lauantai 2. elokuuta 2014

Jo elokuu (muutama kuva Murusesta)
Raskaus etenee ja nyt on menossa jo rv. 35+4 eli äitiyslomalla oon ollu jo muutaman päivän. Tosin eipä arki oo just muuttunu aiemmasta. Mies tosin pitää toisen kahen viikon pätkän kesälomaansa ens ja seuraavan viikon. 

Omia kuulumisia: 

Nyt on tosiaan alkanu liitoskivut vai mitkä lie vaivata. Sohvalta ja sängyltä nouseminen sattuu eikä salli enää kovin pitkiä kävelylenkkejäkään tehä kerralla. Ärsyttävää. Silti oon pyrkiny liikkumaan ees vähän joka päivä.

Samoin ärsyttää noi ruokarajotteet radin takia. Vauvahan oli viime ultrassa arviolta kaks viikkoo isompi kun ikäsensä tulis olla. En oo nyt syöny ollenkaan hedelmiä enkä juonu mehuja. Oon siis pyrkiny syömään suht terveellisesti, mutta kyllä tää kesä vaan on vaikeeta aikaa noitten syömisten kannalta. Jäätelö houkuttaa ihan liikaa ja kyllä mä semmosen oon välillä syönyki. Nyt on onneks vesimeloni suhteellisen halpaa ja sitä saa syödä, koska siinä on niin paljon vettä. Kurkku ja paprika maistuu myös. Vettä oon myös pyrkiny juomaan paljon normaalia enemmän, vaikka jostain syystä tuntuu edelleen jäävän liian vähiin juominen. Pakko ois muistaa ottaa joka paikkaan mukaan pullollinen vettä. Kävin just äsken täyttään 0,5 l pullon ja se on kohta jo juotu. Nestettä kun saa juoda aika huoletta varsinki näillä keleillä. 

Nii ja tämä sää. Onhan se kiva, että kesällä on lämmintä, mutta 30 astetta alkaa olla jo vähän liikaa, varsinki ku sisällä on lähes saman verran. Nyt nää muutama vaan n. +25 päivää on ollu ihan mukavia. Huomisesta taas lämpenee. Senpä takia lähetään todennäkösesti osaks ens viikkoo maalle anoppilaan helteitä pakoon. Siellä on ilmalämpöpumppu ja pääsee uimaanki. 

Mulla oli torstaina lääkärineuvola (rv. 35+2). Tottahan toki kesäsulun takia eri terkka ja lääkäri ja kuulema tämän lääkärin tapaan myös synnytyksen jälkeen. ELi nähtävästi meillä vaihtuu siis terkan lisäks (oiskohan viides vuorossa) myös lääkäri. Paino ei oo noussu just yhtään ja verenpaineet aivan samat ku edellisellä kerralla kolmisen viikkoo sit. Hemoglobiini sen sijaan oli laskenu alle 120:een, joten joka toinen päivä pitää ottaa rautatabletti. ENpä oo ennen joutunu rautaa popsimaan, kun normaalisti hb on ollu n. 140. Sf-mitta oli kasvanu edellisestä kerrasta kolme cm ollen nyt 32 ja siirryttiin keskikäyrältä hieman ylemmäs. Vauva liikkuu reilusti ja on edelleen raivotilassa. Ens viikolla sit streptokokkinäyte ja seurantaultra.

Seuraava neuvola parin viikon päästä. Eli ainaki meillä noita neuvolakäyntejä on suht tiheesti myöskin toisen raskauden aikana. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Ilahdun suuresti jokaisesta niistä. Rohkeasti vaan kommentoimaan, sillä jokaisella saa olla oma mielipide. :)

Kommenttisi näkyy heti tarkistuksen jälkeen.