Siirry pääsisältöön

Tytyn kasvua

Tässäpä Tytyn mittoja terkan ja lääkärin kommenttien kera.

Tyty syntyi siis 4.9.14, painoa oli 3535 g ja pituutta 50,5 cm

10.9 ( 6 pv) paino 3165 g
Ihana, hyväihoinen tyttö. Aukile kunnossa. Refleksit hienosti. Paino laskenut edelleen, nyt lisämaitoa.

12.9 paino 3145 g

15.9 paino 3245 g
Nyt painoa tullut kivasti. Lisämaitoa saa 40-60 ml kerrallaan useita kertoja päivässä.

18.9 (2 vk) paino 3285 g
Suloinen tyttö. Painon kehitys vielä hidasta, katsotaan ensi viikolla. Napa laapistettu.

24.9 ( 3vk)  paino 3315 g, pituus 52,6 cm
Jäntevä, napakka vauva. St +(joku merkki). Painoa tullut naftisti.

26.9 paino 3440 g (tehosyöttämistä 24.-26.9 osastolle joutumisen uhan takia)
N. 35 ml saa 3 tunnin välein korviketta+ äiti parisen kertaa päivässä imettää. Nyt painoa tullut hienosti.

2.10 paino 3710 g (eli ohitettu syntymäpaino)
Rintamaitoa 4-5 x päivässä, korviketta n. 3 h välein. Yöllä syö huonommin. Painoa tullut nyt 6 päivässä 270 g.

9.10 ( 5vk) paino 3815 g, pituus 54,2 cm
Rintamaitoa saa päivittäin, pääosin kuitenkin korviketta. Vauva on hyväntuulinen, nukkuu hyvin (juu, vielä sillon). Ei viihdy yksin. Kasvua nyt kivasti.

15.10 (6vk) paino 4020 g, pituus 55 cm
Jäntevä tyttö. St + (joku merkki). Hyvin kasvaa

4.11 (2kk) paino 4410 g, pituus 57,0 cm
Sirpakka, ihana tyttö! Nyt yöt risaisia, haluaisi öisin keskustella. Pulauttelee. Kerralla vanhemmat antavat n. 100 ml, muuten pulauttaa ylimääräiset. Päivisin syö n. 3 tunnin välein, öisin 4-4,5h välein.

Tässäpä Tytyn mittoja.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erityislapsiperhe ja yhteiskunnan tarjoama tuki (oppimisen tuesta tulossa oma postaus)

Lähde: Pixabay Aluksi tärkeä huomio:  Tähän postaukseen ei varmastikaan ole kirjattu kaikkia tarjolla olevia palveluja. Toivon, että olen poiminut tärkeimmät ja jos en, minulle saa laittaa kommenttia ja lisään niitä sitten tarvittaessa. Jos löydät postauksesta virheitä, laitatko minulle viestiä ja korjaan ne. Tämä palvelujärjestelmäviidakko on aika sokkeloinen enkä edes välttämättä ole tietoinen kaikista hyödyllisistä palveluista, joita on tarjolla. Me elämme erityisperhearkea emmekä ole olleet tietoisia kaikista yhteiskunnan tarjoamista palveluista. Olen kuitenkin ollut niistä enemmän tietoinen kuin moni muuu erityislapsiperheen vanhempi. Omien nepsy-valmentajaopintojeni yksi lähipäivä keskittyi täysin palvelujärjestelmään liittyviin asioihin. Osa asioista oli jo aiemmin tuttuja, mutta tuli opittua myös paljon uutta. Samaa asiaa käsiteltiin myös toukokuussa sopeutumisvalmennuksen toisella jaksolla. Siellä meill

Jälkivuoto ja tulehdusriski

Raskausaikana neuvolassa keskityttiin puhumaan raskausajan ruokavaliosta ja liikunnasta. Samoin mitattiin verenpainetta ja hemoglobiinia ja pääsin myös antamaan verta monta putkiloa sokerirasituksen ja lääkeainepitosuuksien tarkkailun takia. Juteltiin myös odotusajasta ja siihen liittyvistä asioista ja tottakai synnytyksestä. En kuitenkaan muista, että olisin kuullu terkan puhuvan  ollenkaan jälkivuodosta, vaikka se liittyy olennaisesti synnytykseen. Synnytyksen aikana vuodetaan verta ja sitä määrää tarkkaillaan tiiviisti. Kun synnytys on ohi, verenvuoto jatkuu edelleen ja sillon se on muuttunu jälkivuodoksi. Muistan, kun heti vauvan ja istukan syntymän jälkeen kätilö toi sen hervottoman kokosen vaipan ja ne niin ihanat, mutta kovin käytännölliset verkkohousut. Aluks ne kauhistutti ja myös naurattikin, mutta ei ois kyllä voinu muunlaisia alushousuja kuvitellakaan laittavansa jalkaan. Ne jättää hyvin tilaa sille valtavalle siteelle, mikä annetaan sen hervottoman suuren vaipan jälkeen

Sijaisopettajan selviytymispakki :)

tulee omat kokemukset mieleen... :)  Loistavia pätkiä! :) Hyvät naurut sain, kun kattelin kolme osaa. Niiiin totta. Puhuttiin mm. koulun kirjoittamattomista säännöistä ja erilaisista yleisistä käytännöistä, jotka sijaisen olisi hyvä tietää. Olisi kiva tietää esimerkiksi välituntialueen rajat, ruokalakäyttäytyminen, valvonnat ja tietysti opetettavan luokan/luokkien oppilasluettelo ja ehkä myös istumajärjestys sekä tarvittaessa lisätietoja oppilaista. Tähän mennessä vain yhdellä koululla on tullut vastaan sijaiskansio, johon oli kirjattu juuri nuo jo mainitut asiat ja vähän vielä lisääkin.