torstai 10. tammikuuta 2013

Murunen 9 kuukautta 9.1.13Yheksän kuukautta takaperin meille oli kuus ja puol tuntia sitten syntynyt ihana pieni poika. Nyt reipas pieni mies täyttää jo yheksän kuukautta. Aika menee ihan liitämällä! Seuraava neuvola on vasta vuoden iässä, joten mittoja ei oo antaa. Oliver syö hyvin, mutta nukkuu huonosti. Tällä hetkellä yöunille mennään aikasintaan puolilta öin. Viime yönä meni kolmeen. Unirytmit siis heittää häränpyllyä. Juttua tulee jo kovasti ja liikkuminen tapahtuu edelleen pyörimällä ja kierimällä eikä varmaan mee kauaa, kun lähtee konttaamaan. Kehitystä siis tapahtuu tällä hetkellä ja paljon. Ihanaa sitä on kyllä seurata, sais vain noi yöunet kuntoon, ni äiti ja isikin jaksas paremmin. Rakas se on kuitenkin. ♥

Sormiruokailua ollaan nyt harjoteltu vajaa kuukausi. Tällä hetkellä se tapahtuu vaan iltapuuron yhteydessä, mutta tarkotus olis antaa syödä itse myös päivä- ja iltaruoan aikaan. Se on vaan niin sottasta puuhaa. Murunen osaa ottaa jo hienosti sormin pienen porkkanan- tai appelsiinin palasen ja laittaa sen itse suuhun asti. Ainahan niin ei tapahdu, vaan pala tipahtaa syliin, vaipan sisään tai lattialle. Poika on ihan haltioissaan, kun saa luvan kanssa sotkee ja syödä itse. Kylvystä on siis tullu jokailtanen rituaali, sen verran puurossa poika on sen syönnin jälkeen. 

Kylpy on myös asia, mistä poika nauttii. Muistan, kun poikaa kylvetettiin ekaa kertaa, tuloksena oli kaamee huuto. Siitä sit pikku hiljaa poika alko tottua veteen ja nyt alkaa hihkua jo sillon, kun vannaan laitetaan vettä. Murunen ei vielä istu kunnolla itse, mutta saa kuitenkin istua kylvyn ajan ja siitähän avautuu aivan uudet maisemat, lempipuuhaa on seurata, kun vesi lorisee viemäriin tai kun isi täyttää kylpyankan ja roiskauttaa vedet pojan päälle. Samoin on hauska kattella, kun pyykit pyörii koneessa. Se on pojalle, kun telkkari. :)

Tänään oltiin koko perhe keinumassa ja laskemassa mäkeä tossa meiän takapihalla. Poika ei oikeen tienny, miten suhtautua mäen laskuun, koska aiemmin laski mäkeä joulun aikaan pulkan kanssa ja nyt liukumäessä. Yleensä noi keinut on ihan märät ja viimeks vesi oli tullu läpi puvusta, joten onneks tuli ostettua kunnon kurahousut kirppikseltä ja poika sai hienot pöksyt haalarin päälle ja puku säily kuivana. 

Tänään alko myös muskari. Meillä vaihtu paikka, koska aiemmin keskellä päivää ollut ei enää sopinut aikatauluihin, koska mä menin takas työelämään. Muskarintäti oli mukava, vaikka kaikki käytännöt oli ihan erilaiset kun syksyn muskarissa. Poika nautti ja hihku, kun sai kuulla musiikkia ja etenkin koiralaulut oli kivoja. Murunen tunnistaa hyvin koiran äänen ja rakastaa koiria ja myös kissoja. Kovin vikkelästi pienet sormet ottaa kissaa karvoista kiinni, joten aina pitää olla vieressä, kun poika on kissojen lähellä. 

Poika myös ehtii joka paikkaan ja pitäs olla silmät selässäki. Vielä ei onneks pääse portaisiin, vaikka meillä pidetään yläkerran porttia jo kiinni, kun Murunen on portaiden lähettyvillä. Hyvin nopeesti toi on tekemässä kaikkee kiellettyä, tottakai erilaiset johdot kiinnostaa kovasti (itkuhälyttimen laturi, puhelinlaturi, tietokone ym.) ja on tylsää, kun äiti ja isi kieltää kaiken kivan. Onneks vielä selvitään vaan antamalla pojalle "sallittu"lelu ja leikit jatkuu. 

Poika juttelee kovasti leluille, kissoille ja myös meille, mutta valitettavasti ei ymmärretä, mitä se sanoo.  Juttelua tulee koko ajan enemmän ja erilaista, selkeitä sanoja ei oo vielä huomattu. Mutta nekin sit ajallaan. Eipä oo noita erilaisia käyriä tullu tuijoteltua tai muitakaan keskimääräsiä aikoja. Meiän poika tekee ne sit, kun haluaa. 

 Ai nii, saihan Murunen jo ekan hampaanki, joka tuli suht kivuttomasti. Nyt on seuraavat tulossa ja ne on aiheuttanu itkusia iltoja. 

3 kommenttia:

 1. Kivoja kuulumisia! Nähdään ma! T. Ansku

  VastaaPoista
 2. Jee hyvä jos uusi muskari on jees ja poitsu tykkää. Meilläkin alkoi samassa vanhassa paikassa taas muskari ja vauvat olivat riemuissaan. Nyt siellä tuntui kaikki istuvan itse ja eivät meinanneet pysyä paikoillaankaan. Voi sitä riemua kun laulettiin.. Kyllä muskari on hieno asia. :)

  me muuten alotettiin about viikko sitten unikoulu ja nyt se jo puree! SAin nukkua ekaa kertaa kokonaisen yön 23-6.45. Uskomatonta mikä tunne. Tsemppiä teillekkin yihin. Toivottavasti hän alkaa nukahtamaan helpommin pian.

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti uniin tulee pian helpotusta ja saatte rytmiä vähän käännettyä!

  Sulle on haaste blogissani! ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ilahdun suuresti jokaisesta niistä. Rohkeasti vaan kommentoimaan, sillä jokaisella saa olla oma mielipide. :)

Kommenttisi näkyy heti tarkistuksen jälkeen.