Siirry pääsisältöön

Opiskelua

Pitkästä aikaa oli opiskeluviikonloppu. Yks ois vielä tulossa huhtikuussa ja sitä ennen pitäs vääntää tän viikonlopun luentoihin liittyvä essee. Luentojen aiheena oli tällä kertaa Stressi- ja kriisitilanteet lapsuudessa. Luennoitsijana oli Anita Puustjärvi, lastenpsykiatrian ylilääkäri, hän piti myös edelliset luennot syyskuussa. Perjantaina luennot kestivät neljästä puol ysiin ja lauantain ysistä vaille kolmeen. Taukoja oli riittävästi ja lauantain käytiin myös nauttimassa yliopiston herkullisista ruoista.

Istuin mielelläni luennoilla, vaikka olivathan ne raskaat työviikon päälle. Anita Puustjärvi vaan osaa ottaa kuuntelijansa. Hän kertoi paljon esimerkkejä omalta työuraltaan ja lisäksi slidien välissä oli virkistäviä sarjakuvan pätkiä tai piristäviä valokuvia.Aihe herätti myös paljon keskustelua ja kysymyksiä, joita käytiin yhdessä läpi. Kävimme luentojen aikana läpi mm. käsitettä nimeltä stressi, sen aiheuttajia ja hallintakeinoja, trauman käsitettä ja siihen liittyviä asioita, kiusaamista melko perusteellisesti, mediaa ja sen roolia lapsuudessa ja erilaisia kriisitilanteita lapsen elämässä.

Käsiteltävää asiaa oli paljon ja aikaa kuitenkin suhteellisen vähän. Luentojen lisäksi suorituksen saamiseen vaaditaan n. 8 sivun mittainen essee. Luentojen asioita tulee käytyä uudelleen läpi esseetä kirjotellessa. Nyt seuraavana asiana olis hommata pakolliset lähdekirjat, joita on suht huonosti saatavilla. No jos ne sais kuitenkin niin, että saisin palautettua esseen viimestään 7.4 Eli hommaa taas riittää. 

Maksan kuitenkin mielelläni tuosta opintokokonaisuudesta, sillä sen aikana käsitellyistä asioista on varmasti hyötyä tulevaisuudessa.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erityislapsiperhe ja yhteiskunnan tarjoama tuki (oppimisen tuesta tulossa oma postaus)

Lähde: Pixabay Aluksi tärkeä huomio:  Tähän postaukseen ei varmastikaan ole kirjattu kaikkia tarjolla olevia palveluja. Toivon, että olen poiminut tärkeimmät ja jos en, minulle saa laittaa kommenttia ja lisään niitä sitten tarvittaessa. Jos löydät postauksesta virheitä, laitatko minulle viestiä ja korjaan ne. Tämä palvelujärjestelmäviidakko on aika sokkeloinen enkä edes välttämättä ole tietoinen kaikista hyödyllisistä palveluista, joita on tarjolla. Me elämme erityisperhearkea emmekä ole olleet tietoisia kaikista yhteiskunnan tarjoamista palveluista. Olen kuitenkin ollut niistä enemmän tietoinen kuin moni muuu erityislapsiperheen vanhempi. Omien nepsy-valmentajaopintojeni yksi lähipäivä keskittyi täysin palvelujärjestelmään liittyviin asioihin. Osa asioista oli jo aiemmin tuttuja, mutta tuli opittua myös paljon uutta. Samaa asiaa käsiteltiin myös toukokuussa sopeutumisvalmennuksen toisella jaksolla. Siellä meill

Jälkivuoto ja tulehdusriski

Raskausaikana neuvolassa keskityttiin puhumaan raskausajan ruokavaliosta ja liikunnasta. Samoin mitattiin verenpainetta ja hemoglobiinia ja pääsin myös antamaan verta monta putkiloa sokerirasituksen ja lääkeainepitosuuksien tarkkailun takia. Juteltiin myös odotusajasta ja siihen liittyvistä asioista ja tottakai synnytyksestä. En kuitenkaan muista, että olisin kuullu terkan puhuvan  ollenkaan jälkivuodosta, vaikka se liittyy olennaisesti synnytykseen. Synnytyksen aikana vuodetaan verta ja sitä määrää tarkkaillaan tiiviisti. Kun synnytys on ohi, verenvuoto jatkuu edelleen ja sillon se on muuttunu jälkivuodoksi. Muistan, kun heti vauvan ja istukan syntymän jälkeen kätilö toi sen hervottoman kokosen vaipan ja ne niin ihanat, mutta kovin käytännölliset verkkohousut. Aluks ne kauhistutti ja myös naurattikin, mutta ei ois kyllä voinu muunlaisia alushousuja kuvitellakaan laittavansa jalkaan. Ne jättää hyvin tilaa sille valtavalle siteelle, mikä annetaan sen hervottoman suuren vaipan jälkeen

Sijaisopettajan selviytymispakki :)

tulee omat kokemukset mieleen... :)  Loistavia pätkiä! :) Hyvät naurut sain, kun kattelin kolme osaa. Niiiin totta. Puhuttiin mm. koulun kirjoittamattomista säännöistä ja erilaisista yleisistä käytännöistä, jotka sijaisen olisi hyvä tietää. Olisi kiva tietää esimerkiksi välituntialueen rajat, ruokalakäyttäytyminen, valvonnat ja tietysti opetettavan luokan/luokkien oppilasluettelo ja ehkä myös istumajärjestys sekä tarvittaessa lisätietoja oppilaista. Tähän mennessä vain yhdellä koululla on tullut vastaan sijaiskansio, johon oli kirjattu juuri nuo jo mainitut asiat ja vähän vielä lisääkin.