torstai 25. elokuuta 2016

Jatko-opiskelemaan?


Rupesinpa tossa oikeesti pohtimaan jatko-opintoja. Tutustuin avoimen yliopiston tarjontaan, kun haluisin suorittaa erityispedagogiikan syventävät opinnot. Niille tulee vaan hintaa yli 2000e. Eikä niitä tietenkään voi suorittaa Tampereella. Katoin just Itä-Suomen avoimen yliopiston Kouvolan toimipisteen opintovaatimuksia.

Ihan ekaks mun pitäs alkaa lukemaan erityispedagogista kirjallisuutta englanniks, sillä taispa jokainen tentittävä kirja olla englanninkielinen. Sitä pitäs vähän reenata, koska se ei oo todellakaan mun vahvuusalueita. Tossa on se hyvä puoli ettei sinne oo erillisiä pääsykokeita. Huonona puolena taas on se, ettei noilla opinnoilla saa erityisopettajan pätevyyttä, vaan siihen tarvittas erkkaopen tutkinto yliopiston puolella.

Joka tapauksessa näyttää siltä, että jossain vaiheessa mun on hankittava erkkaopen tutkinto, että vois saada jopa joskus vakipaikan. Töistä ei tuu nimittäin olemaan pulaa tolla koulutuksella. Pääsykokeen kautta sisään on tietysti varmin keino tutkinnon suorittamiseen. VAKAVA -kokeen kautta haetaan myös tohon tutkintoon ja koe on kirjallinen. Jos siitä pääsee läpi, sit on vielä soveltuvuuskoe. Siinäpä sitä haastetta myös.

Suurin ongelma vaan on se, ettei erkkaopen tutkintoo voi suorittaa Tampereella ollenkaan. Ja se, ettei mulla oo opettajan pedagogisia opintoja suoritettuna, jotta pääsisin hakee esimerkiks Helsinkiin erillisiin erityisopettajan opintoihin. Se hankaloittaa asiaa kyllä aika lailla, mutta ei voi mitään. Kova työ on joka tapauksessa edessä, mutta pätevälle opettajalle riittää hommia, jopa niitä pidempiä pätkiä.

Yks vaihtoehto ois vielä tutkia, missä sais suoritettua erityisopettajan opinnot, jotka on suunniteltu kehitysvammaisten, tai millä termillä sitä kututaankin, opettamiseen. Sekin on kuulema mahollista ja sieltä sais sen tutkinnon.

Voi elämän kevät. Ei oo perheelliselle ihan helppoja päätöksiä. Miehellä on myös vakipaikka Tampereella ja meillä tämä rivari lähikunnassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Ilahdun suuresti jokaisesta niistä. Rohkeasti vaan kommentoimaan, sillä jokaisella saa olla oma mielipide. :)

Kommenttisi näkyy heti tarkistuksen jälkeen.