keskiviikko 20. elokuuta 2014

Jännän äärellä


Mulla on monta postausta luonnosvaiheessa ja kirjottelen ne valmiiks piakkoin. Nyt aattelin kuitenki kertoilla Natiaisen kuulumisia. Murusen touhuista on tulossa oma postauksensa, kun saan sen kirjoteltua.

Tänään on rv. 38+1. Kävin eilen vauvan painoarvioultrassa, sillä kuukauden takaisessa, vauvan tarjonnan tsekkausultran yhteydessä, huomattiin, että vauva on kasvanut ihan jonkun verran kesäkuiseen ultraan verrattuna. Mullahan on siis noita ylimääräsiä ultria epilepsialääkityksen takia. Syyksi tälle kasvupyrähdykselle eilinen lääkäri (eri kuin muilla kerroilla) arveli joko raskausdiabetesta (yksi arvo just viiterajalla) tai "väärää" laskettua aikaa. Vauva on ollut koko ajan hieman isompi kuin keskimäärin tietyillä raskausviikoilla.

Eilisen ultran perusteella selvisi, että vauvan painoarvio on tällä hetkellä n. 3,5 kiloa ja tästä olis vielä kaks viikkoo laskettuun aikaan. Jos mulla ei ois tota radia, lääkäri ei ois laittanu mulle lähetettä äitipolille ja todennäkösesti käynnistykseen, sillä kaikki mitatut arvot oli kuitenki samoilla prosenteilla (päänympärys, vatsanympärys, reisiluun mitta). Nyt sit kuitenki odotellaan soittoa Taysista ja aikaa sinne. Luultavammin käynnistys tapahtuu ens viikon aikana. Lasketun ajan yli raskauden ei todennäkösesti anneta mennä. Lääkäri myös tsekkas paikat ja kaikki sen suhteen ok. Myös lantion leveys riittää synnyttämään keskimäärästä isomman lapsen.

Nyt siis vain odotellaan. Vauva saa syntyä jo nyt, mutta joka tapauksessa Natiainen tulee maailmaan parin viikon sisällä. Mun olojen suhteen kiirettä ei oo, sillä ainut ongelma on noi liitoskivut. Pitkää yhtäjaksosta kävelyä ei salli enää tehä, mut muuten olo on ok.

Lapsenhoitokuviot on vielä hieman auki, mutta toivottavasti ne selkiytys. Ei tarvis panikoida, mihin laittaa esikoinen h-hetkellä.

Tässä vielä mahakuvaa maanantailta rv. 37+6

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Ilahdun suuresti jokaisesta niistä. Rohkeasti vaan kommentoimaan, sillä jokaisella saa olla oma mielipide. :)

Kommenttisi näkyy heti tarkistuksen jälkeen.