tiistai 7. helmikuuta 2012

Kelan lomakkeista


Saatiin vihdoinkin viikonloppuna täyteltyä netissä tarvittavat paperit, joilla haetaan äitiyspakkausta, äitiyspäivärahaa ja lapsilisää. Olihan siinä aikamoinen homma, kun ei oo ennen täyttäny. Tosin Kelan kaikenlaisia lippusia ja lappusia on tässä elämän aikana tullu tutkailtua jo aika reilusti, mutta nämä lapsen saantiin liittyvät olivat vielä uusia ja outoja. Varmistaakseni, että oon varmasti palauttamassa oikeet liitteet eikä muita enää tarvita, kävin eilen Kelassa. Menin tietty pahimpaan maholliseen aikaan eli maanantaina iltapäivästä. Jonotusaika ei kuitenkaan ollu ku reilu puoli tuntia. Onneks menin, koska Kelan täti katto samalla myös kaikki muut Kelaan liittyvät jutut ja selvisi esimerkiksi se, että voin aivan hyvin hakea opintotukea näille tammi- ja helmikuulle, koska ne eivät mene äitiysloman kanssa päällekkäin. Mulle ei myöskään ole tulossa takaisinperittävää, vaikka niin oletinkin.

Soittelin viime viikolla palkanlaskentaan, koska tarvisin tietoo mun vikan puolen vuoden työtuloista. Mukava täti lähetti ne mulle kotiin suoraan postin kautta ja liitti siihen myös mun tammikuun kahen viimesen päivän palkat, koska oletin, että mun piti kerätä tiedot palkoista ajalta toukokuu 2011 (kesäkuukaudet palkattomia)- tammikuu 2012. Toisin kävi,  mikä on toisaalta myös onni, koska myös tän helmikuun tulot lasketaan mukaan eli tiedot tarvitaan ajalta syyskuu 2011- helmikuu 2012.  Toivottavasti saisin tai siis kykenisin käymään töissä koko tämän kuun ajan hiihtolomaan asti.  Yleensähän tulot lasketaan viimesimmän vahvistetun verotuksen mukaan, muta mun 2010 työtulot on sen verran paljon alhasemmat kun nää vikan 6 kk, että haen ehdottomasti näillä kaikista tuoreimmilla tiedoilla.

Kelan täti otti muut mun tuomat paperit eli raskaustodistuksen ja kirjoitti ylös, että palautan lomakkeen y 17 uusin tiedoin heti saatuani tiedot tämän kuun palkoista. Jos olisin varma, että tienaan saman verran kuin esimerkiksi tammikuussa, paperit olisi voinut laittaa eteen päin.  Tämä sijaisen osa on aina joka kuukausi ja viikko kuitenkin niin epätietoinen, koska esimerkiksi tällä hetkellä tiedän, missä olen huomenna töissä ja mahdollinen jatko selviää taas huomenna. Toivottavasti saisin kuitenkin vielä tienattua tässäkin kuussa hyvän tilin. Kuulema päätöksen tekemiseen, kunhan on kaikki tarpeelliset tiedot ja lomakkeet täytettyinä, menee pari päivää, joten äitiyspakkaus saapunee joskus maaliskuun puolivälin tietämillä.  Onhan sinne vielä aikaa, mutta toisaalta tällä hetkellä ei vielä ole edes paikkaa, mihin ne kaikki tavarat laittaisi. Hyvin jaksaa odottaa. JEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Ilahdun suuresti jokaisesta niistä. Rohkeasti vaan kommentoimaan, sillä jokaisella saa olla oma mielipide. :)

Kommenttisi näkyy heti tarkistuksen jälkeen.