Siirry pääsisältöön

Äitienpäivänä 2012


Niin sitä vain vietellään täälläkin ensimmäistä äitienpäivää! :) Allaoleva Raisa Cacciatoren teksti löytyi neuvolasta saadusta nalle-kuvan alareunasta.

Minä täällä!

Kysy minulta, minä kerron. Olen erilainen kuin kukaan muu. Tutustu minuun niin opit tietämään, mikä on minulle mieluisaa ja mikä hankalaa. Olen ehkä varovainen ja varuillani tai vauhdikas ja huoleton. Voin myös olla säännöllinen rytmeissäni tai ailahteleva yöstä ja päivästä toiseen. Olen yksilö ja opin asiat omaan tahtiin. Huomaat kyllä, millainen on luonteeni, sillä olen täysin avoin ja aito.

Katso minua silmiin ja hymyile. Minusta on hauska tulla nähdyksi, ja silloin tunnen olevani tärkeä ja toivottu vauva. Näin opin itsekin kohtaamaan sinut hymyillen. Pidä minusta, näytä miten ihana olen ja ilahdu siitä mitä teen. Silloin itseluottamukseni kasvaa ja opin uskomaan siihen, että pärjään, vaikka olenkin kovin pieni. Sinäkin olet kerran ollut vauva kuten minä. Nyt voit kokea uudelleen vauvamaailman kanssani.

Aina ei aurinko paista vauvamaahan, mutta yhdessä me selviämme. Haluan heti tutustua koko perheeseeni. Jokaisen kanssa luon oman, erilaisen ihmissuhteen. Haluan tuntea olevani olemassa, ison ihmisen kanssa. Runsas kosketus alusta alkaen ja rutistus rintaa vasten tuntuvat hyviltä.

Näiden sanojen myötä toivotan hyvää äitienpäivää!

Kun Murunen oli vielä hyvin pieni (pahoittelen väärin päin olevaa kuvaa, en saanut sitä käännettyä)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erityislapsiperhe ja yhteiskunnan tarjoama tuki (oppimisen tuesta tulossa oma postaus)

Lähde: Pixabay Aluksi tärkeä huomio:  Tähän postaukseen ei varmastikaan ole kirjattu kaikkia tarjolla olevia palveluja. Toivon, että olen poiminut tärkeimmät ja jos en, minulle saa laittaa kommenttia ja lisään niitä sitten tarvittaessa. Jos löydät postauksesta virheitä, laitatko minulle viestiä ja korjaan ne. Tämä palvelujärjestelmäviidakko on aika sokkeloinen enkä edes välttämättä ole tietoinen kaikista hyödyllisistä palveluista, joita on tarjolla. Me elämme erityisperhearkea emmekä ole olleet tietoisia kaikista yhteiskunnan tarjoamista palveluista. Olen kuitenkin ollut niistä enemmän tietoinen kuin moni muuu erityislapsiperheen vanhempi. Omien nepsy-valmentajaopintojeni yksi lähipäivä keskittyi täysin palvelujärjestelmään liittyviin asioihin. Osa asioista oli jo aiemmin tuttuja, mutta tuli opittua myös paljon uutta. Samaa asiaa käsiteltiin myös toukokuussa sopeutumisvalmennuksen toisella jaksolla. Siellä meill

Jälkivuoto ja tulehdusriski

Raskausaikana neuvolassa keskityttiin puhumaan raskausajan ruokavaliosta ja liikunnasta. Samoin mitattiin verenpainetta ja hemoglobiinia ja pääsin myös antamaan verta monta putkiloa sokerirasituksen ja lääkeainepitosuuksien tarkkailun takia. Juteltiin myös odotusajasta ja siihen liittyvistä asioista ja tottakai synnytyksestä. En kuitenkaan muista, että olisin kuullu terkan puhuvan  ollenkaan jälkivuodosta, vaikka se liittyy olennaisesti synnytykseen. Synnytyksen aikana vuodetaan verta ja sitä määrää tarkkaillaan tiiviisti. Kun synnytys on ohi, verenvuoto jatkuu edelleen ja sillon se on muuttunu jälkivuodoksi. Muistan, kun heti vauvan ja istukan syntymän jälkeen kätilö toi sen hervottoman kokosen vaipan ja ne niin ihanat, mutta kovin käytännölliset verkkohousut. Aluks ne kauhistutti ja myös naurattikin, mutta ei ois kyllä voinu muunlaisia alushousuja kuvitellakaan laittavansa jalkaan. Ne jättää hyvin tilaa sille valtavalle siteelle, mikä annetaan sen hervottoman suuren vaipan jälkeen

Sijaisopettajan selviytymispakki :)

tulee omat kokemukset mieleen... :)  Loistavia pätkiä! :) Hyvät naurut sain, kun kattelin kolme osaa. Niiiin totta. Puhuttiin mm. koulun kirjoittamattomista säännöistä ja erilaisista yleisistä käytännöistä, jotka sijaisen olisi hyvä tietää. Olisi kiva tietää esimerkiksi välituntialueen rajat, ruokalakäyttäytyminen, valvonnat ja tietysti opetettavan luokan/luokkien oppilasluettelo ja ehkä myös istumajärjestys sekä tarvittaessa lisätietoja oppilaista. Tähän mennessä vain yhdellä koululla on tullut vastaan sijaiskansio, johon oli kirjattu juuri nuo jo mainitut asiat ja vähän vielä lisääkin.