keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Kuntokärpänen

 Mua purais kuntokärpänen ja se on hyvä vaan, koska kuukauden päästä viimestään iskee ikäkriisi. Kävin siis tänä aamuina hölkkäilemäs 14 minuuttia tos läheisellä metsälenkillä. Tiukkaa teki hölkätä koko lenkki, mut jaksoin kuitenki. Tuli niin hyvä mieli, kun viittin laittaa tossua toisen eteen. Pitkästä aikaa. Heräsin tänä aamuna jo kuuden jälkeen, koska vein mieheni töihin, jotta saan itte auton. Meen tekeen tänään tokavikan haastattelun, enkä halunnu mennä sinne pyörällä tai bussilla. 

Lenkin jälkeen venyttelin, koska oon vihdoinki tajunnu sen, että ilman sitä mun lihakset ei toimi, niinku niitten pitäs toimia. Tein fyssarin määräämät venytykset, lisäks vatsoja ja punnerruksia. Tästä on vaan ny tehtävä jokapäivänen juttu tai ainaki monta kertaa viikossa toistuva. Eikä lenkille lähteminen saa olla kelistä kiinni, kyse on omasta motivaatiosta ja tahtomisesta. Haluanko kohottaa kuntooni vai lojua kotona sohvalla käsi irtokarkkipussissa.? Tähän asti irtokarkit tai muut herkut on usein vieny voiton, mutta koska oon nyt julkisesti kertonu mun kuntokärpäsestä, se mun mielest jotenki myös velvottaa tekemään tästä säännöllisen jutun. 

Haluisin saada painooni pudotettua viitisen kiloa ihan oman itseni kannalta, etenkin toi vyötärön löllykkä häirittee mua tosi paljon. :/  Liikunnan lisäks pitää tietty kiinnittää huomiota myös ruokavalioon. Täydelliseen herkkulakkoon on kykene, se on todettu, mutta viikottainen karkki- ja mässypäivä on mulle sopiva juttu. Ehkä myös noita ruoka-aikoja pitäs vähän tarkastella. Tällä hetkellä meillä syödään iltaruoka ihan liian myöhään, pitkälti yli iltakuuden. Lisäks en muista syödä välipaloja, vaan syön sillon, ku on nälkä. Myös annoskoot tulee ottaa tarkastelun alle. Salaattia ja muita kasviksia tulisi löytyä lautaselta nykyistä useemmin. Tosin sen suhteen oon menny paljon eteen päin, aiemmin söin vain porkkanaraastetta ja kiinankaali-ananas-salaattia, nyt menee jo monet muutkin, eikä kaalin tartte olla kiinankaalia. Kasviksista tykkään edelleen tuoreina, en keitettyinä tai paistettuina. Kalasta en välitä ollenkaan, olen siis varsin haastava tapaus ruokailun suhteen. 

Mutta ehkä tää tästä. Kuukaus oli tasavuosiin ja joskohan siihen mennessä gradun teon ohella saisin kuntoani kohoamaan. Ehkäpä, se jää nähtäväksi. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Ilahdun suuresti jokaisesta niistä. Rohkeasti vaan kommentoimaan, sillä jokaisella saa olla oma mielipide. :)

Kommenttisi näkyy heti tarkistuksen jälkeen.