Siirry pääsisältöön

Mahan kasvua ja ultrakuvaakin


Tässä tuleekin nyt sitten useempi kuva kerralla, kun päivitykset jäi välistä muutamankin viikon osalta.


Ekaks viimesimmät neuvola- ja ultrakuulumiset.

rv. 27 +2

hemoglobiinia ei mitattu
pissa puhdas
verenpaine 119/79
paino + 500 g
sf- mitta 22
liikkeet ++
syke 135-140
tarjonta PT
sikiön arvioitu paino n. 1120g

Sattu mukavasti samalle päivälle noi molemmat käynnit. Harmittavasti mies ei vaan päässy tällä kertaa ultraan mukaan töiden takia. Seuraava ultra meillä on ens kuun alussa ja sit on vielä yks joko keskusneuvolassa tai Taysissa. Ylimääräset siis mun perussairauden takia. En mä pistä pahaks, että pääsee kattomaan pientä ihmistä useempaankin kertaan.

Sokerirasituksessa olin myös viime viikolla ja tuloksissa ei ollu moittimista. Just nyt mulla ei oo tässä niitä tuloksia, mutta kaikki siis ok. Ainakin Tampereella se litku on semmosta oranssinväristä, mutta ei todellakaan maistu millekään appelsiinille.

Tässä vielä mahakuvia ja myöskin ultrassa otettu kuva. Jostain syystä Kirppunen ei ollu kovin yhteistyöhalunen eikä suostunu missään vaiheessa näyttämään kunnolla kasvojaan. Koko ajan oli jalka osittain naaman edessä. :) 

rv. 26 +3                                                                    rv. 27 +5                                                             rv. 29 +1

                                                      
                                                   ultrakuvat rv. 27+ 2


  
Kommentit

  1. Ihana! Siellä se pikku (isin näköinen minusta) Kirppu köllii :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Ilahdun suuresti jokaisesta niistä. Rohkeasti vaan kommentoimaan, sillä jokaisella saa olla oma mielipide. :)

Kommenttisi näkyy heti tarkistuksen jälkeen.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erityislapsiperhe ja yhteiskunnan tarjoama tuki (oppimisen tuesta tulossa oma postaus)

Lähde: Pixabay Aluksi tärkeä huomio:  Tähän postaukseen ei varmastikaan ole kirjattu kaikkia tarjolla olevia palveluja. Toivon, että olen poiminut tärkeimmät ja jos en, minulle saa laittaa kommenttia ja lisään niitä sitten tarvittaessa. Jos löydät postauksesta virheitä, laitatko minulle viestiä ja korjaan ne. Tämä palvelujärjestelmäviidakko on aika sokkeloinen enkä edes välttämättä ole tietoinen kaikista hyödyllisistä palveluista, joita on tarjolla. Me elämme erityisperhearkea emmekä ole olleet tietoisia kaikista yhteiskunnan tarjoamista palveluista. Olen kuitenkin ollut niistä enemmän tietoinen kuin moni muuu erityislapsiperheen vanhempi. Omien nepsy-valmentajaopintojeni yksi lähipäivä keskittyi täysin palvelujärjestelmään liittyviin asioihin. Osa asioista oli jo aiemmin tuttuja, mutta tuli opittua myös paljon uutta. Samaa asiaa käsiteltiin myös toukokuussa sopeutumisvalmennuksen toisella jaksolla. Siellä meill

Jälkivuoto ja tulehdusriski

Raskausaikana neuvolassa keskityttiin puhumaan raskausajan ruokavaliosta ja liikunnasta. Samoin mitattiin verenpainetta ja hemoglobiinia ja pääsin myös antamaan verta monta putkiloa sokerirasituksen ja lääkeainepitosuuksien tarkkailun takia. Juteltiin myös odotusajasta ja siihen liittyvistä asioista ja tottakai synnytyksestä. En kuitenkaan muista, että olisin kuullu terkan puhuvan  ollenkaan jälkivuodosta, vaikka se liittyy olennaisesti synnytykseen. Synnytyksen aikana vuodetaan verta ja sitä määrää tarkkaillaan tiiviisti. Kun synnytys on ohi, verenvuoto jatkuu edelleen ja sillon se on muuttunu jälkivuodoksi. Muistan, kun heti vauvan ja istukan syntymän jälkeen kätilö toi sen hervottoman kokosen vaipan ja ne niin ihanat, mutta kovin käytännölliset verkkohousut. Aluks ne kauhistutti ja myös naurattikin, mutta ei ois kyllä voinu muunlaisia alushousuja kuvitellakaan laittavansa jalkaan. Ne jättää hyvin tilaa sille valtavalle siteelle, mikä annetaan sen hervottoman suuren vaipan jälkeen

Sijaisopettajan selviytymispakki :)

tulee omat kokemukset mieleen... :)  Loistavia pätkiä! :) Hyvät naurut sain, kun kattelin kolme osaa. Niiiin totta. Puhuttiin mm. koulun kirjoittamattomista säännöistä ja erilaisista yleisistä käytännöistä, jotka sijaisen olisi hyvä tietää. Olisi kiva tietää esimerkiksi välituntialueen rajat, ruokalakäyttäytyminen, valvonnat ja tietysti opetettavan luokan/luokkien oppilasluettelo ja ehkä myös istumajärjestys sekä tarvittaessa lisätietoja oppilaista. Tähän mennessä vain yhdellä koululla on tullut vastaan sijaiskansio, johon oli kirjattu juuri nuo jo mainitut asiat ja vähän vielä lisääkin.