Siirry pääsisältöön

Remontointia - lopputulos kuvien kera


Remontti tehtiin pääosin kahessa viikossa. Edelleen on listoja laittamatta paikoilleen ja joitakin pikkujuttuja tekemättä. On tullu jo monesti huomattua, että pikkulasten kanssa remontointi ja muuttaminen on aika haastavaa ajankäytön kannalta. 

Tässä ekaks pohjapiirrosJos takka ei olis varannu lämpöö riittävästi, olis se pitäny tehä kokonaan uudestaan. Nyt ei kuitenkaan tarvinnu. Mun isä on muurari, joten takan olis saanu tehtyä suht edullisesti, mutta jätettiin takka kuitenkin vielä odottamaan vuoroaan. Nyt iska suunnittelee, millanen takka siihen tulis tehä ja sit jossain vaiheessa varmaan rakennetaan uus takka, mutta ei vielä. Edelliset asukkaat eivät olleet tykänneet punatiilisestä takasta, vaan olivat maalanneet sen valkoseks.

Takkahuoneessa eikä koko kellarikerroksessa tarvinnu remontoida mitään, koska se oli vasta uusittu aiemman vesivahingon vuoksi.

takkahuonetta

saunaa

pesuhuone    


pukuhuone


kodinhoitohuone


takahuonetta


 olkkaria ennen ja jälkeenKeskikerroksen vessa, vaatehuone ja työhuone jäivät remontin ulkopuolelle. Työhuone on myös äskettäin remontoitu täysin. Myöskään kuistille ei tehty mitään. Syksyllä pitää uusia ainakin ovien tiivisteet, sen verran vetää ulkoa tällä hetkellä.

keskikerroksen vessa


vaatehuonetta

Remontin suhteen nälkä kasvoi kuitenkin syödessä ja se laajenikin aika lailla. Kaikki alakerran seinät, lukuunottamatta jo aiemmin remontoidun huoneen ja vessan ja vaatehuoneen sekä kuistin seiniä, maalattiin uusiks. Niistä tuli enemmän meiän näköset, vaikka ei niille olis tarvinnu tehä mitään, koska ne olivat jo ennen remonttia väriltään sopivan neutraalit.

Alakerran lattiaa ei vaihdettu, koska se olikin parkettia eikä laminaattia. Se päätettiin hioo ja laittaa harmahtava vaha päälle. Keittiön vanha muovimatto vaihettiin uuteen. Myös laattalattia oli harkinnassa, mutta se ois vaatinu paljon enemmän aikaa ja myös rahaa.

olkkaria ennen

olkkaria jälkeen

keittiötä  
työhuonetta ennen muuttoa


eteiskäytävää  

kuistia

vaatehuone ja vessa

Mies halusi maalata myös yläkerran rappusten katon, jotta se olis yhtenäinen makuuhuoneiden kattojen kanssa, jotka myös maalattiin remontin aikana.


Lisäks on maalattu yläkerran käytävän seinät ja yläkertaan vievät portaat. Alimman kerroksen porraskäytävä oli maalattu jo vanhojen asukkaiden toimesta, joten siihen ei tarvinnut käyttää aikaa eikä rahaa.


meiän makkariapojan huonetta
Tässä tällanen pikakatsaus tilanteeseen ennen muuttoa. Kaikista tiloista ei oo kunnon kuvia ennen muuttoo. Tämänhetkisestä kodista on myös tulossa kuvia jossain vaiheessa.

Kuvien asettelu on ihan pielessä, mutta en jaksanu sitä rueta säätämään tällä kertaa.


Kommentit

  1. Tsemppiä muuttoon! Se on kyllä melkoista hommaa lapsiperheelle, mutta kun tavarat alkaa olla paikallaan niin kyllä se palkitsee. :)

    VastaaPoista
  2. Muutettu on helmikuun puolessa välissä. :) En oo vaan aiemmin ehtiny/jaksanu laittaa näitä kuvia tänne. Oli juu aikamoinen päivä lasten kanssa. Murunen oli tosin sen päivän hoidossa ja mä aika pitkälti vaan hoidin neitiä. Raskas homma, mutta onpahan tehty. Onneks oli muuttoapua, ni ei menny koko päivää.

