Siirry pääsisältöön

SairastuvallaJust kerkesin aiemmin tällä viikolla kehua naamakirjassa meiän terveitä lapsia. Ite oon ollu kohta viikon verran enemmän ja vähemmän flunssassa. Ääni on edelleen painuksissa, mutta muuten on mulla jo ihan ok olo. Tosin tänä aamuna mies ilmotti tuntevansa olonsa flunssaseks. Niinpä.

Heti, kun pääsin kehumasta meiän hyvää tuuria sairastelujen suhteen, osu omaan nilkkaan. Vieläpä kahesti. Hain molemmat lapset keskiviikkona hoidosta ja kumman nuutuneilta ja todellä räkäsiltä vaikutti molemmat. Ei kun vaan mittaria kainaloon ja kas,  kuume oli nousussa molemmilla. Pojan yskä oli vaan pahentunu aiemmasta.Viestiä vaan molempien hoitajille ettei lapset tuu hoitoon loppuviikolla.

Ite olin ollu alkuviikon kotosalla jo ihan senkin takia, ettei ollu töitä. Tosin keskiviikkona en ollu ite enää työkykynenkään, kun ääntä ei tullu juuri yhtään. Olin niin innoissani, että  mun pitää olla lasten kanssa kotona torstai ja perjantai, Lapset on kipeitä, mutta ei niillä kyllä energiamäärät laske just yhtään. Ja sit ku kaks on yhtä aikaa kotosalla, on meno aikamoista.

Kiellä ja komenna: "Älä roiku ja revi porttia!, "Anna kissan olla rauhassa" "Älä heittele tavaroita" "Älä kiusaa siskoa lyömällä, läpsimällä, vetämällä jalasta tai kaatamalla" "Alä ota leluja veljen kädestä" "Ei saa hakata patteria".

Olin aika väsyny, Ja mies oli vielä lähes koko perjantai-illanki pois kotoo. Kun mies saapu 23 jälkeen, oli molemmat lapset vielä hereillä, koska poika ei osaa mennä nukkumaan ilman isiä. Mut onneks tuli Vain elämää ja telkusta kaikenlaisia rekka- ym. auto-ohjelmia. Neiti taas ei viihtyny perjantaina muualla kun sylissä.

Pe-la välisenä yönä lapset herätti muutaman kerran, koska nenä oli tukossa ja muuten vaan huono olla.

Lauantaiaamuun mennessä oli selvää, että on lähettävä käymään päivystyksessä, koska pojan yskä alko olla niin julmetun kuulosta. Viikonloppusin on lähettävä päivystykseen 30 kilsan päähän, joten saatiin lähiseutumatkailuaki samalla, kun saatiin lapset pakattua autoon. Sairaalassa meni pari tuntia, sillä lapset ei ollu ihan ainoot potilaat, ketä siellä oli. Odotushuone oli lähes täynnä ja paikalla myös useampi kipeä lapsi. Kun lapset pääsi vastaanotolle, lääkäri totes molemmilla korvatulehduksen ja selvisi siis samalla syy neitin kaameelle huudolle ja vaan sylissä viihtymiselle. Tultiin siis apteekin kautta kotiin.

Viime yönä ei tullu ihan hirveesti nukuttua, mutta saunakäynti vaan miehen kanssa autto jaksamaan. Todennäkösesti neiti huus korviaan ja veli heräs siskon huutoon. Tyttö ei meinannu millää rauhottua nukkumaan ja sekä minä että mies jouduttiin keksimään erilaisia keinoja, miten saada tyttö takas nukkumaan, Myös kaamee yskä hankaloitti ja hankaloittaa nukkumista. Nukuttiinki kaikki yli ysiin tänä aamuna.

Kaikkein hankalinta nää sisäpäivät on ollu mun lisäks pojalle, Ei oo paikkaa, missä vois purkaa ylimäärästä energiaa. Kyllähän sitä voi  täällä sisälläki jossain määrin purkaa, mutta ulkona paljon paremmin Samalla saa myös sitä raitista ilmaa. Mut ehkä jo huomenna myös lapset pääsee pihalle.

Ainakin pojalla vielä huominen sairaspäivä isin kanssa kotona. Neitin tilanne pitää kattoo illalla. Mä meen viimestään tiistaina töihin. Onneks.

On tää sairastaminen niin tylsää ja raskasta ainaki meille vanhemmille, Mut jospa sairastelut loppus tähän. Otetaan molemmille lapsille influenssarokotukset heti, kun niitä annetaan.

