sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Opiskelua

Pitkästä aikaa oli opiskeluviikonloppu. Yks ois vielä tulossa huhtikuussa ja sitä ennen pitäs vääntää tän viikonlopun luentoihin liittyvä essee. Luentojen aiheena oli tällä kertaa Stressi- ja kriisitilanteet lapsuudessa. Luennoitsijana oli Anita Puustjärvi, lastenpsykiatrian ylilääkäri, hän piti myös edelliset luennot syyskuussa. Perjantaina luennot kestivät neljästä puol ysiin ja lauantain ysistä vaille kolmeen. Taukoja oli riittävästi ja lauantain käytiin myös nauttimassa yliopiston herkullisista ruoista.

Istuin mielelläni luennoilla, vaikka olivathan ne raskaat työviikon päälle. Anita Puustjärvi vaan osaa ottaa kuuntelijansa. Hän kertoi paljon esimerkkejä omalta työuraltaan ja lisäksi slidien välissä oli virkistäviä sarjakuvan pätkiä tai piristäviä valokuvia.Aihe herätti myös paljon keskustelua ja kysymyksiä, joita käytiin yhdessä läpi. Kävimme luentojen aikana läpi mm. käsitettä nimeltä stressi, sen aiheuttajia ja hallintakeinoja, trauman käsitettä ja siihen liittyviä asioita, kiusaamista melko perusteellisesti, mediaa ja sen roolia lapsuudessa ja erilaisia kriisitilanteita lapsen elämässä.

Käsiteltävää asiaa oli paljon ja aikaa kuitenkin suhteellisen vähän. Luentojen lisäksi suorituksen saamiseen vaaditaan n. 8 sivun mittainen essee. Luentojen asioita tulee käytyä uudelleen läpi esseetä kirjotellessa. Nyt seuraavana asiana olis hommata pakolliset lähdekirjat, joita on suht huonosti saatavilla. No jos ne sais kuitenkin niin, että saisin palautettua esseen viimestään 7.4 Eli hommaa taas riittää. 

Maksan kuitenkin mielelläni tuosta opintokokonaisuudesta, sillä sen aikana käsitellyistä asioista on varmasti hyötyä tulevaisuudessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Ilahdun suuresti jokaisesta niistä. Rohkeasti vaan kommentoimaan, sillä jokaisella saa olla oma mielipide. :)

Kommenttisi näkyy heti tarkistuksen jälkeen.