Siirry pääsisältöön

Uusimpia kuulumisia

Huh heijaa! Elämä on oikeestaan jo puoltoista vuotta ollu todella hektistä. Olihan se sitä jo aiemminkin, mutta kun yhtälöön työ ja perhe lisätään mun tapaturma ja alkavat opinnot, on se jo aikamoinen soppa. Yhtäkkiä pitääkin sopeutua olemaan vaan kotona pitkällä saikulla ja viedä lapset hoitoon, jotta toipuminen voi jatkua edelleen. Elokuussa 2017 alotin tosiaan opepedagogiset, jotka sain suoritettua kesäkuussa, joten olen jo hieman pätevämpi opettamaan kuin olin sitä ennen.

Sairaslomani päättyi 31.10.17 ja sen jälkeen pääsin takas työelämään, jossa olin täyspainotteisesti helmikuun 2018 puoliväliin asti, jolloin alkoi minun koko kevään kestänyt opetusharjoitteluni Tredussa Valma-opiskelijoiden kanssa. Töitä tein siinä sivussa aina, kun vain oli mahdollista. Perhe oli enemmän ja vähemmän "heitteillä" opintojeni ajan, jotta sain keskittyä rauhassa oppimis- ja ryhmätehtäviin. Miehelleni siis suuri kiitos ylipäänsä opintojeni mahdollistamisesta.

Varsinkin viime kevät oli todellista ruuhkavuosielämää, sillä vein lapset aamulla kahteen eri hoitopaikkaan (tarkoituksella, onneks välimatkaa vain muutama 100 m.) ja sit lähin töihin, jos niitä oli, ja harjoittelupäivinä bussilla kohti Tamperetta. Harjoittelun lisäksi oli koko ajan menossa samaan aikaan hyvin erilaisia, opintoihin liittyviä, oppimistehtäviä. Jossain vaihessa meinas totaalisesti loppua usko valmistumiseen, kun samanaikaisesti piti suunnitella opetustunteja, tutustua ammatillisen koulutuksen reformiin ja erilaisiin lakeihin yms. ja tehdä niihin liittyviä tehtäviä, tehdä töitä Tampereen lisäksi lähikunnissa Kangasalla, Orivedellä ja Valkeakoskella, jonne piti tietysti mennä aina autolla vaihtelevan matkan päähän. Aikaa matkoin sai varata yleensä väh. 30 min. Perhettäkään eikä parisuhdetta voinut unohtaa, vaikka välillä se oli varsin haastavaa. Siitä keväästäkin selvittiin.

Samaan aikaan vatsassani kasvoi meidän kolmas lapsemme, joka näki päivänvalon kesäkuun lopussa. Meidän perheemme kasvoi pienellä pojalla, joten nyt meillä on kaksi poikaa ja yksi tyttö. Onhan elämä mullistunut aika lailla hyvin eri tavoin, kun alettiin taas elämään vauvaelämää. Nyt on kolmilapsiperhe-elämää takana n. 3 kk ja voin sanoa, et aika raskastahan se välillä on. Joka aamu täytyy esikoinen viedä eskariin ja iltapäivisin hakea hänet pois ja kolmena päivänä pikkusisko menee kerhoon neljäksi tunniksi ja kerhoajat on sovitettu yksiin eskarin (8.30-12.30 kanssa). Onneksi näissäkin on lyhyt välimatka, itseasiassa sama kuin oli lasten hoitopaikoilla.

