keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Murusen kuulumisia + kuvia
Murunen täytti muutama päivä sit (9.10) puoli vuotta. Mihin katosi se ihana pieni sylivauva? Edelleenkin Murunen viihtyy parhaiten sylissä, mutta ympärillä alkaa olla paljon muutakin mielenkiintosta katteltavaa. Erityisesti meiän kaks kissaa on pojan mielestä ihania ja hassuja ja niitten touhuja on kiva kattella. Molemmat kissat on myös päästäny pojan tutustumaan siihen ja samoin kissat on käyny puskemassa ja "merkkaamassa" pojan jo monta kertaa. Aina, kun poika näkee kissan tai kissat, alkaa hihkuminen ja nauru. Jos poika on ollu jostain asiasta suru puserossa, usein jo kissojen näkeminen auttaa unohtamaan ikävän asian. Kissoja olis mukava vetää hännästä ja turkista, mutta se ei oo sallittua. Nätisti saa silittää äitin tai isin sylistä käsin. Nykyään kissat saattaa nukkuakin samalla sohvalla tai sängyllä pojan kanssa ja muutenkin ne on jo tottunu välillä varsin äänekkääseen pieneen mieheen.

Poika on saanu jo reilun kuukauden ajan kiinteitä. Meillä maistelu vaihtu lähes suoraan ihan kunnon ruoka-annosten nauttimiseen, koska poika piti saamistaan ruoista. Tähän mennessä poika on saanut mustikkaa, bataattia, bataatti-porkkanaa, bataatti-jauhelihamössöö, luumua, mansikkaa ja iltapuurona mannapuuroo. Seuraavaks pitäs ottaa mukaan myös iltakiinteet luultavasti ens viikolla. Kiinteitten lisäks meillä menee tietysti myös korviketta. Siirryttiin Tuuti 2 ja jostain syystä se näyttää aiheuttavan pojalle jonkinsorttista yliherkkyyttä. Tuuti1 kanssa ei ollu ongelmia, joten jännä juttu, miks sit nyt tulee tommonen reaktio. Nyt seurataan tilannetta hetki ennen ku ruetaan kokeileen jotain muuta.

Murunen on myös oppinu kääntymään selältä mahalleen ja sitä taitoo pitää harjottaa jatkuvasti. Tietenkään poika ei osaa kääntyä mahalta selälleen, joten kääntymisen jälkeen alkaa aina armoton huuto ja poika pitää laittaa uudestaan selälleen. Sama kuvio toistuu monta kertaa päivän aikana. Poika myöskin pyörii akselinsa ympäri, mutta ei vielä ryömi. Kova hinku olis päästä liikkeelle, mutta meiän mielestä sen ei tarttes tapahtua ihan vielä. Poika on myös alkanu juttelemaan aiempaa enemmän ja varsinkin vauvan nauru on niin hellyttävää kuunneltavaa. Poika tykkää myös erilaisista leikeistä, kosketella aikuisen naamaa ja hassuttelusta äitin tai isin kanssa. Erilaisten äänien kuuleminen on myös mielenkiintosta. Mies tossa toteskin, ettei kuvitellu tekevänsä kaikenlaisia juttuja saadakseen pojan rauhottumaan tai keskittymään ruokailuun. Niin se vaan vanhemmuus vaatii monenlaista.

Vierastamista ei vielä oo havaittavissa paria satunnaista kertaa lukuunottamatta. Toivottavasti selvitään helpommalla, kun mun vanhemmat, sillä mä olin todella kova vierastamaan.
Tässä vielä puolivuotisneuvolan kuulumisia.

Pituus 68,8 cm
paino 7770 g
päänympärys 43 cm

"Tarkkaavainen, tyytyväinen poika, Kasvua tulee tasaisesti.  4 soseateriaa päivään, lisäksi maitoa. Suojaheijasteet sivulle tulee."

Poika ei vielä istu, joten syötöt tapahtuu edelleen sitterissä. Syöttötuoliin voi siirtyä sit, kun osaa itte istua. Eli seuraavaks harjotteleen istumista vaan ahkerasti.

Neuvolasta saatiin myös muutamaki kodin turvallisuuteen liittyvä ohjepaperi. Kohta pitääki rueta miettimään, missä säilyttää erilaisia pesuaineita ja muitaki tavaroita. Suurin osa vaarallisista jutuista meillä onkin jo kunnossa. Portti pitää hommata viel portaiden alapäähän, yläpäässä sellanen jo on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Ilahdun suuresti jokaisesta niistä. Rohkeasti vaan kommentoimaan, sillä jokaisella saa olla oma mielipide. :)

Kommenttisi näkyy heti tarkistuksen jälkeen.