Siirry pääsisältöön

Esseen vääntöä

Työn alla oli  pari viikkoa sitten essee aiheesta Millaiset tekijät aiheuttavat stressiä lapsuus- ja nuoruusiällä. Pelkäsin hieman, mitä siitä tulee, mutta yllätys oli melkoinen, kun näin arvosanan. Olin saanut yliopisto-urani ensimmäisen viitosen. :) Ei voi olla muuta kuin tyytyväinen, tosin se asettaa paineita parin jäljellä olevan esseen kirjoittamiseen. No, enpä oo turhia ressannu aiemminkaan, joten ei oo nytkään tarkotus. Seuraavan kirjallisen työn palautus onkin jo reilun viikon päästä, enkä ole vielä edes aloittanut sen tekemistä.

Aiheena on tällä kertaa lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistäminen ja ennaltaehkäisevä lastensuojelu. Näkökulmana oma työ ja omat ajatukset/kokemukset. Suhteellisen helppo näpytellä siis, koska ei tarvitse edes lähdeviitteitä laittaa, riittää pelkkä kirjan nimi. Ihanaa kirjoittaa välillä vapaamuotoisempaakin tekstiä. Tuon jälkeen minulla on jäljellä enää yksi 5 opintopisteen kokonaisuus, joka suoritetaan kotitenttinä. Minun tulee siis kirjoittaa kaksi esseetä kahden kysymyksen pohjalta. Mieluummin kirjoittaisin yhden laajemman esseen kuin kaksi 8-sivuista. Aihe on kuitenkin mielenkiintoinen, joten enköhän kirjoittele senkin sitten aikanaan ihan mielellään. Viimeisen suorituksen palautus mennee syksyyn, koska gradu painaa päälle jo kovaa vauhtia.

Ja myös töissä on menossa härkäviikot, joten tekemisen puutetta ei tule lähiviikkoina olemaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erityislapsiperhe ja yhteiskunnan tarjoama tuki (oppimisen tuesta tulossa oma postaus)

Lähde: Pixabay Aluksi tärkeä huomio:  Tähän postaukseen ei varmastikaan ole kirjattu kaikkia tarjolla olevia palveluja. Toivon, että olen poiminut tärkeimmät ja jos en, minulle saa laittaa kommenttia ja lisään niitä sitten tarvittaessa. Jos löydät postauksesta virheitä, laitatko minulle viestiä ja korjaan ne. Tämä palvelujärjestelmäviidakko on aika sokkeloinen enkä edes välttämättä ole tietoinen kaikista hyödyllisistä palveluista, joita on tarjolla. Me elämme erityisperhearkea emmekä ole olleet tietoisia kaikista yhteiskunnan tarjoamista palveluista. Olen kuitenkin ollut niistä enemmän tietoinen kuin moni muuu erityislapsiperheen vanhempi. Omien nepsy-valmentajaopintojeni yksi lähipäivä keskittyi täysin palvelujärjestelmään liittyviin asioihin. Osa asioista oli jo aiemmin tuttuja, mutta tuli opittua myös paljon uutta. Samaa asiaa käsiteltiin myös toukokuussa sopeutumisvalmennuksen toisella jaksolla. Siellä meill

Jälkivuoto ja tulehdusriski

Raskausaikana neuvolassa keskityttiin puhumaan raskausajan ruokavaliosta ja liikunnasta. Samoin mitattiin verenpainetta ja hemoglobiinia ja pääsin myös antamaan verta monta putkiloa sokerirasituksen ja lääkeainepitosuuksien tarkkailun takia. Juteltiin myös odotusajasta ja siihen liittyvistä asioista ja tottakai synnytyksestä. En kuitenkaan muista, että olisin kuullu terkan puhuvan  ollenkaan jälkivuodosta, vaikka se liittyy olennaisesti synnytykseen. Synnytyksen aikana vuodetaan verta ja sitä määrää tarkkaillaan tiiviisti. Kun synnytys on ohi, verenvuoto jatkuu edelleen ja sillon se on muuttunu jälkivuodoksi. Muistan, kun heti vauvan ja istukan syntymän jälkeen kätilö toi sen hervottoman kokosen vaipan ja ne niin ihanat, mutta kovin käytännölliset verkkohousut. Aluks ne kauhistutti ja myös naurattikin, mutta ei ois kyllä voinu muunlaisia alushousuja kuvitellakaan laittavansa jalkaan. Ne jättää hyvin tilaa sille valtavalle siteelle, mikä annetaan sen hervottoman suuren vaipan jälkeen

Sijaisopettajan selviytymispakki :)

tulee omat kokemukset mieleen... :)  Loistavia pätkiä! :) Hyvät naurut sain, kun kattelin kolme osaa. Niiiin totta. Puhuttiin mm. koulun kirjoittamattomista säännöistä ja erilaisista yleisistä käytännöistä, jotka sijaisen olisi hyvä tietää. Olisi kiva tietää esimerkiksi välituntialueen rajat, ruokalakäyttäytyminen, valvonnat ja tietysti opetettavan luokan/luokkien oppilasluettelo ja ehkä myös istumajärjestys sekä tarvittaessa lisätietoja oppilaista. Tähän mennessä vain yhdellä koululla on tullut vastaan sijaiskansio, johon oli kirjattu juuri nuo jo mainitut asiat ja vähän vielä lisääkin.