Mulle ehkä tää on kuitenkin suurin muutos, sillä olin juuri 8,5 kk sairaslomalla kotona ja sit palasin työelämään 10/17 ja toukokuun lopussa jäin uudestaan kotiin. Valehtelisin, jos en välillä jo kaipaisi töihin. Mutta nyt tätä vauvaelämää ja töihin sit ens vuonna. Lapset on kuitenkin niin vähän aikaa pieniä. :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erityislapsiperhe ja yhteiskunnan tarjoama tuki (oppimisen tuesta tulossa oma postaus)

Lähde: Pixabay Aluksi tärkeä huomio:  Tähän postaukseen ei varmastikaan ole kirjattu kaikkia tarjolla olevia palveluja. Toivon, että olen poiminut tärkeimmät ja jos en, minulle saa laittaa kommenttia ja lisään niitä sitten tarvittaessa. Jos löydät postauksesta virheitä, laitatko minulle viestiä ja korjaan ne. Tämä palvelujärjestelmäviidakko on aika sokkeloinen enkä edes välttämättä ole tietoinen kaikista hyödyllisistä palveluista, joita on tarjolla. Me elämme erityisperhearkea emmekä ole olleet tietoisia kaikista yhteiskunnan tarjoamista palveluista. Olen kuitenkin ollut niistä enemmän tietoinen kuin moni muuu erityislapsiperheen vanhempi. Omien nepsy-valmentajaopintojeni yksi lähipäivä keskittyi täysin palvelujärjestelmään liittyviin asioihin. Osa asioista oli jo aiemmin tuttuja, mutta tuli opittua myös paljon uutta. Samaa asiaa käsiteltiin myös toukokuussa sopeutumisvalmennuksen toisella jaksolla. Siellä meill

Jälkivuoto ja tulehdusriski

Raskausaikana neuvolassa keskityttiin puhumaan raskausajan ruokavaliosta ja liikunnasta. Samoin mitattiin verenpainetta ja hemoglobiinia ja pääsin myös antamaan verta monta putkiloa sokerirasituksen ja lääkeainepitosuuksien tarkkailun takia. Juteltiin myös odotusajasta ja siihen liittyvistä asioista ja tottakai synnytyksestä. En kuitenkaan muista, että olisin kuullu terkan puhuvan  ollenkaan jälkivuodosta, vaikka se liittyy olennaisesti synnytykseen. Synnytyksen aikana vuodetaan verta ja sitä määrää tarkkaillaan tiiviisti. Kun synnytys on ohi, verenvuoto jatkuu edelleen ja sillon se on muuttunu jälkivuodoksi. Muistan, kun heti vauvan ja istukan syntymän jälkeen kätilö toi sen hervottoman kokosen vaipan ja ne niin ihanat, mutta kovin käytännölliset verkkohousut. Aluks ne kauhistutti ja myös naurattikin, mutta ei ois kyllä voinu muunlaisia alushousuja kuvitellakaan laittavansa jalkaan. Ne jättää hyvin tilaa sille valtavalle siteelle, mikä annetaan sen hervottoman suuren vaipan jälkeen

Kuka minä olen?

 Nyt on blogi kaivettu naftaliinista taas. Tässä postauksessa ajattelin esitellä itseäni hieman tarkemmin. Katsoin äsken @ninnu.hoon Instagram- tarinoita, joissa hän pohti, kuka hän oikeasti on. Se oli mielenkiintoista pohdintaa ja laittoi ajattelemaan. Hän kertoi peilaavansa omia tekemisiään menneisyydestään käsin ja haluaa siirtyä tekemään asioita tulevaisuutta ajatellen.  Olen kotoisin Savosta. Lapsuudenperheeseeni kuuluu äiti, iska ja kaksi pikkusiskoa. Asuimme omakotitalossa taajama-alueella. Elin hyvän ja turvallisen lapsuuden, näin ajattelen. Meillä kotona oli tiukat säännöt ja esimerkiksi kotiintuloajat. Olin kuitenkin tunnollinen lapsi ja noudatin niitä. Vanhempani ovat syntyneet aika pian sodan jälkeen ja se, miten heidät on kasvatettu, on heijastunut myös meidän kasvatukseemme. Kasvatusmetodit olivat sen ajan mukaiset. En ole kuitenkaan kyseenalaistanut sitä, sillä ajattelen, että silloin elettiin sen ajan mallin mukaan. Ei silloin erikseen paljoa puhuttu tunteista tai itses