keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Kehonhuoltoa

 Mä oon jo kauan kärsiny jännitysniskasta ja sainkin lähetteen fyssarin konsultaatioon. Kävin siellä maanantaina ja tulos oli aika karu. Lihakset on niin huonossa kunnossa, että nyt on pakko tehä jotain, ettei tilanne pahene enää. Fyssari tutki samalla myös mun nilkat ja jalat, sillä niissä on useassa paikassa yliliikkuvat nivelet. Tai ainakin on ollut  erään lääkärin ja fyssarin mielestä. Tämä fyssari oli mun jalat tutkittuaan kuitenkin sitä mieltä, että mun nivelet on ihan normaalit. Eli kieltoja ei oo liikunnan suhteen. Hän suositteli mulle kävelyä juoksun sijaan, mutta ei kuitenkaan kieltänyt juoksuakaan. Mulla on niin kiree akillesjänne toisessa jalassa, että se kipeytyy jo pienestä kävelystä, joten juoksua en voi ajatellakaan ennen ku toi akillesjänne on kunnossa.

Oon ny kaks kertaa hierotuttanu jalat ja tarkotus olis vielä ainakin kertaalleen verryttää lihaksia. Kaikkein pahiten jumitta etureidet. Eli olen siis suoraan sanottuna kokonaan jumissa. :(  Se on myös oma vikani, koska oon ollu niin laiska, etten oo tehny asialle mitään. En liiku tarpeeksi, saati sitten oo venytelly esim. lenkin tai sählyn jälkeen. Oon aatellu selviäväni ilmankin. Fyssari ei ollu kovin innoissaan, kun kuuli, etten ole tehnyt juurikaan mitään lihaskuntoni eteen. Siksipä sainkin mukaani jumppaohjeita (juu, mä inhoon kaikenlaista jumppaa, mutta....) ja niitä on myös pakko tehdä. Fyssari tsekkaa mut uudelleen vielä tän kuun aikana ja antaa sit lisäohjeita jatkoa ajatellen. Hän väläytti yhtenä vaihtoehtona myös kuntosaliharjoittelua painojen kanssa. No, kattoo ny.

Ohjeiden lisäksi fyssari antoi minulle jumppakuminauhan, jotta voin aloittaa kotiharjoittelun heti. Teinkin liikesarjat eilen ja ai että on paikat jumissa. Jospa ne siitä vertys, kun jaksas jumppailla päivittäin. Myös keskivartalon lihaksia olis tarkotus kehittää jo ihan toivotun raskaudenkin kannalta. Ei olis sit ehkä niin jumissa ja jäykkänä. Joten tuumasta toimeen, eipä toi harjoittelu tee pahaa kunnollekaan ja toivottavasti vaikuttas myös tohon löllömahaan. 

Ekan lenkinkin pitkästä aikaa tein eilen. Käytiin seikkailemassa lähiympäristössä ja ihasteltiin ja arvioitiin uusia ja vasta rakenteilla olevia taloja. Ja haaveiltiin samalla siitä omastakin talosta. Se oli kivaa. :) Jospa sitä liikuntakärpänen purasis ihan uudella tavalla...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Ilahdun suuresti jokaisesta niistä. Rohkeasti vaan kommentoimaan, sillä jokaisella saa olla oma mielipide. :)

Kommenttisi näkyy heti tarkistuksen jälkeen.