Siirry pääsisältöön

Kuulumisia + kuviaTiistaina oli neuvola, mutta ei siellä mitään sen ihmeempää. Pissa oli kunnossa, samoin verenpaine. Hemoglobiinia ei edes mitattu, kun on ollu koko ajan niin hyvä. Tällä viime viikollakin käynnillä mukana ollu kätilöopiskelija otti minut vastaan ja tutki. Osasi kyllä asiansa ja juteltiin mukavia. Seuraava neuvola on tarvittaessa tiistaina ja sieltä terkka sit laittaa lähetettä äitipolille yliaikaiskontrolliin. Jospa sinne asti ei tarvis mennä.

Siskollani on tänään synttärit ja hän on toivonut Kirppua syntymäpäivälahjaksi. Alkaa pian tulla jo kiirus, jos aikoo ehtiä. Tosin enteileviä oireita ei juurikaan oo ainakaan vielä. Oon yrittäny tälläkin viikolla keksiä joka päivälle jotain tekemistä, etten vaan jumahda kotiin. Jo kaupassa käynti on mukava piristys, tiistaina olin edellistiistain tavoin seuraamassa miehen sählyä, itte olin pelaamasassa samalla vuorolla viime vuoden puolella.  Luulen, että Kirppu tunnisti äänet ja paikan, koska mylläys ja potkut olivat varsin voimakkaita koko sen tunnin ajan.  Muuten tällä viikolla aika on kulunut gradun parissa aikasempien tutkimusten tietoja kirjotellen. Muutaman päivän oon vaan pyhittäny laiskottelulle, kun on tehny mieli tehä niin. Koko ajan ku ei oo pakko tehä gradua, ni en sitten tee.

Näin torstaina kaupoilla erkkaopee, jota sijaistin melkein vuoden ajan. Sattumalta törmättiin ja vaihdettiin kuulumiset. Oli mukava nähdä pitkästä aikaa, vaikka meiän keskustelunaiheet menikin hyvin nopeesti koulumaailmaan ja sen kuulumisiin. Hän kannusti mua kovasti ottamaan vaan rennosti ja tekemään gradua silleen omaan tahtiin, sen kyllä ennättää tehä. Ajallaan. Nii juu, mut se on helpommin sanottu kun tehty.  Nyt näyttää siltä, että teoriaosuus alkaa olla pikku hiljaa kasassa ja sitä pääsen muokkaileen, kunhan saan version 1 kommentoituna takas. Kiitos vaan Tarulle isosta urakasta!

Eilen oli niin nätti ilma, ettei viittiny jäähä vaan sisälle, joten käytiin kävelyllä tässä lähistöllä ja tekipä se hyvää. Kamera oli myös mukana ja joitakin kuvia voisin laittaa teillekin näytille.  Lenkki oli sopivan mittanen ja vauhti just passeli, sillä jalkoja ei alkanu särkee missään vaiheessa. Piipahdettiin myös Hesessä nauttimassa pehmisannokset. Ei ollu niin hyvää, kun joskus alle parikymppisenä kotikonnuilla lähikioskilla nautitut. Pitääkin verestää muistoja ja käydä joku kerta tarkastamassa, josko olis vieläkin yhtä makoisaa, kun sillon ennen.

Kenties kaksi sulhoa ? :)Jalanjälkiä

Profiilia

Hyväksi todetut ja paljon käytetyt kengät. Muut ei oikeen mene enää jalkaan....Pääsiäinen on siis meillä tällä kertaa kotona olemista, telkun kattelua ja odottelua. Ja odottelua. Huomenna olis siis laskettu aika. Sen huomaa siitä, että tällä viikolla joko nyt? eikö vieläkään mitään? – kyselyjä on tullu ihan kiitettävästi. Mun vanhemmat tai ainakin toinen on soittanu lähes joka päivä ja äitikin sano käyneensä kattomassa puhelintaan useempaan otteeseen kesken työvuoron, että josko ois jotain kuulumisia meiltä päin. Samoin mies sijaistaessaan samalla koululla, missä mä olin pitkään kans sijaistamassa, sai yhtenä päivänä vastata kaheksalle ihmiselle, et ”ei, vielä mitään”. On se niin hassua. Mukavaa, että odotetaan, mutta toisaalta ollaan kyllä luvattu ilmottaa heti, kun on jotain kerrottavaa. Kaikille lähimmille tai siis tietohan lähtee heti leviämään, joten pian siitä tietää koko suku tai siis molempien suvut. Miehen vanhemmat on ollu maltillisempia noiden soittelujen suhteen, vaikka myös sinne puolelle on tulossa ensimmäinen lapsenlapsi.
No, jatketaan odottelua, joten taidanpa palata gradun analyysi-osion viiden teeman pariin. Ainakin hetkeksi. Ilta jatkunee American Idolin ja muun telkusta tulevan ohjelman parissa. Tai sit kattotaan Bonesin vanhoja tuotantokausia. Tai sit... saa nähä. J

P.S 
Sori pitkästä postauksesta, toivottavasti jaksoitte ees lukee. Ja niitä kommenttejakin on aina kiva saada, joten kirjotelkaapa. J


