Siirry pääsisältöön

Uusi (oma) koti odottaa


Tehtiin asuntokaupat marraskuun lopussa. Tarkotushan oli asua tässä nykyisessä aso-asunnossa vielä ainakin muutama vuosi, mutta toisin kävi. Mies selaili netissä asuntoilmotuksia ja näytti mulle muutamaa potentiaalista meille sopivan asunnon kuvia ja tietoja. Yhessä asunnoista oli näyttö vielä samana viikonloppuna ja käytiin siellä ihan huvin vuoksi. Se oli ensimmäinen asuntonäyttö, missä koskaan oon käyny. Oltiin ainoot asunnon katsojat, joten meillä oli hyvin aikaa kierrellä ja keskustella ja kysellä välittäjältä asuntoon liittyvistä asioista. Kovasti jäi mieltä kaihertamaan nähty koti, sillä se oli just meiän tarpeisiin sopiva ja muutenkin ihana, just meiän tyylinen.

Soiteltiin ja viestiteltiin sähköpostitse välittäjän kanssa useaan eri kertaan ja kyseltiin lisää asunnosta. Mietittiin, mitä tehtäs. Uskallettasko ottaa riski? Asunto oli ollu myynnissä jo kesästä asti ja siitä oli tehty tarjouskin, mutta ostajalla oli oma asunto myymättä.  Se oli ongelma, sillä tällä hetkellä oman asunnon täytyy olla myyty tai saada se myytyä ennen tarjouksen hyväksymistä. Pyyntihinta oli myös pudonnu jonkun verran. Silti arvelutti. Hintapyyntö ylitti meiän asettaman ylimmän summan. Mietittiin ja pohdittiin asiaa useampi viikko. Seurattiin myös samalla netistä, oliko asunnosta tehty tarjouksia, sillä näyttöjä siellä oli lähes joka viikko. Kukaan ei ollut tarjonnut. Kilpailutettiin pankkeja ja käytiin lainaneuvottelujakin ja meille myös myönnettiin laina läheisen pienen paikkakunnan pankista. Sit piti vaan tehä päätös, otetaanko vai jätetäänkö. Päätettiin lopulta tehä tarjous ja kattoo, hyväksytäänkö se vai ei, sillä tarjottu hinta oli vain muutaman tonnin ylempi kuin mitä pyydettiin. Mies soitti välittäjälle, kun vastausaika umpeutui. Meiän tarjous oli lopulta hyväksytty. Meillä olis siis edessä muutto naapuripaikkakunnalle ja siellä odottais (pankin) oma koti.

Koti, joka meitä odottaa, on iso rivari. Siinä on myös autotalli ja omia autopaikkoja. Kerroksia on kolme ja neliöitä reilusti yli sata, mikä on jonkun verran enemmän kuin tällä hetkellä. Siellä on myös paljon säilytystilaa, mikä oli yksi vaatimus seuraavalle kodille. Ja kodinhoitohuone. Sauna, joka lämpenee puulla. Takka. Isot makkarit, jotta mahutaan ainaki aluks nukkumaan koko perhe samassa huoneessa. Riittävästi huoneita myös muuhun käyttöön. Eli kaikin puolin ihana koti, joka vaatii vain vähän remonttia.

Helmikuun alusta alkaa meiän vastikkeen maksu. Muutto kuun puoliväliin mennessä. Joten hommaa riittää, jotta ehtii kaikki pakkaamaan määräaikaan mennessä. Samalla pitäs hoitaa kaks lastaki ja miehen käyä töissä. Pikku hiljaa ollaan pakkailtu kaikkee sellasta, mitä ei just nyt tarvita. Lastenvaatteet ja omat vaatekaapit on käyty läpi ja paljon turhaa myös laitettu pois.

Tästä se siis alkaa, suuren asuntolainan maksu. Tuleva koti on kuitenki sen arvoinen. Kuvia lupaan, kun käyään siellä tai viimestään muuton jälkeen. Nyt vain odotellaan ja eletään normaalia arkea. Paljon on siis uutta tiedossa ja hyppy tuntemattomuuteen, vieraalle paikkakunnalle.

