Siirry pääsisältöön

Vauvajuttuja

Mietin kauan, kirjoitanko vai en. Nimittäin tästä kovenevasta kuumeesta. Vauvakuume jyllää meillä täysillä. Juttelin asiasta  rakkaan ystäväni kanssa puhelimessa ja kävimme läpi minun ja meidän tilannettamme. Hän tiedusteli mm. sitä, asettaako lääkärin "aikaraja" jonkunlaista stressiä tai paineita. En oo ainakaan kokenu niin, se menee ihan omalla painollaan. Onneks en yleensä ressaile turhia asioista. Jospa tässäkin asiassa olis onni myötä ennen tota puolen vuoden aikarajan täyttymistä.

Tosiaan, soittelin gynelle, koska kiertoni oli aivan sekaisin, mutta kuitenkin kierto toimii. Gyne oli juuri jäämässä kesälomalle ja käski vaan ottaa kesän rennosti, asiaan palataan uudestaan elokuussa ja sillon "pistetään isot rattaat heti pyörimään" lääkärini sanoin. Eli nyt vaan nautitaan kesästä ja toisistamme. 

Oliskin se niin helppoa. Koko ajan näkee ympärillä odottavia äitejä ja korviin kantautuu uusia vauvauutisia. Se ei oo meiltä pois, mutta kuitenkin sitä miettii, et miks ei jo meillekin. :/ Mulla kuitenkin tulee kahen viikon päästä 30 mittariin, enkä tästä enää nuorru. Tilanteeni tiedostaen lapset on "hankittava" nyt tai ei ainakaan kannata odotella kauaa. 

Kyllähän sitä voidaan sanoa, että lapset pitäs hankkia nuorina, mutta aina se ei vaan mee niin. Voi olla, että rinnalla ei ole puolisoa tai on puoliso, jonka kanssa ei halua lapsia. Tai lapsen saaminen ei vaan syystä tai toisesta ole niin helppoa. Parisuhteen pitää olla kunnossa ennen kun voi rueta lapsiasiaa miettimään. Me tavattiin mieheni kanssa, ku mä olin melki 27, sitä ennen olin seurustellu melki 5 vuotta, mutta onneksi emme silloisen avopuolisoni kanssa "hankkineet" lapsia. Hän ei ollut sitoutumiseen eikä todellakaan lasten hankkimiseen vielä tarpeeksi vanha. Nyt hän on menossa naimisiin ja olen onnellinen hänen puolestaan. 

Mä oon tienny aina haluavani lapsia ja onneksi nykyinen miehenikin on lapsirakas, ja nyt on siihen "oikee aika", jos niin voidaan sanoa. Juu, en oo vielä valmis, työpaikka ei oo todellakaan vakituinen jne, jne, mutta ei vaan voi rueta ootteleen, et on oma asunto, vakkarityöpaikka ja raha-asiat muutenkin kunnossa. Nykyään se ei vaan enää mee niin.  Mä valmistun tänä syksynä ja olen tällä hetkellä töissä ( tai siis kesäloman jälkeen) ja vaikka mieheni vielä opiskelee eikä me mitään rikkaita olla, lapsia silti haluttas saada meiän perheeseen. Lapselle riittää, kun sillä on rakastavat vanhemmat ja onnellinen koti ja perhe ympärillä. Ei tartte yhtään enempää.

Tää asia ny on vaan kovin pinnalla joka päivä. Onneks kesällä tekemistä riittää, ni ei tartte koko ajan miettiä ja laskee päiviä ym. Nautitaan vaan kesästä ja pakerretaan gradun parissa. Siinäki jo riittää haastetta. Kuitenkin oltas tosi onnellisia, jos pieni ihminen ilmottais tulostaan. Mutta siihen ei riitä yksin meiän halu, lapsia ku saadaan, niitä ei tehdä. 

Tää asia on julkinen vaan täällä blogissa, täällä voin vapaasti painia ajatusteni kanssa ja tuoda niitä julki. Muualla en sitä tee. Rakas ystäväni sanoi, että ehkä kirjottamalla asiaa voi työstää eikä tartte koko ajan vatvoo vaan mielessään.  Ehkä se on niin. Kirjottamisen on joskus sanottu olevan terapeuttista, kyllä se monta kertaa auttaa saamaan selkoo omiin, ehkä sekaviinkin, ajatuksiin. 

No niin. Nyt olen puhunut. Tästä asiasta tekstiä lisää myös jatkossa. Kuvia en jaksanu rueta just ny ettiin. Ehkä lisään niitä myöhemmin tai sit en. 

