Siirry pääsisältöön

Vuodenvaihdetta 2011



Meiän vuodenvaihde on täynnä kaikenlaista touhua ja tohinaa. Jouluksi lähdetään miehen kotikonnuille ja kun palataan sieltä ensi viikon alussa, on tiedossa pankissa laina-asioiden hoitamista, tavaroiden pakkausta ja graduakin pitäs saada jossain välissä eteen päin. Paljon siis monenlaista. Mutta en stressaa. Mitä suotta.

Monta suurta projektia päällekkäin, mutta niinhän se usein menee. Kyllä niistäkin selviää, kun pienii ne tarpeeks pieniks paloiks, jotta niiden käsittely on helpompaa.

Löydettiin tän vuoden joulukortteihin varsin osuva teksti:

”Miks jouluna täytyy touhottaa
aamusta iltaan saakka?
Eikö jouluna pitäs olla rauhaisaa,
eikä juhlasta tulla taakka?”
-Santtu Korpela

Niinhän sen pitäs olla, mutta valitettavasti monelle juhlasta tulee taakka. Yritetään hyvät ihmiset olla turhia ressaamatta joulun takia. Se on kuitenkin vain muutama päivä vuodesta eikä sen takia tarvitse siivota kotia lattiasta kattoon tai vaihtaa kodin jokaisia verhoja. Riittää vain se, että ihmisillä on mukavaa ja he voivat nauttia joulusta ja sen rauhasta. Ilman kiirettä ja paineita.


piparin tuoksua


valkoinen maa


gradua


joulukortteja ja-lauluja


gradua




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erityislapsiperhe ja yhteiskunnan tarjoama tuki (oppimisen tuesta tulossa oma postaus)

Lähde: Pixabay Aluksi tärkeä huomio:  Tähän postaukseen ei varmastikaan ole kirjattu kaikkia tarjolla olevia palveluja. Toivon, että olen poiminut tärkeimmät ja jos en, minulle saa laittaa kommenttia ja lisään niitä sitten tarvittaessa. Jos löydät postauksesta virheitä, laitatko minulle viestiä ja korjaan ne. Tämä palvelujärjestelmäviidakko on aika sokkeloinen enkä edes välttämättä ole tietoinen kaikista hyödyllisistä palveluista, joita on tarjolla. Me elämme erityisperhearkea emmekä ole olleet tietoisia kaikista yhteiskunnan tarjoamista palveluista. Olen kuitenkin ollut niistä enemmän tietoinen kuin moni muuu erityislapsiperheen vanhempi. Omien nepsy-valmentajaopintojeni yksi lähipäivä keskittyi täysin palvelujärjestelmään liittyviin asioihin. Osa asioista oli jo aiemmin tuttuja, mutta tuli opittua myös paljon uutta. Samaa asiaa käsiteltiin myös toukokuussa sopeutumisvalmennuksen toisella jaksolla. Siellä meill

Jälkivuoto ja tulehdusriski

Raskausaikana neuvolassa keskityttiin puhumaan raskausajan ruokavaliosta ja liikunnasta. Samoin mitattiin verenpainetta ja hemoglobiinia ja pääsin myös antamaan verta monta putkiloa sokerirasituksen ja lääkeainepitosuuksien tarkkailun takia. Juteltiin myös odotusajasta ja siihen liittyvistä asioista ja tottakai synnytyksestä. En kuitenkaan muista, että olisin kuullu terkan puhuvan  ollenkaan jälkivuodosta, vaikka se liittyy olennaisesti synnytykseen. Synnytyksen aikana vuodetaan verta ja sitä määrää tarkkaillaan tiiviisti. Kun synnytys on ohi, verenvuoto jatkuu edelleen ja sillon se on muuttunu jälkivuodoksi. Muistan, kun heti vauvan ja istukan syntymän jälkeen kätilö toi sen hervottoman kokosen vaipan ja ne niin ihanat, mutta kovin käytännölliset verkkohousut. Aluks ne kauhistutti ja myös naurattikin, mutta ei ois kyllä voinu muunlaisia alushousuja kuvitellakaan laittavansa jalkaan. Ne jättää hyvin tilaa sille valtavalle siteelle, mikä annetaan sen hervottoman suuren vaipan jälkeen

Sijaisopettajan selviytymispakki :)

tulee omat kokemukset mieleen... :)  Loistavia pätkiä! :) Hyvät naurut sain, kun kattelin kolme osaa. Niiiin totta. Puhuttiin mm. koulun kirjoittamattomista säännöistä ja erilaisista yleisistä käytännöistä, jotka sijaisen olisi hyvä tietää. Olisi kiva tietää esimerkiksi välituntialueen rajat, ruokalakäyttäytyminen, valvonnat ja tietysti opetettavan luokan/luokkien oppilasluettelo ja ehkä myös istumajärjestys sekä tarvittaessa lisätietoja oppilaista. Tähän mennessä vain yhdellä koululla on tullut vastaan sijaiskansio, johon oli kirjattu juuri nuo jo mainitut asiat ja vähän vielä lisääkin.