sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Uutta masukuvaa taasen ja muutakin

Tänään täytty 23 viikkoo ja on siis uuden kuvan aika.
Tiistaina olis seuraava neuvola, josta saadaan sit myös raskaustodistus mukaan. Ennen neuvolaa pitäs viel täytellä sairaalaa varten esitietolomake, joka on seittämän sivua pitkä. Alotin sitä jo tällä viikolla, mut en saanu todellakaan viel valmiiks. On niin hankalaa kirjotella jotain synnytystoiveita, kun ei oo vielä oikeen ees ehtiny ajatella sinne asti. Sitä ennen ku on tässä niin paljon kaikkee muuta vielä.

Oon käyny jo netistä kattelemassa, mitä kaikkee äitiyspakkaus sisältää ja voin sanoo, et tykkään. Just mun näkösiä vaatteita, hyvin neutraalin värisiä, sukupuolella ei oo väliä. J  Päästään siis anomaan äitiyspakkausta ton neuvolakäynnin jälkeen, samoin pääsen tutustumaan äitiysrahan hakemisen kiemuroihin ja monimutkaisuuteen. Sen verran monelta oon kuullu sen olevan ei niin helppoa, kun kuvittelis olevan. Tosin toisessa päässä onkin vastassa Kela, ihmisen paras ystävä.  Oon ollu kovin tyytyväinen, kun ei oo tarvinnu anoo hetkeen Kelalta muuta ku noita opintotukia, koska sen toiminta on välillä varsin surkeeta.

Mut mielelläni otan vastaan ilmasen äitiyspakkauksen, joka pitää sisällään paljon kaikkee tarpeellista. Ihan kaikkee ei siis tartte ostaa muualta. Kävin muuten viimeks eilen kierteleen yhellä kirpparilla, jossa oli mun viimeks siellä käydessä laaja valikoima vauvan vaatteita, mutta tietenkään ei nyt. Tai oli siellä, mutta osa oli tosi nukkasia ja jopa likasia, en mä semmosia kuitenkaan halunnu ostaa. Pari vaatetta lähti kuitenkin mukaan. Jospa tuolla kotikontujen, jonne matkataan perjantaina, kirpparilla/-reilla, olis suotusammat valikoimat ja jotain tarttus mukaankin. Usko on ainakin kova.

Ai niin, joulukortitkin on jo melkein valmiit, kuvaa niistä tulee vasta myöhemmin, kun ne on lähetetty vastaanottajilleen. Onhan tässä aikaa ruhtinaallisesti, torstaihin asti. Nyt ei sentään tarvinnu ahertaa vikana mahollisena yönä ja miettiä, miks taas jätti niiden tekemisen niin viime tippaan.

Kaiken kaikkiaan hyvin mielenkiintonen viikko tulossa!

Tässä vielä kuvaa viikonlopun lautapelailusta. Mukavaa oli, vaikka voittoo ei tullukaan.

1 kommentti:

  1. Huh, sieltähän se masu on pompsahtanu esiin! :)

    Laita niihin synnytystoiveisiin, että haluat kaikki mahdolliset kivunlievitykset, epiduraali on ihan ehdoton! Aquarakkuloita en suosittele, niiden laittaminen sattuu hitosti eikä ne auta yhtään :)

    Äitiyspakkaus on kyllä todella kätevä! Pari juttua, mitä sieltä ei ainakaan meidän aikana löytyny, kannattaa kuitenki hankkia. Pienet tumput (sukatkin käy), joita voi pitää käsissä, ennen kun kynsiä saa leikata. Me ostettiin myös iso kasa pieniä pyyhkeitä, joita voi käyttää pyllynpesujen yhteydessä. Pieneltä vauvalta tulee sitä tavaraa sen verran, että saa useemman kerran päivässä pestä :) Ite koin tarpeelliseksi myös rintapumpun, joka oli ihan pelastus siinä vaiheessa, kun maito nousi synnytyksen jälkeen. Mun oli ainakin pakko välillä niitä itekin tyhjennellä, oli melko tuskanen olo muuten. En tiedä onko teillä jo, mutta pieni (kevyt)toppahaalari kannattaa keväälle ostaa, ne äitiyspakkauksen haalarit on valtavia! Ja imetyspaitoja suosittelen pari ostamaan valmiiksi, niitä on voi olla hankala siinä vaiheessa hakea, kun ei ehdi muuta kun olla kotona vauvan kanssa :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ilahdun suuresti jokaisesta niistä. Rohkeasti vaan kommentoimaan, sillä jokaisella saa olla oma mielipide. :)

Kommenttisi näkyy heti tarkistuksen jälkeen.