Kommentit

  1. Onnea uudesta hienosta kodista :-)!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Kuukauden päästä me voidaan rueta remppaamaan sitä, kun saadaan avaimet. Sitä ennen vaan haaveillaan ja ootellaan muuttoo. Nii ja tietysti pakataan, pakataan ja pakataan.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Ilahdun suuresti jokaisesta niistä. Rohkeasti vaan kommentoimaan, sillä jokaisella saa olla oma mielipide. :)

Kommenttisi näkyy heti tarkistuksen jälkeen.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erityislapsiperhe ja yhteiskunnan tarjoama tuki (oppimisen tuesta tulossa oma postaus)

Lähde: Pixabay Aluksi tärkeä huomio:  Tähän postaukseen ei varmastikaan ole kirjattu kaikkia tarjolla olevia palveluja. Toivon, että olen poiminut tärkeimmät ja jos en, minulle saa laittaa kommenttia ja lisään niitä sitten tarvittaessa. Jos löydät postauksesta virheitä, laitatko minulle viestiä ja korjaan ne. Tämä palvelujärjestelmäviidakko on aika sokkeloinen enkä edes välttämättä ole tietoinen kaikista hyödyllisistä palveluista, joita on tarjolla. Me elämme erityisperhearkea emmekä ole olleet tietoisia kaikista yhteiskunnan tarjoamista palveluista. Olen kuitenkin ollut niistä enemmän tietoinen kuin moni muuu erityislapsiperheen vanhempi. Omien nepsy-valmentajaopintojeni yksi lähipäivä keskittyi täysin palvelujärjestelmään liittyviin asioihin. Osa asioista oli jo aiemmin tuttuja, mutta tuli opittua myös paljon uutta. Samaa asiaa käsiteltiin myös toukokuussa sopeutumisvalmennuksen toisella jaksolla. Siellä meill

Tammikuussa 2023

 Huh huijakkaa! Siitä onkin kulunut jo rutkasti aikaa, kun olen viimeksi päivittänyt tätä blogiani. Paljon on ehtinyt tapahtua tässä välissä. Kuopuskin on jo 4,5-vuotias pieni mies ja isommat lapset ovat toka- ja nelosluokkalaiset. Asumme edelleen rivitalossa, mutta kotitalo on vaihtunut viime kesänä. Lopetin juuri ennen joulua pisimmän työsuhteeni, joka kesti 1,5 lukuvuotta. Sen aikana ehti jo kiintyä kouluun, sen oppilaisiin ja henkilökuntaan eri tavalla kuin koskaan aiemmin. Viihdyin siellä hyvin, mutta etenkin koko viime lukuvuosi oli rankka, koska oli niin paljon uutta opeteltavaa asiaa.  Olin yhtäjaksoisesti kesälomia lukuunottamatta (poikkeus kesä 2021 oli palkallinen) töissä elokuusta 2019 joulukuuhun 2022. Se on pitkä pätkä. Työskentelin erkkapuolella alakouluilla sekä Tampereella että sen ympäristökunnissa. Pidin ja pidän kovasti työstäni erkkaopena, mutta pitkähkö työmatka (yli 50 km/suunta) ei nappaisi etenkään pimeinä syksy- ja talviaamuina eikä -iltapäivinä. Olen kuitenki

Kuka minä olen?

 Nyt on blogi kaivettu naftaliinista taas. Tässä postauksessa ajattelin esitellä itseäni hieman tarkemmin. Katsoin äsken @ninnu.hoon Instagram- tarinoita, joissa hän pohti, kuka hän oikeasti on. Se oli mielenkiintoista pohdintaa ja laittoi ajattelemaan. Hän kertoi peilaavansa omia tekemisiään menneisyydestään käsin ja haluaa siirtyä tekemään asioita tulevaisuutta ajatellen.  Olen kotoisin Savosta. Lapsuudenperheeseeni kuuluu äiti, iska ja kaksi pikkusiskoa. Asuimme omakotitalossa taajama-alueella. Elin hyvän ja turvallisen lapsuuden, näin ajattelen. Meillä kotona oli tiukat säännöt ja esimerkiksi kotiintuloajat. Olin kuitenkin tunnollinen lapsi ja noudatin niitä. Vanhempani ovat syntyneet aika pian sodan jälkeen ja se, miten heidät on kasvatettu, on heijastunut myös meidän kasvatukseemme. Kasvatusmetodit olivat sen ajan mukaiset. En ole kuitenkaan kyseenalaistanut sitä, sillä ajattelen, että silloin elettiin sen ajan mallin mukaan. Ei silloin erikseen paljoa puhuttu tunteista tai itses