tiistai 2. syyskuuta 2014

Käynti äitipolilla

Kävin torstaina vauvan suuren koon takia painoarviokontrollissa äitipolilla ja mua oli myös varoteltu, että synnytystä ruetaan heti käynnistään, ettei vauva ehi kasvaa kovin isoks. Eipä se kuitenkaan ihan nii menny.

Menin ekaks kätilön huoneeseen, jossa otettiin pitkä sydänkäyrä lääkärin tarkastelua varten. Sen jälkeen oottelin hetken lääkärille pääsyä. Olin kuulema aamun eka opetuspolille tulija, joten pääsisin heti, kun kaikki olis heillä valmista. Lääkäri kutsu mut huoneeseen ja siellä oli jo yks lääkäriopiskelija ja toinen tuli vähän myöhemmin. Sit mua alettiin tutkia. Ai niin, kätilön mukaan vauva on keskikokonen, ei yhtään suurempi, ainakaan nelikilonen.

Lääkäri tutki kohdunsuun ym. ja toinen lääkäriopiskelijoista teki samat tutkimukset heti perään. Ei oo varmaan noi tutkimukset sattunu ikinä niin paljon, kun lääkäriopiskelijan tekemänä sattu. Varsinkin lantion tunnustelu oli aika kamala kokemus. Oikein hyvä, luinen lantio mulla. Sit mut ultrattiin ja lääkäri selosti opiskelijoille koko ajan kaikenlaista, mistä mä en itte ymmärtäny mitään. Hienoja termejä ne kyllä käytti. Ultran mukaan lääkäri ei saanu painoarvioks vauvalle ees sitä samaa, minkä äitiysultran lääkäri sai sillon aiemmalla käynnillä. Vauva siis arvioitiin n. 3,7-kiloseks eli aivan normaalikokoseksi. Tästä syystä ei ollut mitään järkee rueta käynnistään, sillä pää oli vielä korkeella, kohdunkaulaa jäljellä, pehmeä, 2,5 cm, sisäsuu suljettu ja ulkosuu sormelle auki.

Sain siis lähtee takas kotiin. Varuilta mulle on varattu aika tasan viikon päähän äitipolille loppuraskauden seurantakäyntinä ja myös epin takia. Jos vauva ei oo siihen mennessä syntyny, synnytystä aletaan käynnistellä siitä suoraan.

Neuvolan varasin vielä tän viikon torstaiks, ni pystyy kattoon noi verenpaineet ja hemoglobiinin.

E ja Natiainen 40+0

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Ilahdun suuresti jokaisesta niistä. Rohkeasti vaan kommentoimaan, sillä jokaisella saa olla oma mielipide. :)

Kommenttisi näkyy heti tarkistuksen jälkeen.