Siirry pääsisältöön

Arjen pieniä iloja

Voi miten voikaan mieltä lämmittää pienen oppilaan hymy ja onnellisuus pienistä asioista! Ei se vaadi rahaa tai isompia toimenpiteitä. Tällä kertaa siihen riitti pieni pehmoavaimenperä. Hän oli nähnyt minun krokotiiliavaimenperäni ja ihastui siihen täysin. En kuitenkaan halunnut antaa sitä hänelle, mutta lupasin yrittää löytää jonkun vastaavan. Ajattelin, ettei se tee lompakkooni suurta lovea ja jos saan sillä pienen oppilaan onnelliseksi, ei se myöskään maksa vaivaa.

 Oikeanlaisen avaimenperän löytäminen olikin kiven takana. Kiersin isompia kauppoja, mutta en löytänyt etsimääni. Päätinkin mennä katsomaan Tiimarin valikoimat, sillä muistelin joskus nähneeni siellä vastaavia avaimenperiä. Aluksi en löytänyt sieltäkään, mutta alekorista niitä löytyi kokonainen armeija. Koska hinta ei päätä huimannut (1 euro), ostin saman tien usemman, jotta oppilaalla oli valinnanvaraa. Kun näin kyseisen oppilaan seuraavana päivänä ja näytin hänelle ostokseni, hän ilahtui kovasti. Hän oli kuulema jo käyttänytkin sitä stressilelunaan eilen koulussa, avustaja kertoi näin minulle. 

Toisen muistaminen ei siis vaadi paljoa. Toisaalta joidenkin mielestä se saattaa vaatia liikaa, koska se vaatii toisesta välittämistä ja oman ajan antamista. Minä tykkään muistaa ystäviäni, myös mieheni on saanut minulta useamman lahjan. Toiset niistä jonain merkkipäivänä ja jonkun ihan muuten vaan, kun olen halunnut huomioida toista. Muistamisen ei tarvitse olla mitään rahalla ostettua, vaan siihen riittää ystävälliset sanat, hymy ja vaikka puhelinsoitto, jos kyseinen henkilö asuu kauempana. Joku voi kaivata apua arjen askareisiin tai tueksi asioiden hoitamiseen. Miksi en siis olisi avuksi, jos se ilahduttaa toista? Joskus on kuitenkin myös niin, että itse olen avun tarpeessa. Kuka silloin auttaa minua? 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erityislapsiperhe ja yhteiskunnan tarjoama tuki (oppimisen tuesta tulossa oma postaus)

Lähde: Pixabay Aluksi tärkeä huomio:  Tähän postaukseen ei varmastikaan ole kirjattu kaikkia tarjolla olevia palveluja. Toivon, että olen poiminut tärkeimmät ja jos en, minulle saa laittaa kommenttia ja lisään niitä sitten tarvittaessa. Jos löydät postauksesta virheitä, laitatko minulle viestiä ja korjaan ne. Tämä palvelujärjestelmäviidakko on aika sokkeloinen enkä edes välttämättä ole tietoinen kaikista hyödyllisistä palveluista, joita on tarjolla. Me elämme erityisperhearkea emmekä ole olleet tietoisia kaikista yhteiskunnan tarjoamista palveluista. Olen kuitenkin ollut niistä enemmän tietoinen kuin moni muuu erityislapsiperheen vanhempi. Omien nepsy-valmentajaopintojeni yksi lähipäivä keskittyi täysin palvelujärjestelmään liittyviin asioihin. Osa asioista oli jo aiemmin tuttuja, mutta tuli opittua myös paljon uutta. Samaa asiaa käsiteltiin myös toukokuussa sopeutumisvalmennuksen toisella jaksolla. Siellä meill

Jälkivuoto ja tulehdusriski

Raskausaikana neuvolassa keskityttiin puhumaan raskausajan ruokavaliosta ja liikunnasta. Samoin mitattiin verenpainetta ja hemoglobiinia ja pääsin myös antamaan verta monta putkiloa sokerirasituksen ja lääkeainepitosuuksien tarkkailun takia. Juteltiin myös odotusajasta ja siihen liittyvistä asioista ja tottakai synnytyksestä. En kuitenkaan muista, että olisin kuullu terkan puhuvan  ollenkaan jälkivuodosta, vaikka se liittyy olennaisesti synnytykseen. Synnytyksen aikana vuodetaan verta ja sitä määrää tarkkaillaan tiiviisti. Kun synnytys on ohi, verenvuoto jatkuu edelleen ja sillon se on muuttunu jälkivuodoksi. Muistan, kun heti vauvan ja istukan syntymän jälkeen kätilö toi sen hervottoman kokosen vaipan ja ne niin ihanat, mutta kovin käytännölliset verkkohousut. Aluks ne kauhistutti ja myös naurattikin, mutta ei ois kyllä voinu muunlaisia alushousuja kuvitellakaan laittavansa jalkaan. Ne jättää hyvin tilaa sille valtavalle siteelle, mikä annetaan sen hervottoman suuren vaipan jälkeen

Sijaisopettajan selviytymispakki :)

tulee omat kokemukset mieleen... :)  Loistavia pätkiä! :) Hyvät naurut sain, kun kattelin kolme osaa. Niiiin totta. Puhuttiin mm. koulun kirjoittamattomista säännöistä ja erilaisista yleisistä käytännöistä, jotka sijaisen olisi hyvä tietää. Olisi kiva tietää esimerkiksi välituntialueen rajat, ruokalakäyttäytyminen, valvonnat ja tietysti opetettavan luokan/luokkien oppilasluettelo ja ehkä myös istumajärjestys sekä tarvittaessa lisätietoja oppilaista. Tähän mennessä vain yhdellä koululla on tullut vastaan sijaiskansio, johon oli kirjattu juuri nuo jo mainitut asiat ja vähän vielä lisääkin.