Siirry pääsisältöön

Kuulumisia


Tässäpä vähän tuoreita kuulumisia. Huomenna tai viimestään tiistaina sit uusimmat neuvolakuulumiset. Keskiviikkona ois ensimmäinen valmennuskin tiedossa.

Vietettiin eilen mein tupareita. Yllättävän hyvin porukka pääsi tulemaan paikalle, mutta ei tietenkään kaikki kutsutut. Oli kyllä mukava ilta kaikin puolin ja pitkästä aikaa näki ja jutteli oikein kunnolla ystävien ja kavereitten kanssa. Tarjolla oli niin pitsaa, erilaisia sipsejä kun karkkia ja laskiaispulliakin. Nyyttäriperiaatteella siis mentiin, kuten useimmiten meiän pippaloissa. Se on vaan jotenkin järkevintä, ni ei tartte itte tehä ja ostaa kaikkee. Porukka viihty hyvin, varsinkin Xboxin ja erityisesti Kinectin kimpussa. Mä jätin pelailut väliin, mutta seurasin kyllä innolla muiden pelaamista.

Mulla alkaa huomenna vika työviikko, sillä hiihtoloma alkaa tän viikon jälkeen. Äitiyslomahan alkaa virallisesti vasta olikohan se 4.3, mutta saanpahan tavallaan viikon ”ylimäärästä” lomaa, koska koulut on kiinni. Loma tekee kyllä jo ihan hyvää. Sen verran alkaa toi pakara-selkä-seutu vaivaamaan päivittäin. Pitkät kävelytkään ei oo enää mukavia, kun koko ajan sattuu. Pitkäaikanen istuminen ei oo kaikkein mukavinta, joten eipä käydä enää kotikonnuillakaan (matkaa 4 h/suunta) ennen Kirpun syntymää. Onneks kuitenkin äiti ja iska tulee kahen viikon päästä eli kuun vaihteessa viikonlopuks tänne. Vaihetaan makkarin ovi avautumaan käytävän puolelta nykyisen huoneen puolelta sijaan. Muuten ei mahu ovi aukeemaan kokonaan, kun hoitopöytä tulee vastaan.  Luultavasti käydään ainaki äitin kanssa vähän shoppailemassakin niitä juttuja, mitä vielä puuttuu.

Näin pikasesti vaan tällä kertaa. Voisinpa laitella vaikka kuvia meiän kämpästäkii ym. tässä joku päivä.

Koko päivän on satanu lunta ja tuullu aika lailla, joten miehellä riittää lapioitavaa aamulla, jotta saadaan edes pieni polku tallattua. Ihan kiitettävästi on taas tota uutta lunta tullu. Takapihan ovee ei saa kunnolla auki, kun lumet tulee heti vastaan. Voisinpa siitäki ottaa vaikka huomenissa kuvaa. Ja mahakuvaaki on taas tulossa, kunhan sen vaan sais otettua. Kuulema oli kasvanu taasen. :) Viikkoja siis tänään 33+0Kommentit

  1. Onko sulla käytössä mitään tukivyötä tai tuubia, joka helpottais selkäkipua? Kinesioteippauskin vois auttaa, mutta sun pitäis päästä jollekin, kuka osaa teipata. Pitäisköhän äipälle opettaa, kun ohikulkevat, niin voi teipata sun selän. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hanne: Ei mulla oo. Pahin ongelma on tällä hetkellä oikee kylki, sitä särkee, jos istuu esim. liian kauan ja kuitenkin joka ilta. Tohon pakara-selkäsärkyyn oon jo tottunu, mut toi kylki on aika ilkee.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Ilahdun suuresti jokaisesta niistä. Rohkeasti vaan kommentoimaan, sillä jokaisella saa olla oma mielipide. :)

Kommenttisi näkyy heti tarkistuksen jälkeen.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erityislapsiperhe ja yhteiskunnan tarjoama tuki (oppimisen tuesta tulossa oma postaus)

Lähde: Pixabay Aluksi tärkeä huomio:  Tähän postaukseen ei varmastikaan ole kirjattu kaikkia tarjolla olevia palveluja. Toivon, että olen poiminut tärkeimmät ja jos en, minulle saa laittaa kommenttia ja lisään niitä sitten tarvittaessa. Jos löydät postauksesta virheitä, laitatko minulle viestiä ja korjaan ne. Tämä palvelujärjestelmäviidakko on aika sokkeloinen enkä edes välttämättä ole tietoinen kaikista hyödyllisistä palveluista, joita on tarjolla. Me elämme erityisperhearkea emmekä ole olleet tietoisia kaikista yhteiskunnan tarjoamista palveluista. Olen kuitenkin ollut niistä enemmän tietoinen kuin moni muuu erityislapsiperheen vanhempi. Omien nepsy-valmentajaopintojeni yksi lähipäivä keskittyi täysin palvelujärjestelmään liittyviin asioihin. Osa asioista oli jo aiemmin tuttuja, mutta tuli opittua myös paljon uutta. Samaa asiaa käsiteltiin myös toukokuussa sopeutumisvalmennuksen toisella jaksolla. Siellä meill

Jälkivuoto ja tulehdusriski

Raskausaikana neuvolassa keskityttiin puhumaan raskausajan ruokavaliosta ja liikunnasta. Samoin mitattiin verenpainetta ja hemoglobiinia ja pääsin myös antamaan verta monta putkiloa sokerirasituksen ja lääkeainepitosuuksien tarkkailun takia. Juteltiin myös odotusajasta ja siihen liittyvistä asioista ja tottakai synnytyksestä. En kuitenkaan muista, että olisin kuullu terkan puhuvan  ollenkaan jälkivuodosta, vaikka se liittyy olennaisesti synnytykseen. Synnytyksen aikana vuodetaan verta ja sitä määrää tarkkaillaan tiiviisti. Kun synnytys on ohi, verenvuoto jatkuu edelleen ja sillon se on muuttunu jälkivuodoksi. Muistan, kun heti vauvan ja istukan syntymän jälkeen kätilö toi sen hervottoman kokosen vaipan ja ne niin ihanat, mutta kovin käytännölliset verkkohousut. Aluks ne kauhistutti ja myös naurattikin, mutta ei ois kyllä voinu muunlaisia alushousuja kuvitellakaan laittavansa jalkaan. Ne jättää hyvin tilaa sille valtavalle siteelle, mikä annetaan sen hervottoman suuren vaipan jälkeen

Sijaisopettajan selviytymispakki :)

tulee omat kokemukset mieleen... :)  Loistavia pätkiä! :) Hyvät naurut sain, kun kattelin kolme osaa. Niiiin totta. Puhuttiin mm. koulun kirjoittamattomista säännöistä ja erilaisista yleisistä käytännöistä, jotka sijaisen olisi hyvä tietää. Olisi kiva tietää esimerkiksi välituntialueen rajat, ruokalakäyttäytyminen, valvonnat ja tietysti opetettavan luokan/luokkien oppilasluettelo ja ehkä myös istumajärjestys sekä tarvittaessa lisätietoja oppilaista. Tähän mennessä vain yhdellä koululla on tullut vastaan sijaiskansio, johon oli kirjattu juuri nuo jo mainitut asiat ja vähän vielä lisääkin.