    Tavarat alkaa olla suht oikeilla paikoillaan, mutta ainahan sitä jotain on. Kun tässä ehin ,teen postauksen nykytilanteesta, kun kalusteet ja tavarat on saatu suht paikoilleen.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Ilahdun suuresti jokaisesta niistä. Rohkeasti vaan kommentoimaan, sillä jokaisella saa olla oma mielipide. :)

Kommenttisi näkyy heti tarkistuksen jälkeen.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erityislapsiperhe ja yhteiskunnan tarjoama tuki (oppimisen tuesta tulossa oma postaus)

Lähde: Pixabay Aluksi tärkeä huomio:  Tähän postaukseen ei varmastikaan ole kirjattu kaikkia tarjolla olevia palveluja. Toivon, että olen poiminut tärkeimmät ja jos en, minulle saa laittaa kommenttia ja lisään niitä sitten tarvittaessa. Jos löydät postauksesta virheitä, laitatko minulle viestiä ja korjaan ne. Tämä palvelujärjestelmäviidakko on aika sokkeloinen enkä edes välttämättä ole tietoinen kaikista hyödyllisistä palveluista, joita on tarjolla. Me elämme erityisperhearkea emmekä ole olleet tietoisia kaikista yhteiskunnan tarjoamista palveluista. Olen kuitenkin ollut niistä enemmän tietoinen kuin moni muuu erityislapsiperheen vanhempi. Omien nepsy-valmentajaopintojeni yksi lähipäivä keskittyi täysin palvelujärjestelmään liittyviin asioihin. Osa asioista oli jo aiemmin tuttuja, mutta tuli opittua myös paljon uutta. Samaa asiaa käsiteltiin myös toukokuussa sopeutumisvalmennuksen toisella jaksolla. Siellä meill

Jälkivuoto ja tulehdusriski

Raskausaikana neuvolassa keskityttiin puhumaan raskausajan ruokavaliosta ja liikunnasta. Samoin mitattiin verenpainetta ja hemoglobiinia ja pääsin myös antamaan verta monta putkiloa sokerirasituksen ja lääkeainepitosuuksien tarkkailun takia. Juteltiin myös odotusajasta ja siihen liittyvistä asioista ja tottakai synnytyksestä. En kuitenkaan muista, että olisin kuullu terkan puhuvan  ollenkaan jälkivuodosta, vaikka se liittyy olennaisesti synnytykseen. Synnytyksen aikana vuodetaan verta ja sitä määrää tarkkaillaan tiiviisti. Kun synnytys on ohi, verenvuoto jatkuu edelleen ja sillon se on muuttunu jälkivuodoksi. Muistan, kun heti vauvan ja istukan syntymän jälkeen kätilö toi sen hervottoman kokosen vaipan ja ne niin ihanat, mutta kovin käytännölliset verkkohousut. Aluks ne kauhistutti ja myös naurattikin, mutta ei ois kyllä voinu muunlaisia alushousuja kuvitellakaan laittavansa jalkaan. Ne jättää hyvin tilaa sille valtavalle siteelle, mikä annetaan sen hervottoman suuren vaipan jälkeen

Sijaisopettajan selviytymispakki :)

tulee omat kokemukset mieleen... :)  Loistavia pätkiä! :) Hyvät naurut sain, kun kattelin kolme osaa. Niiiin totta. Puhuttiin mm. koulun kirjoittamattomista säännöistä ja erilaisista yleisistä käytännöistä, jotka sijaisen olisi hyvä tietää. Olisi kiva tietää esimerkiksi välituntialueen rajat, ruokalakäyttäytyminen, valvonnat ja tietysti opetettavan luokan/luokkien oppilasluettelo ja ehkä myös istumajärjestys sekä tarvittaessa lisätietoja oppilaista. Tähän mennessä vain yhdellä koululla on tullut vastaan sijaiskansio, johon oli kirjattu juuri nuo jo mainitut asiat ja vähän vielä lisääkin.