Kommentteja saa kertoo ihan vapaasti. Mielellään niitä luen ja myös vastailen niihin. :)


Kommentit

  1. Koskaan ei ole oikea aika, sanoi kerran yksi hekilö mulle. Niin se vain on. Taloudellinen epävarmuus, töiden pätkittäisyys ja kiire on arkipäivää. Varmaan ainoa, mihin voi vaikuttaa, on se hyvä koti: onnellinen parisuhde ja molempien halu. Tässä iässä nää kysymykset on isoja ja painavia.. Mutta et oo ainoa, joka näitä miettii. Ja vaikka haluaisi lapsen, mikä takaa, että niitä edes voi saada. Siinä taas syy, miksi ei voi jättää kauhean myöhään lapsikysymystä. Yhteiskunta ja työelämä pakottaa hankkimaan lapset myöhään, mutta biologisesti (etenkin jos on ongelmia) pitäisi hankkia ne ajoissa. Kamalia nämä ristiriidat ja paineet eri suunnista. Mutta tsemppiä, ja ota rennosti :) Stressi vain pahentaa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Ilahdun suuresti jokaisesta niistä. Rohkeasti vaan kommentoimaan, sillä jokaisella saa olla oma mielipide. :)

Kommenttisi näkyy heti tarkistuksen jälkeen.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erityislapsiperhe ja yhteiskunnan tarjoama tuki (oppimisen tuesta tulossa oma postaus)

Lähde: Pixabay Aluksi tärkeä huomio:  Tähän postaukseen ei varmastikaan ole kirjattu kaikkia tarjolla olevia palveluja. Toivon, että olen poiminut tärkeimmät ja jos en, minulle saa laittaa kommenttia ja lisään niitä sitten tarvittaessa. Jos löydät postauksesta virheitä, laitatko minulle viestiä ja korjaan ne. Tämä palvelujärjestelmäviidakko on aika sokkeloinen enkä edes välttämättä ole tietoinen kaikista hyödyllisistä palveluista, joita on tarjolla. Me elämme erityisperhearkea emmekä ole olleet tietoisia kaikista yhteiskunnan tarjoamista palveluista. Olen kuitenkin ollut niistä enemmän tietoinen kuin moni muuu erityislapsiperheen vanhempi. Omien nepsy-valmentajaopintojeni yksi lähipäivä keskittyi täysin palvelujärjestelmään liittyviin asioihin. Osa asioista oli jo aiemmin tuttuja, mutta tuli opittua myös paljon uutta. Samaa asiaa käsiteltiin myös toukokuussa sopeutumisvalmennuksen toisella jaksolla. Siellä meill

Kuka minä olen?

 Nyt on blogi kaivettu naftaliinista taas. Tässä postauksessa ajattelin esitellä itseäni hieman tarkemmin. Katsoin äsken @ninnu.hoon Instagram- tarinoita, joissa hän pohti, kuka hän oikeasti on. Se oli mielenkiintoista pohdintaa ja laittoi ajattelemaan. Hän kertoi peilaavansa omia tekemisiään menneisyydestään käsin ja haluaa siirtyä tekemään asioita tulevaisuutta ajatellen.  Olen kotoisin Savosta. Lapsuudenperheeseeni kuuluu äiti, iska ja kaksi pikkusiskoa. Asuimme omakotitalossa taajama-alueella. Elin hyvän ja turvallisen lapsuuden, näin ajattelen. Meillä kotona oli tiukat säännöt ja esimerkiksi kotiintuloajat. Olin kuitenkin tunnollinen lapsi ja noudatin niitä. Vanhempani ovat syntyneet aika pian sodan jälkeen ja se, miten heidät on kasvatettu, on heijastunut myös meidän kasvatukseemme. Kasvatusmetodit olivat sen ajan mukaiset. En ole kuitenkaan kyseenalaistanut sitä, sillä ajattelen, että silloin elettiin sen ajan mallin mukaan. Ei silloin erikseen paljoa puhuttu tunteista tai itses

Jälkivuoto ja tulehdusriski

Raskausaikana neuvolassa keskityttiin puhumaan raskausajan ruokavaliosta ja liikunnasta. Samoin mitattiin verenpainetta ja hemoglobiinia ja pääsin myös antamaan verta monta putkiloa sokerirasituksen ja lääkeainepitosuuksien tarkkailun takia. Juteltiin myös odotusajasta ja siihen liittyvistä asioista ja tottakai synnytyksestä. En kuitenkaan muista, että olisin kuullu terkan puhuvan  ollenkaan jälkivuodosta, vaikka se liittyy olennaisesti synnytykseen. Synnytyksen aikana vuodetaan verta ja sitä määrää tarkkaillaan tiiviisti. Kun synnytys on ohi, verenvuoto jatkuu edelleen ja sillon se on muuttunu jälkivuodoksi. Muistan, kun heti vauvan ja istukan syntymän jälkeen kätilö toi sen hervottoman kokosen vaipan ja ne niin ihanat, mutta kovin käytännölliset verkkohousut. Aluks ne kauhistutti ja myös naurattikin, mutta ei ois kyllä voinu muunlaisia alushousuja kuvitellakaan laittavansa jalkaan. Ne jättää hyvin tilaa sille valtavalle siteelle, mikä annetaan sen hervottoman suuren vaipan jälkeen