tiistai 10. maaliskuuta 2015

Maanantaifiiliksiä

Eilen oli maanantai ja koko perhe kotona. Yleensähän mies on päivät töissä, mutta sai saikkua keskiviikkoon asti. Syynä meillä jylläävä raju vatsatauti. Mä oon säästyny siltä, ainakin vielä. Tyty oksenteli jo perjantaina, jatko lauantaina ja vielä sunnuntainakin. Tosin ei voi tietää, oliko mahatautia vai johtuko maidon vaihdosta (Tuuti1 -Tuuti2) tai kenties kiinteiden (liian nopeesta) alotuksesta.

Tytyn puolivuotis neuvolakäynnistä ja kuulumisista on tulossa erillinen postaus kuvien kera.

Mies alotti sunnuntai-iltana pöntölle halailun. Harmi vaan, ettei meillä oo vessaa yläkerrassa, vaan pitää mennä alempaan kerrokseen, jos ehtii. Mä valvoin tapani mukaan myöhään ja olin just tulossa nukkumaan, kun Murunen alotti ja yhtä voimalla kun isällänsäkin.

Mies ja poika siirtyvät jatkamaan yöunia takkahuoneeseen ja me nukuttiin Tytyn kanssa yläkerran makkarissa. Unten maille taisin päästä viiden aikaan aamulla. Yön aikana oli kertyny pyykkiä monta koneellista, kun vaihtoon oli menny tyynyt, peitot, lakanat ym. Tyty heräs syömäänki mun mielestä ihan liika aikaseen ja myös seuraavan kerran halus ruokaa niin aikaseen, että vein tytön isällensä ja menin itte jatkamaan unia.

Maanantai meni siis kotosalla. Kaupassa kävin hakemassa sairastaville appelsiineja, banaaneja ja jaffaa. Itelleni ostin jäätelön, jonka olin kyllä ansainnu.

Tauti onneks meni nopeesti ohi, vaikka olikin tosi raju. Pojan suhteen on vielä ongelmana se, ettei poika osaa kertoo, kun pitää päästä vessaan. Isi yritti olla nopee, mutta aina se ei onnistunu.

En tiiä, mistä me saatiin toi tauti ja kuinka monta ihmistä ollaan tietämättämme tartutettu. Niitä vaan pöyrii kaikkialla eikä oo järkee eristäytyä omaan kotiin ihan vaan sen takia ettei halua sairastua. Murunen ei jaksas olla koko ajan sisällä, vaan kaipaa aktiviteetteja, joten onneks isi on vielä kotona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Ilahdun suuresti jokaisesta niistä. Rohkeasti vaan kommentoimaan, sillä jokaisella saa olla oma mielipide. :)

Kommenttisi näkyy heti tarkistuksen jälkeen.