keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Lääkärikäynti

Tänään kävin neurologin vastaanotolla. Sain tosiaan ajan näin nopeasti, koska ei ollu jonoja ja oli "ylitarjontaa" lääkäreistä. Sattu aika ilkee keli kävellä, jätin auton kauemmas, jotta sain varmasti parkkipaikan eikä tarvinnu ees maksaa mitään. Pakkasta joku vajaa 10, mut pureva tuuli. Heräsinpähän ainakin kunnolla. :)

Lääkäri oli yksi kolmesta minua hoitaneista. Ja hän myös vastaa raskausajan hoidosta ja kontrolleista. Juttelimme vauvasuunnitelmista ja siihen liittyvistä asioista hyvän tovin. Paljon sain tietoa ja myös foolihapporeseptin jo valmiiksi. Eli heti kun yritys alkaa, pitää alkaa syödä foolihappoa ja jatkaa syöntiä ainakin viikolle 12. Lääkärini sanoi, että hän aina kannustaa hankkimaan lapsia sairaudesta huolimatta.

Ikävämpi asia noiden suunnitelmien kannalta on toi pco. Siksipä lääkäri oli sitä mieltä, että jo puolen vuoden yrityksen jälkeen tulee alkaa selvittään, miks ei oo tärpänny. Toivottavasti ei tartte mennä siihen asti, vaan raskaus alkaisi luonnollisella tavalla. Entinen lääkkeeni on ainakin ollut osasyynä ton pcon puhkeemiselle (harvinainen sivuvaikutus... ) ja siks oonkin hieman katkera mun ekalle lääkärille, joka kirjoitti reseptin. Onneks ennätin syödä sitä vaan vajaa puoltoist vuotta, mutta kuitenkin.... Paino nousi ja hormonitoiminta sekottu aivan täysin sen lääkkeen johdosta, joten piti tehdä lääkevaihto, mikä on ollut hyvä ratkaisu.

Nyt siis tuulta päin! Lääkäri oli samaa mieltä siitä, ettei koskaan oo "oikeeta" aikaa suunnitella perheenlisäystä. Mullakin alkaa toi ikä kohta kolmosella, ni jo senkin takia asia pitää laittaa vireille. Vauvakuumettahan mulla on ollu jo kauan. Pienet vauvat on niin ihania. :)

Kun raskaus on alkanu, pitää ottaa yhteyttä lääkäriin ja mennä verikokeisiin lääkearvojen määrittämiseksi, sama toistuu ainakin jokaisella raskauskolmanneksella, mutta muuten seuranta tapahtuu "perinteisellä" tavalla neuvolan puolella.

1 kommentti:

  1. Hienoa että pyörät on lähteny pyörimään :) Tsemiä :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ilahdun suuresti jokaisesta niistä. Rohkeasti vaan kommentoimaan, sillä jokaisella saa olla oma mielipide. :)

Kommenttisi näkyy heti tarkistuksen jälkeen.