Siirry pääsisältöön

HerkistyinKuulin eilen töistä palatessani radiosta Juha Tapion Kaksi puuta. Se tuo mieleen paljon muistoja, joista tärkeimpänä meiän häät syksyllä 2010. Kuunnellessani tuli myös mietittyä muutamaa tällä hetkellä mielessä pyörivää asiaa.


Tässä sanat:


Minä rakastan näitä iltojani kanssas sun
Kun hetken päässä aamu odottaa.
Ja me nauramme ja silmiämme pyyhimme ja helppo huominen on unohtaa.
Oomme taas kuin kaksi lasta.
Ne jotka aikoinaan, puolivahingossa lähti samaa tietä kulkemaan.
Ja sä viet mut ikkunan luo.
Ja sä sanot: Me kai ollaan niin kuin nuo

Kaksi vanhaa puuta sateen pieksämää.
Katsoo kevääseen,
seisoo erillään.
Ja kestää joka tuulen ja sään.
Kaksi vanhaa puuta, vaikket sitä nää.
Katsoo kevääseen,
seisoo erillään.
Ja jossain alla maan,
ne kaiken aikaa yhteen punoneet on juuriaan.

Kaksi ylvästä ja nuorta.
Varmoina on voimistaan.
Taivaankantta kohti kasvaneet.
Ehkä vuodet ovat kuorta ja talvet viimoillaan hiukan ohuemmaks raapineet.
Kuinka onkaan kaksi lasta matkan myötä muuttuneet.
Se ihme on kai vasta;
Oomme tänne selvinneet.
Ja sä viet mut ikkunan luo
Ja sä sanot: mehän ollaan niin kuin nuo


-----------------------------------------------------------------------------------------------------


 Töiden kannalta on takana varsin raskaat pari viikkoo, mutta onneks on taas viikonloppu tulossa. Viikonloppuna juhlitaan miehen vaarin 80-vuotissynttäreitä ja onhan toi vappukin jo ovella. Pieni hengähdystauko yhen vapaapäivän muodossa (sattuu vaan tyhmästi keskelle viikkoo) tulee tarpeeseen.

Ens viikolla alkaa sit gradun loppurutistus. AIkaa vieneet työjutut alkaa olla ainaki hetkeks purkissa, joten voin keskittyä vaan graduun. Valmistuminen alkaa siis häämöttää horisontissa, vaikka se meneekin syksyyn.

Kommentit

  1. Sinulle on tunnustus blogissani :) http://aaltoillen.blogspot.fi/2013/04/tunnustus.html

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Ilahdun suuresti jokaisesta niistä. Rohkeasti vaan kommentoimaan, sillä jokaisella saa olla oma mielipide. :)

Kommenttisi näkyy heti tarkistuksen jälkeen.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erityislapsiperhe ja yhteiskunnan tarjoama tuki (oppimisen tuesta tulossa oma postaus)

Lähde: Pixabay Aluksi tärkeä huomio:  Tähän postaukseen ei varmastikaan ole kirjattu kaikkia tarjolla olevia palveluja. Toivon, että olen poiminut tärkeimmät ja jos en, minulle saa laittaa kommenttia ja lisään niitä sitten tarvittaessa. Jos löydät postauksesta virheitä, laitatko minulle viestiä ja korjaan ne. Tämä palvelujärjestelmäviidakko on aika sokkeloinen enkä edes välttämättä ole tietoinen kaikista hyödyllisistä palveluista, joita on tarjolla. Me elämme erityisperhearkea emmekä ole olleet tietoisia kaikista yhteiskunnan tarjoamista palveluista. Olen kuitenkin ollut niistä enemmän tietoinen kuin moni muuu erityislapsiperheen vanhempi. Omien nepsy-valmentajaopintojeni yksi lähipäivä keskittyi täysin palvelujärjestelmään liittyviin asioihin. Osa asioista oli jo aiemmin tuttuja, mutta tuli opittua myös paljon uutta. Samaa asiaa käsiteltiin myös toukokuussa sopeutumisvalmennuksen toisella jaksolla. Siellä meill

Jälkivuoto ja tulehdusriski

Raskausaikana neuvolassa keskityttiin puhumaan raskausajan ruokavaliosta ja liikunnasta. Samoin mitattiin verenpainetta ja hemoglobiinia ja pääsin myös antamaan verta monta putkiloa sokerirasituksen ja lääkeainepitosuuksien tarkkailun takia. Juteltiin myös odotusajasta ja siihen liittyvistä asioista ja tottakai synnytyksestä. En kuitenkaan muista, että olisin kuullu terkan puhuvan  ollenkaan jälkivuodosta, vaikka se liittyy olennaisesti synnytykseen. Synnytyksen aikana vuodetaan verta ja sitä määrää tarkkaillaan tiiviisti. Kun synnytys on ohi, verenvuoto jatkuu edelleen ja sillon se on muuttunu jälkivuodoksi. Muistan, kun heti vauvan ja istukan syntymän jälkeen kätilö toi sen hervottoman kokosen vaipan ja ne niin ihanat, mutta kovin käytännölliset verkkohousut. Aluks ne kauhistutti ja myös naurattikin, mutta ei ois kyllä voinu muunlaisia alushousuja kuvitellakaan laittavansa jalkaan. Ne jättää hyvin tilaa sille valtavalle siteelle, mikä annetaan sen hervottoman suuren vaipan jälkeen

Sijaisopettajan selviytymispakki :)

tulee omat kokemukset mieleen... :)  Loistavia pätkiä! :) Hyvät naurut sain, kun kattelin kolme osaa. Niiiin totta. Puhuttiin mm. koulun kirjoittamattomista säännöistä ja erilaisista yleisistä käytännöistä, jotka sijaisen olisi hyvä tietää. Olisi kiva tietää esimerkiksi välituntialueen rajat, ruokalakäyttäytyminen, valvonnat ja tietysti opetettavan luokan/luokkien oppilasluettelo ja ehkä myös istumajärjestys sekä tarvittaessa lisätietoja oppilaista. Tähän mennessä vain yhdellä koululla on tullut vastaan sijaiskansio, johon oli kirjattu juuri nuo jo mainitut asiat ja vähän vielä lisääkin.