Siirry pääsisältöön

Raskaustesti 39+1 + kuvia


Gradun teon lomassa tein testin. Tässä vastaukset. 

Olen syönyt mitä vain, suolaista ja makeaa.

Alkuraskaudesta eli viime syksynä ei maistunut karkit tai suklaa ollenkaan. Pakkasessa oli useempi paketti Aino-suklaajäätelöö, mutta sinne ne sai jäädä keskiraskauteen asti.  Oikeestaan koko ajan on maistunu hyvin hedelmät, appelsiinit, omput, vesimeloni ym. Hedelmäsalaatti on esimerkiksi ollu ihanaa, kun on niin raikasta.  Muuten makee on maistunu, tai oon syöny esimerkiks kylässä kakkua ym. Ruoka on onneks maistunu hyvin koko raskauden ajan ja annoskoko on kasvanu oikeestaan raskauden edetessä. Enää ei onneks tartte olla syömässä jotain parin tunnin välein, vaan voi odotella hieman kauemmin.
Nyt loppuraskaudesta tai oikeestaan ihan viime viikkoina on tullu himo salmiakkiin (joka tosin just kiellettiin) ja jäätelöön.  En kuitenkaan ahmimalla ahmi, vaan semmosia järkeviä annoksia kerralla.  Ei oo menny missään vaihessa esimerkiks kokonaista jäätelöpakettia kerralla.

Kahvin tuoksukin on saanut minut voimaan pahoin.

Mä en oo onneks kärsiny missään vaiheessa pahoinvoinnista, mutta huono olo iski kyllä alkuraskaudesta, jos tuli liian pitkä väli aterioiden välillä. Kahvia en ees juo, mutta haju ei oo tehny pahaa. Mut sit esimerkiks sipuli, valkosipuli ja monet muut ruoka-aineet on ollu semmosia ei niin mieluisia. Sen verran tarkaks on tullu toi hajuaisti, miehen kannalta valitettavasti. Hien ja tupakan tuoksu on saanu lähes yökkimään, sikspä noi bussimatkat ei oo aina ollu kovin mukavia, jos viereen on sattunu ketjupolttaja tai viinalta haiseva matkustaja.

Voisin nukkua aamusta iltaan.

Juu, alkuraskaudesta kyllä. Musta ei ollu työpäivän jälkeen paljon seuraa. Joskus meinasin töissäkin ruokailun jälkeen yksinkertasesti vaan nukahtaa istualleen työpöydän ääreen, mikä ois ollu varsin noloo oppilaiden kannalta. Päiväunet oli pakko ottaa joka päivä, myöskin viikonloppusin. Mies sanokin, et mukava, kun säkin jaksat jo tehä jotain muutakin ku nukkua, kun alko keskiraskaus.  Oiskohan väsymys kestäny jonnekin viikoille 12-14, en ihan tarkalleen muista.
Nyt loppuraskaudesta oikeestaan vasta äitiyslomalla, on tullu päiväuniakin nukuttua tai ylösnousun jälkeen mentyä viel takas peiton alle. Ei oo kiirus mihinkään, ni voi ihan hyvin nukkuta, jos nukuttaa.

Suonenvetoa, närästystä ja turvotusta, kaikkea on ollut.

Närästystä mulla ei oo ollu onneks ollenkaan. Oon lukenu kauhutarinoita niistä, joilla se on ollu riesana jo alkuraskaudesta asti. Suonenvetoa oli jossain vaiheessa muutamana yönä, mut ei sen useemmin. Turvotus on tullu vasta nyt viime viikkoina ja sekin pysyy ainakin jonkun verran kurissa noilla tukisukilla. Sormissa turvotusta ei oo sen enempää, paitsi, että sormuksia en uskalla enää pitää.

Olen tuntenut itseni seksipommiksi. 

No en todellakaan. Vaikka painoo on tullu varsin maltillisesti ja vatsakaan ei oo mikään järkyttävän iso, silti kehon muutokset on ollu aika suuria ja niihin on ollu sopeutumista. Paino on siirtyny uusille kymmenluvuille ja se varsinkin on mietityttäny, tosin kaikki on tullu onneks suurin piirtein vaan tohon mahaan.

Paino on siirtynyt uusille kymmenluvuille.

Juu, kaks kertaa. Jos nyt ei enää kamalasti nousis, tosin tässä loppuvaiheessahan vauvakin ottaa vielä kasvuspurtin.

Tunteet ovat olleet pinnassa.

Ihme kyllä ei normaalia enempää. Monista on tullu itkuherkkiä, mutta ei minusta. Tai no, jos lasketaan myös ne negatiiviset tunteet, niin siinä tapauksessa kyllä. On tullu ehkä herkemmin sanottua ja puututtua moniin asioihin, kun muuten. Jos joku asia ärsyttää, sille täytyy tehä jotain.

Hyvä äiti imettää pitkään.

Kaikenlaisia tavoitteita voi olla, mutta totuus aivan toinen. Ei sitä pysty etukäteen tietämään millään, miten imetys onnistuu ja kaikki siihen liittyvä. Pääasia, että vauva saa ruokaa, olipa se sitten äitin tissistä tai korviketta pullosta. Niin se vaan on. Hyvähän se olis, jos vauvaa pystys täysimettään sen ekat puoli vuotta. Tosin mä oon ollu vähän sillä kannalla, että voisin myös osittaisimettää, mutta saa nähä.

Olen suunnitellut synnytykseni.

