Siirry pääsisältöön

Kiirusta piisaa

 Blogi on jääny hetkeks aivan unholaan, sillä aika on menny ihan kaikkeen muuhun. Töissä opetetaan lapsia ja nuoria ens lauantaihin asti ennen ku joululoma alkaa. Töitten jälkeen on sit perheen vuoro, kotitöitä jne.

Poika oli viime viikolla kipeenä ja yöunet oli sen mukaset. Toissa yön poika nukku kokonaan omassa sängyssä, sitä edelliset neljä yötä ja viime yö oli taas vaikeita ja poika haettiin aamuyöstä meiän viereen. Herätyksiä riitti varmaan joku 20. Mä en viime yönä ees jaksanu nousta, vaan mies hoiti poikaa. Joten univelkaa on meillä vanhemmilla taas ihan riittävästi.

Tuntuu, ettei aika vaan riitä mihinkään, päivät vaan menee ja menee ihan huomaamattaan. Illalla voi todeta, ettei tänäänkään ehtiny tehä kaikkee, mitä oli suunnitellu. Ainahan voi tehä huomenna. Mut sillon on vaarana kierre, johon ainaki meillä joutuu helposti. Hommia vaan siirtää ja siirtää, koska ei oo pakko esimerkiks siivota. Mut minkä taakseen jättää sen eestään löytää.

Tällä kertaa todellisuus iski joulukorttien muodossa. Kortit pitää olla postissa viimestään perjantaina eikä me ollu alotettukaan korttien tekemistä. En muista, millon ollaan viimeks lähetetty "valmis" kortti. Käsin tehden menee tietysti aikaaki enemmän, joten tää ilta piti tehä vaan niitä. Mut ei ne oo vielä valmiita, tehään sit huomenna (tänään valmiiks). Tälle päivälle on tiedossa myös pakkosiivous, sillä lähetään viikonlopuks pitkästä aikaa käymään mun kotona ja meiän kaverit hoitaa kattisia sillä aikaa eikä haluis muutenkaan siivota vasta sit, kun tullaan takas. Ens viikolla on sit suuremman siivouksen vuoro.

Tälle päivälle olis tiedossa myös tavaroiden pakkaus ja autoon siirto ja pitäspä sitä käyä ostamassa serkkutytölle nukkeki. Ekaks kuitenki työpäivä ja sen päätteeks ainaki puoltoistatuntinen kokous. Hoh hoijaa. Tekemistä taas piisaa ja aika on kortilla.

Elämän ruuhkavuodet.

Kirjottelen viimestään joululoman aikana Murusen kuulumisia ja jotain muitakin juttuja kuvien kera. Nyt en jaksanu rueta ettiin sopivia kuvia, sillä olis aika mennä suihkun kautta miehen viekkuun nukkumaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erityislapsiperhe ja yhteiskunnan tarjoama tuki (oppimisen tuesta tulossa oma postaus)

Lähde: Pixabay Aluksi tärkeä huomio:  Tähän postaukseen ei varmastikaan ole kirjattu kaikkia tarjolla olevia palveluja. Toivon, että olen poiminut tärkeimmät ja jos en, minulle saa laittaa kommenttia ja lisään niitä sitten tarvittaessa. Jos löydät postauksesta virheitä, laitatko minulle viestiä ja korjaan ne. Tämä palvelujärjestelmäviidakko on aika sokkeloinen enkä edes välttämättä ole tietoinen kaikista hyödyllisistä palveluista, joita on tarjolla. Me elämme erityisperhearkea emmekä ole olleet tietoisia kaikista yhteiskunnan tarjoamista palveluista. Olen kuitenkin ollut niistä enemmän tietoinen kuin moni muuu erityislapsiperheen vanhempi. Omien nepsy-valmentajaopintojeni yksi lähipäivä keskittyi täysin palvelujärjestelmään liittyviin asioihin. Osa asioista oli jo aiemmin tuttuja, mutta tuli opittua myös paljon uutta. Samaa asiaa käsiteltiin myös toukokuussa sopeutumisvalmennuksen toisella jaksolla. Siellä meill

Kuka minä olen?

 Nyt on blogi kaivettu naftaliinista taas. Tässä postauksessa ajattelin esitellä itseäni hieman tarkemmin. Katsoin äsken @ninnu.hoon Instagram- tarinoita, joissa hän pohti, kuka hän oikeasti on. Se oli mielenkiintoista pohdintaa ja laittoi ajattelemaan. Hän kertoi peilaavansa omia tekemisiään menneisyydestään käsin ja haluaa siirtyä tekemään asioita tulevaisuutta ajatellen.  Olen kotoisin Savosta. Lapsuudenperheeseeni kuuluu äiti, iska ja kaksi pikkusiskoa. Asuimme omakotitalossa taajama-alueella. Elin hyvän ja turvallisen lapsuuden, näin ajattelen. Meillä kotona oli tiukat säännöt ja esimerkiksi kotiintuloajat. Olin kuitenkin tunnollinen lapsi ja noudatin niitä. Vanhempani ovat syntyneet aika pian sodan jälkeen ja se, miten heidät on kasvatettu, on heijastunut myös meidän kasvatukseemme. Kasvatusmetodit olivat sen ajan mukaiset. En ole kuitenkaan kyseenalaistanut sitä, sillä ajattelen, että silloin elettiin sen ajan mallin mukaan. Ei silloin erikseen paljoa puhuttu tunteista tai itses

Jälkivuoto ja tulehdusriski

Raskausaikana neuvolassa keskityttiin puhumaan raskausajan ruokavaliosta ja liikunnasta. Samoin mitattiin verenpainetta ja hemoglobiinia ja pääsin myös antamaan verta monta putkiloa sokerirasituksen ja lääkeainepitosuuksien tarkkailun takia. Juteltiin myös odotusajasta ja siihen liittyvistä asioista ja tottakai synnytyksestä. En kuitenkaan muista, että olisin kuullu terkan puhuvan  ollenkaan jälkivuodosta, vaikka se liittyy olennaisesti synnytykseen. Synnytyksen aikana vuodetaan verta ja sitä määrää tarkkaillaan tiiviisti. Kun synnytys on ohi, verenvuoto jatkuu edelleen ja sillon se on muuttunu jälkivuodoksi. Muistan, kun heti vauvan ja istukan syntymän jälkeen kätilö toi sen hervottoman kokosen vaipan ja ne niin ihanat, mutta kovin käytännölliset verkkohousut. Aluks ne kauhistutti ja myös naurattikin, mutta ei ois kyllä voinu muunlaisia alushousuja kuvitellakaan laittavansa jalkaan. Ne jättää hyvin tilaa sille valtavalle siteelle, mikä annetaan sen hervottoman suuren vaipan jälkeen