tiistai 16. elokuuta 2016

Paluu arkeen


Miehen kuukauden kesäloma loppu sunnuntaina ja piti siis palailla takas arkeen. Viime viikolla matkattiin mun kotikonnuille Itä-Suomeen, jossa nähtiin sukulaisia, käytiin Juha Tapion keikalla, elettiin mökkielämää ja välillä myös vaan oltiin. Mukavaa oli, mutta kiva oli palata kotiinkin,

Lapset oli vielä eilisen kotona ja neitin piti mennä hoitoon vasta huomenna. En olettanut meneväni töihin vasta, kun aikasintaan ens viikolla. Toisin kuitenkin kävi, sillä tutun yhtenäiskoulun reksi soitti tarvitsevansa sijaista heti. Lupasin tulla, mutta sanoin, etten ihan heti pääse. Tottakai auto on just sillon pois käytöstä, kun sitä tarvittas. Pojankin piti olla jo kasilta hoidossa, mutta olinpa laittanu kellon väärään aikaan soimaan, enkä voi syyttää siitä edes maanantaita. Vein lapset pyörällä hoitoon, mutta matka olis edenny joutusammin, jos pyöränkumeissa olis ollu ilmaa. Ei ollu kuitenkaan aikaa ettiä pumppua, vaan vein ekaks pojan potkupyöräillen hoitoon pikkusiskon matkatessa mun pyörän istuimessa. Äkkiä lapsi hoitajan hoiviin aamupalalle ja pyörän suunta kohti neitin hoitopaikkaa. Sattumalta siellä oli samaan aikaan neitin hoitokaverin äiti tuomassa lastaan hoitoon. Ja hän, ihana arkienkeli, lupas heittää mut töihin omalla työmatkallaan. Olisin varmaan ennättäny bussillakin, mutta en tarvinnu.

Ehin ajoissa ja päivä meni eloisien ja äänekkäiden pikkuoppilaiden kanssa. Aikamoista säätämistä tää päivä kyllä oli, mutta selvisin. Myös huominen ja torstai menee saman luokan kanssa. Tätä olin jo odottanu, päästä töihin. Tais koko kesä kotona lasten kanssa tehdä tehtävänsä. Mut selvisin.

Kelalta oltiin odotettu jo postia liittyen lasten päivähoito-oikeuksiin. Tänään se tuli. Lapset saavat jatkaa edelleen kokopäiväisinä hoidossa. Ihanaa! Iso kivi putos sydämeltä. Mä saan käydä töissä eikä mua velvoiteta jäädä kotiin hoitamaan lapsia. Mieluummin olen hyvä äiti ja vien lapset hoitoon, kuin huono äiti, joka ei keksi lapsilleen riittävästi tekemistä ja viihdykkeitä kotona ja turhautuu kotona lasten kanssa. Onneks tää meni näin. Nyt ei tartte miettiä, miten olisin jaksanu lasten kanssa kotona arkipäivät. Hyvä niin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Ilahdun suuresti jokaisesta niistä. Rohkeasti vaan kommentoimaan, sillä jokaisella saa olla oma mielipide. :)

Kommenttisi näkyy heti tarkistuksen jälkeen.