P.S Uuden kodin esittelyt on tulossa kuvien kera, kunhan ennätän kirjoittaa ne. Ajattelin esitellä kaikki kolme kerrosta omina postauksinaan. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erityislapsiperhe ja yhteiskunnan tarjoama tuki (oppimisen tuesta tulossa oma postaus)

Lähde: Pixabay Aluksi tärkeä huomio:  Tähän postaukseen ei varmastikaan ole kirjattu kaikkia tarjolla olevia palveluja. Toivon, että olen poiminut tärkeimmät ja jos en, minulle saa laittaa kommenttia ja lisään niitä sitten tarvittaessa. Jos löydät postauksesta virheitä, laitatko minulle viestiä ja korjaan ne. Tämä palvelujärjestelmäviidakko on aika sokkeloinen enkä edes välttämättä ole tietoinen kaikista hyödyllisistä palveluista, joita on tarjolla. Me elämme erityisperhearkea emmekä ole olleet tietoisia kaikista yhteiskunnan tarjoamista palveluista. Olen kuitenkin ollut niistä enemmän tietoinen kuin moni muuu erityislapsiperheen vanhempi. Omien nepsy-valmentajaopintojeni yksi lähipäivä keskittyi täysin palvelujärjestelmään liittyviin asioihin. Osa asioista oli jo aiemmin tuttuja, mutta tuli opittua myös paljon uutta. Samaa asiaa käsiteltiin myös toukokuussa sopeutumisvalmennuksen toisella jaksolla. Siellä meill

Tammikuussa 2023

 Huh huijakkaa! Siitä onkin kulunut jo rutkasti aikaa, kun olen viimeksi päivittänyt tätä blogiani. Paljon on ehtinyt tapahtua tässä välissä. Kuopuskin on jo 4,5-vuotias pieni mies ja isommat lapset ovat toka- ja nelosluokkalaiset. Asumme edelleen rivitalossa, mutta kotitalo on vaihtunut viime kesänä. Lopetin juuri ennen joulua pisimmän työsuhteeni, joka kesti 1,5 lukuvuotta. Sen aikana ehti jo kiintyä kouluun, sen oppilaisiin ja henkilökuntaan eri tavalla kuin koskaan aiemmin. Viihdyin siellä hyvin, mutta etenkin koko viime lukuvuosi oli rankka, koska oli niin paljon uutta opeteltavaa asiaa.  Olin yhtäjaksoisesti kesälomia lukuunottamatta (poikkeus kesä 2021 oli palkallinen) töissä elokuusta 2019 joulukuuhun 2022. Se on pitkä pätkä. Työskentelin erkkapuolella alakouluilla sekä Tampereella että sen ympäristökunnissa. Pidin ja pidän kovasti työstäni erkkaopena, mutta pitkähkö työmatka (yli 50 km/suunta) ei nappaisi etenkään pimeinä syksy- ja talviaamuina eikä -iltapäivinä. Olen kuitenki

Kuka minä olen?

 Nyt on blogi kaivettu naftaliinista taas. Tässä postauksessa ajattelin esitellä itseäni hieman tarkemmin. Katsoin äsken @ninnu.hoon Instagram- tarinoita, joissa hän pohti, kuka hän oikeasti on. Se oli mielenkiintoista pohdintaa ja laittoi ajattelemaan. Hän kertoi peilaavansa omia tekemisiään menneisyydestään käsin ja haluaa siirtyä tekemään asioita tulevaisuutta ajatellen.  Olen kotoisin Savosta. Lapsuudenperheeseeni kuuluu äiti, iska ja kaksi pikkusiskoa. Asuimme omakotitalossa taajama-alueella. Elin hyvän ja turvallisen lapsuuden, näin ajattelen. Meillä kotona oli tiukat säännöt ja esimerkiksi kotiintuloajat. Olin kuitenkin tunnollinen lapsi ja noudatin niitä. Vanhempani ovat syntyneet aika pian sodan jälkeen ja se, miten heidät on kasvatettu, on heijastunut myös meidän kasvatukseemme. Kasvatusmetodit olivat sen ajan mukaiset. En ole kuitenkaan kyseenalaistanut sitä, sillä ajattelen, että silloin elettiin sen ajan mallin mukaan. Ei silloin erikseen paljoa puhuttu tunteista tai itses