Siirry pääsisältöön

Lapsettomien lauantai


Julkaisen uudelleen viime vuonna julkaisemani tekstin tänään vietettävän lapsettomien lauantain vuoksi. Voi, kun sitä joka päivä muistais, kuinka suuri onni on saada kuulla ja nähdä ne pienet jalkojen tepastelut ja ensihymyt. Kaikilla ei tätä onnea ole. He olisivat kiitollisia jokaisesta uhmaikäisen kiukkukohtauksesta ja niistä huonoistakin päivistä. Jos heillä vain olisi lapsi tai lapsia. 


Katselen täältä kaukaa
Rakas Taivaan Isä, miksi äiti itkee? 
Miksi isällä on niin raskaat askeleet? 


Minäkö heille olen surua tuottanut, 

kun vain katselen täältä kaukaa. 
Enkä tule vaikka he odottavat niin kovasti, 
että raskain sydämin käyvät iltaisin nukkumaan. Voitko, Taivaan Isä, äitiä lohduttaa, 

pyyhkiä kyyneleet hiljaa pois? 
Voitko isän olkaa taputtaa, 
ettei niin kumarassa hän ois? Kerro heille, Taivaan Isä, 

etten ihan vielä ole valmis syntymään maailmaan. 
Kerro, että jotkut lapset taivaassa niin rakkaita on 
luojalleen ettei heitä malttaisi millään antaa pois. Huomaisipa äiti, kun hänen luokseen 

lennän perhosena ikkunaan. 
Tietäisipä isä, miten tuulen mukana 
hänen poskeaan silittää saan. Vielä joskus saan siemenenä kasvaa äidin vatsassa 

ja isän vahvat käsivarret ympärilläni tuntea. 
Ja kun vihdoin kohtaamme, 
löytää tarkoituksensa pettymys jokainen 
Ne on kestettävä jotta juuri minä syntyisin. Niin ikävä on kaukana täällä äitiä ja isää 

Koska saan mennä, Taivaan Isä, 
joko pian pääsen omaan kotiin? - tuntematon -


Tänään vietetään lapsettomien lauantaita. Jokaisella on aivan varmasti, ei välttämättä lähipiirissä, mutta jossain ympärillä kuitenkin, pariskuntia, jotka eivät ole saaneet lasta yrityksestä huolimatta tai ovat vihdoin saaneet perheenlisäystä lapsettomuushoitojen avulla.

Olen lukenut useampaakin blogia, jotka käsittelevät lapsettomuutta ja niitä pettymyksiä pettymysten perään, kun lasta ei vain kuulu. En voi ymmärtää, miksi he eivät välttämättä saa lapsia edes hoitojen avulla, kun toiset vain "tehtailevat" lapsia vuoden välein. Elämä on niin epäreilua.

Kun kuulen jonkun sanovan hänen hankkivan lapsia, se särähtää aina korvaan. Kuitenkin, jos huomautan asiasta, en välttämättä kuitenkaan saa ymmärrystä osakseni. Jokaisen pitäisikin asettua tahattomasti lapsettoman asemaan ja ajatella, miltä hänestä tuntuu, kun joku puhuu lasten hankkimisesta? Ja heidän täytyy kuukausi kuukauden perään taas pettyä, koska vieläkään ei näkynyt plussaa testissä. Tai jo alkanut raskaus päättyy kerta toisensa jälkeen keskenmenoon. Miltä se tuntuu? Itsellä ei oo kokemusta lapsettomuudesta, joten en tiiä. Voin siis vain arvailla enkä siltikään voi täysin kuvitella sitä tuskaa ja niitä epätoivon hetkiä, joita pariskunnat joutuvat kokemaan lapsettomuuden takia.

Siispä olen onnekas, kun olen lapsia saanut ja toivon tätä onnea myös kaikille niille, jotka lapsia haluavat ja toivottavasti myös saavat.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erityislapsiperhe ja yhteiskunnan tarjoama tuki (oppimisen tuesta tulossa oma postaus)

Lähde: Pixabay Aluksi tärkeä huomio:  Tähän postaukseen ei varmastikaan ole kirjattu kaikkia tarjolla olevia palveluja. Toivon, että olen poiminut tärkeimmät ja jos en, minulle saa laittaa kommenttia ja lisään niitä sitten tarvittaessa. Jos löydät postauksesta virheitä, laitatko minulle viestiä ja korjaan ne. Tämä palvelujärjestelmäviidakko on aika sokkeloinen enkä edes välttämättä ole tietoinen kaikista hyödyllisistä palveluista, joita on tarjolla. Me elämme erityisperhearkea emmekä ole olleet tietoisia kaikista yhteiskunnan tarjoamista palveluista. Olen kuitenkin ollut niistä enemmän tietoinen kuin moni muuu erityislapsiperheen vanhempi. Omien nepsy-valmentajaopintojeni yksi lähipäivä keskittyi täysin palvelujärjestelmään liittyviin asioihin. Osa asioista oli jo aiemmin tuttuja, mutta tuli opittua myös paljon uutta. Samaa asiaa käsiteltiin myös toukokuussa sopeutumisvalmennuksen toisella jaksolla. Siellä meill

Jälkivuoto ja tulehdusriski

Raskausaikana neuvolassa keskityttiin puhumaan raskausajan ruokavaliosta ja liikunnasta. Samoin mitattiin verenpainetta ja hemoglobiinia ja pääsin myös antamaan verta monta putkiloa sokerirasituksen ja lääkeainepitosuuksien tarkkailun takia. Juteltiin myös odotusajasta ja siihen liittyvistä asioista ja tottakai synnytyksestä. En kuitenkaan muista, että olisin kuullu terkan puhuvan  ollenkaan jälkivuodosta, vaikka se liittyy olennaisesti synnytykseen. Synnytyksen aikana vuodetaan verta ja sitä määrää tarkkaillaan tiiviisti. Kun synnytys on ohi, verenvuoto jatkuu edelleen ja sillon se on muuttunu jälkivuodoksi. Muistan, kun heti vauvan ja istukan syntymän jälkeen kätilö toi sen hervottoman kokosen vaipan ja ne niin ihanat, mutta kovin käytännölliset verkkohousut. Aluks ne kauhistutti ja myös naurattikin, mutta ei ois kyllä voinu muunlaisia alushousuja kuvitellakaan laittavansa jalkaan. Ne jättää hyvin tilaa sille valtavalle siteelle, mikä annetaan sen hervottoman suuren vaipan jälkeen

Sijaisopettajan selviytymispakki :)

tulee omat kokemukset mieleen... :)  Loistavia pätkiä! :) Hyvät naurut sain, kun kattelin kolme osaa. Niiiin totta. Puhuttiin mm. koulun kirjoittamattomista säännöistä ja erilaisista yleisistä käytännöistä, jotka sijaisen olisi hyvä tietää. Olisi kiva tietää esimerkiksi välituntialueen rajat, ruokalakäyttäytyminen, valvonnat ja tietysti opetettavan luokan/luokkien oppilasluettelo ja ehkä myös istumajärjestys sekä tarvittaessa lisätietoja oppilaista. Tähän mennessä vain yhdellä koululla on tullut vastaan sijaiskansio, johon oli kirjattu juuri nuo jo mainitut asiat ja vähän vielä lisääkin.