maanantai 2. maaliskuuta 2015

Uuden kodin remontointia - alkutilanne helmikuun alussa

Saatiin viimein viime sunnuntaina (2.2) uuden asunnon avaimet. Käytiin saman tien kattomassa, miltä asunto näyttää tyhjänä. Olihan siellä paljon tilaa. Otin paljon valokuvia ympäri taloa, jotta pystyy seuraamaan, miten paikat muuttuvat remontin aikana.

Alkuperänen suunnitelma oli vaihtaa keittiön muovimatto uuteen ja maalata alakerran katot sekä vaihtaa koko alakerran lattia lukuunottamatta aiemmin remontoitua huonetta. Kellarikerrokselle ei tarvinnu tehä mitään. Niin, mietittiinhän sitä myös, mitä tehään takalle. Vaihtoehtoina oli, kokeilulämmityksen jälkeen, purkaa takka kokonaan ja rakentaa uusi, korjata vain takan sisäosa (tai jotain sinne päin) tai ei tehä takalle yhtään mitään. Meillähän on tarkotuksena lämmittää takkaa paljon, jotta saadaan säästettyä sähkökuluissa.

Miehet (oma mies, iska ja miehen veli) alottivat homman maalaamalla olkkarin katon ja irrottaen alakerran lattialistat. Tän jälkeen piti maalata vielä keittiön katto ja vaihtaa sinne muovimatto sekä uusia alakerran laminaatti.

Mun isä oli remontoimassa uutta kotia tän viikon ma-to (helmikuun eka viikko), joten hänestä oli iso apu. Miehet tekivät pitkää päivää, sillä mun mies oli ensin normaalisti töissä ja meni sen jälkeen illaks maalaamaan uudelle kodille. Miehen veljellä oli sama tilanne. Iska taas majottui uudessa kodissa ja teki hommia myös silloin, kun muut eivät olleet paikalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Ilahdun suuresti jokaisesta niistä. Rohkeasti vaan kommentoimaan, sillä jokaisella saa olla oma mielipide. :)

Kommenttisi näkyy heti tarkistuksen jälkeen.