Siirry pääsisältöön

Uuden kodin remontointia - alkutilanne helmikuun alussa

Saatiin viimein viime sunnuntaina (2.2) uuden asunnon avaimet. Käytiin saman tien kattomassa, miltä asunto näyttää tyhjänä. Olihan siellä paljon tilaa. Otin paljon valokuvia ympäri taloa, jotta pystyy seuraamaan, miten paikat muuttuvat remontin aikana.

Alkuperänen suunnitelma oli vaihtaa keittiön muovimatto uuteen ja maalata alakerran katot sekä vaihtaa koko alakerran lattia lukuunottamatta aiemmin remontoitua huonetta. Kellarikerrokselle ei tarvinnu tehä mitään. Niin, mietittiinhän sitä myös, mitä tehään takalle. Vaihtoehtoina oli, kokeilulämmityksen jälkeen, purkaa takka kokonaan ja rakentaa uusi, korjata vain takan sisäosa (tai jotain sinne päin) tai ei tehä takalle yhtään mitään. Meillähän on tarkotuksena lämmittää takkaa paljon, jotta saadaan säästettyä sähkökuluissa.

Miehet (oma mies, iska ja miehen veli) alottivat homman maalaamalla olkkarin katon ja irrottaen alakerran lattialistat. Tän jälkeen piti maalata vielä keittiön katto ja vaihtaa sinne muovimatto sekä uusia alakerran laminaatti.

Mun isä oli remontoimassa uutta kotia tän viikon ma-to (helmikuun eka viikko), joten hänestä oli iso apu. Miehet tekivät pitkää päivää, sillä mun mies oli ensin normaalisti töissä ja meni sen jälkeen illaks maalaamaan uudelle kodille. Miehen veljellä oli sama tilanne. Iska taas majottui uudessa kodissa ja teki hommia myös silloin, kun muut eivät olleet paikalla.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erityislapsiperhe ja yhteiskunnan tarjoama tuki (oppimisen tuesta tulossa oma postaus)

Lähde: Pixabay Aluksi tärkeä huomio:  Tähän postaukseen ei varmastikaan ole kirjattu kaikkia tarjolla olevia palveluja. Toivon, että olen poiminut tärkeimmät ja jos en, minulle saa laittaa kommenttia ja lisään niitä sitten tarvittaessa. Jos löydät postauksesta virheitä, laitatko minulle viestiä ja korjaan ne. Tämä palvelujärjestelmäviidakko on aika sokkeloinen enkä edes välttämättä ole tietoinen kaikista hyödyllisistä palveluista, joita on tarjolla. Me elämme erityisperhearkea emmekä ole olleet tietoisia kaikista yhteiskunnan tarjoamista palveluista. Olen kuitenkin ollut niistä enemmän tietoinen kuin moni muuu erityislapsiperheen vanhempi. Omien nepsy-valmentajaopintojeni yksi lähipäivä keskittyi täysin palvelujärjestelmään liittyviin asioihin. Osa asioista oli jo aiemmin tuttuja, mutta tuli opittua myös paljon uutta. Samaa asiaa käsiteltiin myös toukokuussa sopeutumisvalmennuksen toisella jaksolla. Siellä meill

Jälkivuoto ja tulehdusriski

Raskausaikana neuvolassa keskityttiin puhumaan raskausajan ruokavaliosta ja liikunnasta. Samoin mitattiin verenpainetta ja hemoglobiinia ja pääsin myös antamaan verta monta putkiloa sokerirasituksen ja lääkeainepitosuuksien tarkkailun takia. Juteltiin myös odotusajasta ja siihen liittyvistä asioista ja tottakai synnytyksestä. En kuitenkaan muista, että olisin kuullu terkan puhuvan  ollenkaan jälkivuodosta, vaikka se liittyy olennaisesti synnytykseen. Synnytyksen aikana vuodetaan verta ja sitä määrää tarkkaillaan tiiviisti. Kun synnytys on ohi, verenvuoto jatkuu edelleen ja sillon se on muuttunu jälkivuodoksi. Muistan, kun heti vauvan ja istukan syntymän jälkeen kätilö toi sen hervottoman kokosen vaipan ja ne niin ihanat, mutta kovin käytännölliset verkkohousut. Aluks ne kauhistutti ja myös naurattikin, mutta ei ois kyllä voinu muunlaisia alushousuja kuvitellakaan laittavansa jalkaan. Ne jättää hyvin tilaa sille valtavalle siteelle, mikä annetaan sen hervottoman suuren vaipan jälkeen

Sijaisopettajan selviytymispakki :)

tulee omat kokemukset mieleen... :)  Loistavia pätkiä! :) Hyvät naurut sain, kun kattelin kolme osaa. Niiiin totta. Puhuttiin mm. koulun kirjoittamattomista säännöistä ja erilaisista yleisistä käytännöistä, jotka sijaisen olisi hyvä tietää. Olisi kiva tietää esimerkiksi välituntialueen rajat, ruokalakäyttäytyminen, valvonnat ja tietysti opetettavan luokan/luokkien oppilasluettelo ja ehkä myös istumajärjestys sekä tarvittaessa lisätietoja oppilaista. Tähän mennessä vain yhdellä koululla on tullut vastaan sijaiskansio, johon oli kirjattu juuri nuo jo mainitut asiat ja vähän vielä lisääkin.