Kommentit

  1. Voi että, mulla meni jossain vaiheessa hermo niihin "eikö se oo vieläkään syntynt" -kommentteihin ja kyselyihin. Kyllähän se sieltä tulee sitten kun on tullakseen. Eipä ne vauvat sieltä hoputtamalla tuu, mun kokemuksen mukaan :) Tsemppiä viime hetkiin, ne tuntuu usein niiiiiin pitkiltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mua sinänsä noi kyselyt haittaa, ne vaan niin kovasti jo oottelee pientä Kirppua maailmaan. Ja tietty esim. mun porukat asuu sen verran kaukanakin, että haluavat olla koko ajan selvillä, missä mennään. On vaan niin hauskaa, kun mein isikin on ruennu soitteleen useempaan kertaan viikossa kysyäkseen tilannetta. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Ilahdun suuresti jokaisesta niistä. Rohkeasti vaan kommentoimaan, sillä jokaisella saa olla oma mielipide. :)

Kommenttisi näkyy heti tarkistuksen jälkeen.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erityislapsiperhe ja yhteiskunnan tarjoama tuki (oppimisen tuesta tulossa oma postaus)

Lähde: Pixabay Aluksi tärkeä huomio:  Tähän postaukseen ei varmastikaan ole kirjattu kaikkia tarjolla olevia palveluja. Toivon, että olen poiminut tärkeimmät ja jos en, minulle saa laittaa kommenttia ja lisään niitä sitten tarvittaessa. Jos löydät postauksesta virheitä, laitatko minulle viestiä ja korjaan ne. Tämä palvelujärjestelmäviidakko on aika sokkeloinen enkä edes välttämättä ole tietoinen kaikista hyödyllisistä palveluista, joita on tarjolla. Me elämme erityisperhearkea emmekä ole olleet tietoisia kaikista yhteiskunnan tarjoamista palveluista. Olen kuitenkin ollut niistä enemmän tietoinen kuin moni muuu erityislapsiperheen vanhempi. Omien nepsy-valmentajaopintojeni yksi lähipäivä keskittyi täysin palvelujärjestelmään liittyviin asioihin. Osa asioista oli jo aiemmin tuttuja, mutta tuli opittua myös paljon uutta. Samaa asiaa käsiteltiin myös toukokuussa sopeutumisvalmennuksen toisella jaksolla. Siellä meill

Tammikuussa 2023

 Huh huijakkaa! Siitä onkin kulunut jo rutkasti aikaa, kun olen viimeksi päivittänyt tätä blogiani. Paljon on ehtinyt tapahtua tässä välissä. Kuopuskin on jo 4,5-vuotias pieni mies ja isommat lapset ovat toka- ja nelosluokkalaiset. Asumme edelleen rivitalossa, mutta kotitalo on vaihtunut viime kesänä. Lopetin juuri ennen joulua pisimmän työsuhteeni, joka kesti 1,5 lukuvuotta. Sen aikana ehti jo kiintyä kouluun, sen oppilaisiin ja henkilökuntaan eri tavalla kuin koskaan aiemmin. Viihdyin siellä hyvin, mutta etenkin koko viime lukuvuosi oli rankka, koska oli niin paljon uutta opeteltavaa asiaa.  Olin yhtäjaksoisesti kesälomia lukuunottamatta (poikkeus kesä 2021 oli palkallinen) töissä elokuusta 2019 joulukuuhun 2022. Se on pitkä pätkä. Työskentelin erkkapuolella alakouluilla sekä Tampereella että sen ympäristökunnissa. Pidin ja pidän kovasti työstäni erkkaopena, mutta pitkähkö työmatka (yli 50 km/suunta) ei nappaisi etenkään pimeinä syksy- ja talviaamuina eikä -iltapäivinä. Olen kuitenki

Kuka minä olen?

 Nyt on blogi kaivettu naftaliinista taas. Tässä postauksessa ajattelin esitellä itseäni hieman tarkemmin. Katsoin äsken @ninnu.hoon Instagram- tarinoita, joissa hän pohti, kuka hän oikeasti on. Se oli mielenkiintoista pohdintaa ja laittoi ajattelemaan. Hän kertoi peilaavansa omia tekemisiään menneisyydestään käsin ja haluaa siirtyä tekemään asioita tulevaisuutta ajatellen.  Olen kotoisin Savosta. Lapsuudenperheeseeni kuuluu äiti, iska ja kaksi pikkusiskoa. Asuimme omakotitalossa taajama-alueella. Elin hyvän ja turvallisen lapsuuden, näin ajattelen. Meillä kotona oli tiukat säännöt ja esimerkiksi kotiintuloajat. Olin kuitenkin tunnollinen lapsi ja noudatin niitä. Vanhempani ovat syntyneet aika pian sodan jälkeen ja se, miten heidät on kasvatettu, on heijastunut myös meidän kasvatukseemme. Kasvatusmetodit olivat sen ajan mukaiset. En ole kuitenkaan kyseenalaistanut sitä, sillä ajattelen, että silloin elettiin sen ajan mallin mukaan. Ei silloin erikseen paljoa puhuttu tunteista tai itses