perjantai 30. joulukuuta 2011

Joulun aikaan 2011


Terveisiä maalta. Huomenna tai siis tänään (kirjotettu 26.12) palaillaan takas kotio ja arkeen. Viime jouluun verrattuna erona on ainakin sää. 2010 oli lunta ja pakkasta, kun taas tänä jouluna ei oo lunta nimeksikään ja lämpömittarikin näyttää plusasteita. En tykkää. :/ Saavuttiin tänne siis torstaina ja päästiin auttamaan joulusiivoiluissa, mä pesin ja tsekkasin jääkaapista pois kaikki vanhat tai huonoks menneet tuotteet. Just enempää en tehnykään, koska tää flunssa on verottanu aika paljon voimia ja tietty myös vatsassa kasvava vauvakin. Perjantaina käytiin tervehtimässä miehen sukulaisia ja syömässä herkullista Kotipizzaa. Ei vaan jaksettu eka käyä kaupas ja sit viel laittaa ruokaa. Kaupassa kun kuulema oli moni muukin perjantaina puolen päivän aikoihin. Aikaa kulutettiin myös kattomalla telkkaria ja lueskelemalla lehtiä sekä surffaamalla netissä.

Jouluaattona syötiin aamulla riisipuuroa ja luumu-rusinasoppaa. Iltapäivällä päästiin savusaunaan ja siellä saikin makoisat löylyt. Tosin mun visiitti oli aika lyhyt jo tän mun flunssan ja tukkosen nenän takia. Kerrankin mentiin sinne valosaan aikaan, ni ei tarvinnu koko ajan pelätä kolauttavansa päätään tai astuvansa johonkin. Saunajuomaksi ostin yhen alkoholittoman siiderin, joka oli jopa mun makuun liian makea. Tällä kertaa saunottiin naisten ja miesten kesken, joten saunaseurana olivat anoppi, hänen siskonsa ja mieheni mummu. Tottakai jouluna kuuluu myös syödä hyvin ja sitä me tehtiin. Jouluateria oli katettuna pöytään saunan jälkeen ja siihen kuului jos jonkinlaista syötävää. Kaikille riitti syötävää, mun ateria koostui lihapullista, perunoista, kinkusta ja kastikkeesta sekä raikkaasta salaatista.  Ja hyvää oli.

Lahjojen jako meinas jäädä kokonaan suorittamatta, mutta ehtihän senkin tehdä. Sitä ennen kuitenkin pelailtiin kortti- ja lautapelejä isommalla porukalla. Mun joulun aikaan on jo lapsesta asti kuulunut varsinkin erilaisten lautapelien pelaaminen ja siksi mä oikeen ootan joulua ja muita juhlia tai tapaamisia omien tai mieheni sukulaisten kanssa. Lahjat avattiin ja niistä paljastui kaikenlaisia mieluisia juttuja. Kiitos kaikille lahjan antaneille. Erityiskiitos siskolleni itsetehdystä piposta. Se on hieno! J Äiti ja isi olivat koonneet laatikon, jossa oli jokaiselle jotakin. Voisin oikeestaan tehä noista lahjoista ihan erillisen postauksen kuvien kera.  Lahjojen joukossa oli kuitenkin lahjakortti, kaikenlaista tarpeellista tavaraa, jotain myös Kirpulle, rahaa ja tietenkin karkkia. Olin ollu taas tosi kiltti ainakin saatujen lahjojen perusteella.

Haudoilla käynti on kuulunut myös mun jouluperinteisiin, mutta tänä vuonna jätimme sen väliin. Tai kävimme vasta joulupäivänä. Joululauluja kuunneltiin radiosta ja myös telkusta joittenkin ohjelmien yhteydessä. Laulaminen jäi tänä vuonna vähemmälle, itte oon lauleskellu biisejä automatkoilla, mutta yhteislauluja ei kyllä kuulunu tän joulun ohjelmaan. Kaiken kaikkiaan oli mukava ja rauhallinen joulu. Mun aika on kulunu aika pitkälti pelailun ja telkun kattelun lisäks makaamalla sängyllä tai sohvalla lehti kädessä tai istumalla koneella lueskelemassa muiden blogeja ja muita ajankohtasia juttuja. Selkäkin taas ilmottelee ittestään. Ei tää pitkään istuminen oo enää mitään herkkua.

Tässä vielä vähän kuvakoostetta joulusta 2011. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Ilahdun suuresti jokaisesta niistä. Rohkeasti vaan kommentoimaan, sillä jokaisella saa olla oma mielipide. :)

Kommenttisi näkyy heti tarkistuksen jälkeen.