Siirry pääsisältöön

Neuvolakuulumisia ja tuoretta kuvaaKävin neuvolassa viime tiistaina. Meillä vaihtui muuton vuoksi myös neuvola ja käynti oli siis ensimmäinen tuolla uudessa. Onneksi täti oli mukava ja osasi asiansa.  Esitti paljon kysymyksiä, mutta se on ymmärrettävää, koska hän ei tuntenut meitä entuudestaan. Saimme myös synnytysvalmennusten päivämäärät. Ensimmäinen niistä olisi jo tässä kuussa. Tosin valmennukset ovat mallia massaluennot ja kysymyksille on aikaa luennon jälkeen.  Kaipa me mennään ainakin kattoon, ihan mielenkiinnosta, millasta se on.  Samoin ois mahollista käyä tutustumassa sairaalaan jo ennalta, kunhan tässä löytyy sopiva päivä. Käyntejä järjestetään kerran viikossa, joten onhan tässä vielä aikaa.

Terkka oli sitä mieltä, että mulla ei olis enää neuvolalääkäriä ennen vauvan syntymää, koska meillä on kuitenkin lääkäriultria vielä kaks. Pitää varmistaa asia vielä torstain lääkäriultrassa.

Tässäpä koontia neuvolakäynnistä:

rv 30 +2

hb: 130 ( kuulun niihin poikkeuksiin, joilla hemoglobiini laskee vasta tässä vaiheessa raskautta, edellisellä käynnillä se oli vielä 140)
pissa puhdas
verenpaine: 116/77
paino: + 400 g/vk
sf-mitta 27 (noustiin keskikäyrälle)
syke 130
liikkeet ++
tarjonta: perätila

kuva tältä päivältä eli rv. 31+1
                                                     

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erityislapsiperhe ja yhteiskunnan tarjoama tuki (oppimisen tuesta tulossa oma postaus)

Lähde: Pixabay Aluksi tärkeä huomio:  Tähän postaukseen ei varmastikaan ole kirjattu kaikkia tarjolla olevia palveluja. Toivon, että olen poiminut tärkeimmät ja jos en, minulle saa laittaa kommenttia ja lisään niitä sitten tarvittaessa. Jos löydät postauksesta virheitä, laitatko minulle viestiä ja korjaan ne. Tämä palvelujärjestelmäviidakko on aika sokkeloinen enkä edes välttämättä ole tietoinen kaikista hyödyllisistä palveluista, joita on tarjolla. Me elämme erityisperhearkea emmekä ole olleet tietoisia kaikista yhteiskunnan tarjoamista palveluista. Olen kuitenkin ollut niistä enemmän tietoinen kuin moni muuu erityislapsiperheen vanhempi. Omien nepsy-valmentajaopintojeni yksi lähipäivä keskittyi täysin palvelujärjestelmään liittyviin asioihin. Osa asioista oli jo aiemmin tuttuja, mutta tuli opittua myös paljon uutta. Samaa asiaa käsiteltiin myös toukokuussa sopeutumisvalmennuksen toisella jaksolla. Siellä meill

Jälkivuoto ja tulehdusriski

Raskausaikana neuvolassa keskityttiin puhumaan raskausajan ruokavaliosta ja liikunnasta. Samoin mitattiin verenpainetta ja hemoglobiinia ja pääsin myös antamaan verta monta putkiloa sokerirasituksen ja lääkeainepitosuuksien tarkkailun takia. Juteltiin myös odotusajasta ja siihen liittyvistä asioista ja tottakai synnytyksestä. En kuitenkaan muista, että olisin kuullu terkan puhuvan  ollenkaan jälkivuodosta, vaikka se liittyy olennaisesti synnytykseen. Synnytyksen aikana vuodetaan verta ja sitä määrää tarkkaillaan tiiviisti. Kun synnytys on ohi, verenvuoto jatkuu edelleen ja sillon se on muuttunu jälkivuodoksi. Muistan, kun heti vauvan ja istukan syntymän jälkeen kätilö toi sen hervottoman kokosen vaipan ja ne niin ihanat, mutta kovin käytännölliset verkkohousut. Aluks ne kauhistutti ja myös naurattikin, mutta ei ois kyllä voinu muunlaisia alushousuja kuvitellakaan laittavansa jalkaan. Ne jättää hyvin tilaa sille valtavalle siteelle, mikä annetaan sen hervottoman suuren vaipan jälkeen

Sijaisopettajan selviytymispakki :)

tulee omat kokemukset mieleen... :)  Loistavia pätkiä! :) Hyvät naurut sain, kun kattelin kolme osaa. Niiiin totta. Puhuttiin mm. koulun kirjoittamattomista säännöistä ja erilaisista yleisistä käytännöistä, jotka sijaisen olisi hyvä tietää. Olisi kiva tietää esimerkiksi välituntialueen rajat, ruokalakäyttäytyminen, valvonnat ja tietysti opetettavan luokan/luokkien oppilasluettelo ja ehkä myös istumajärjestys sekä tarvittaessa lisätietoja oppilaista. Tähän mennessä vain yhdellä koululla on tullut vastaan sijaiskansio, johon oli kirjattu juuri nuo jo mainitut asiat ja vähän vielä lisääkin.