Kaikenlaisia toiveita voi olla, mutta niiden toteutumista ei voi taata. Jotain toiveita tuli kirjattua esitietolomakkeeseen, mutta tositilanne näyttää, miten niiden käy. Kivunlievitystä en aio välttää, vaan ottaa kaiken tarvittavan.

P.S.
Lähes kaikki pieniin vauvoihin, etenkin vastasyntyneisiin, on uutta ja ihmeellistä. Opetellaan sitten yhessä miehen kanssa.

Tiedän Kirpun sukupuolen, mutta edes mieheni ei tiedä sitä, koska haluaa sen olevan yllätys. Ostetuista vaatteista sitä ei voi päätellä, koska ollaan oltu varsin neutraalilla linjalla. Lisäks ollaan sitä mieltä, että sekä tytölle että pojalle voi pukee lähes kaikkia värejä. Välttämättä en kuitenkaan poikaa pukis pinkkiin.

Tässä vielä kuvaa viime viikolta ja tältä päivältä 

rv. 38+3


rv. 39+1

Kommentit

  1. Tarkka hajuaisti oli mullakin riesana varsinkin alkuraskaudessa. Kyselin aina J:lta, että mikä täällä haisee, ja toinen raukka ei haistanut mitään :)

    Heh, mullakin siirtyi paino kaksi kertaa uusille kymmenluvuille :) Mutta älä stressaa, varsinkin jos imettää, niin kyllä ne siitä tippuu ne kilot. Suosittelen kyllä imetystä lämpimästi ihan niinkin itsekkäistä syistä, että raskauskilot lähtee, ja toiseksi, korvikkeet tulee melkosen kalliiksi! Ja yösyötötkin on huomattavasti helpompia, kun ei tarvi aina herätä korviketta lämmittämään. Osittaisimetys on siitä hyvä vaihtoehto, että myös isä pystyy syöttämään. Siinä on kyllä sitten sekin mahdollisuus, että vauva alkaa hylkiä tissiä, koska pullosta tulee maito helpommin ja nopeemmin :)

    Alkuun imetys on monille hankalaa, mutta kyllä se siitä helpottuu, kun jaksaa vaan ensimmäiset päivät kärvistellä ja imettää ahkerasti. Mitä enemmän sitä vauvaa tissillä pitää, niin sitä nopeammin se lähtee sujumaan ja maitoa tulee tarpeeksi. Suosittelen! :) Tottakai valinta on teidän, mutta mulle imetys on ollut kaikkein helpoin vaihtoehto.

    Huhhuh, pian se kirppu sieltä jo tuleekin! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Ilahdun suuresti jokaisesta niistä. Rohkeasti vaan kommentoimaan, sillä jokaisella saa olla oma mielipide. :)

Kommenttisi näkyy heti tarkistuksen jälkeen.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erityislapsiperhe ja yhteiskunnan tarjoama tuki (oppimisen tuesta tulossa oma postaus)

Lähde: Pixabay Aluksi tärkeä huomio:  Tähän postaukseen ei varmastikaan ole kirjattu kaikkia tarjolla olevia palveluja. Toivon, että olen poiminut tärkeimmät ja jos en, minulle saa laittaa kommenttia ja lisään niitä sitten tarvittaessa. Jos löydät postauksesta virheitä, laitatko minulle viestiä ja korjaan ne. Tämä palvelujärjestelmäviidakko on aika sokkeloinen enkä edes välttämättä ole tietoinen kaikista hyödyllisistä palveluista, joita on tarjolla. Me elämme erityisperhearkea emmekä ole olleet tietoisia kaikista yhteiskunnan tarjoamista palveluista. Olen kuitenkin ollut niistä enemmän tietoinen kuin moni muuu erityislapsiperheen vanhempi. Omien nepsy-valmentajaopintojeni yksi lähipäivä keskittyi täysin palvelujärjestelmään liittyviin asioihin. Osa asioista oli jo aiemmin tuttuja, mutta tuli opittua myös paljon uutta. Samaa asiaa käsiteltiin myös toukokuussa sopeutumisvalmennuksen toisella jaksolla. Siellä meill

Tammikuussa 2023

 Huh huijakkaa! Siitä onkin kulunut jo rutkasti aikaa, kun olen viimeksi päivittänyt tätä blogiani. Paljon on ehtinyt tapahtua tässä välissä. Kuopuskin on jo 4,5-vuotias pieni mies ja isommat lapset ovat toka- ja nelosluokkalaiset. Asumme edelleen rivitalossa, mutta kotitalo on vaihtunut viime kesänä. Lopetin juuri ennen joulua pisimmän työsuhteeni, joka kesti 1,5 lukuvuotta. Sen aikana ehti jo kiintyä kouluun, sen oppilaisiin ja henkilökuntaan eri tavalla kuin koskaan aiemmin. Viihdyin siellä hyvin, mutta etenkin koko viime lukuvuosi oli rankka, koska oli niin paljon uutta opeteltavaa asiaa.  Olin yhtäjaksoisesti kesälomia lukuunottamatta (poikkeus kesä 2021 oli palkallinen) töissä elokuusta 2019 joulukuuhun 2022. Se on pitkä pätkä. Työskentelin erkkapuolella alakouluilla sekä Tampereella että sen ympäristökunnissa. Pidin ja pidän kovasti työstäni erkkaopena, mutta pitkähkö työmatka (yli 50 km/suunta) ei nappaisi etenkään pimeinä syksy- ja talviaamuina eikä -iltapäivinä. Olen kuitenki

Kuka minä olen?

 Nyt on blogi kaivettu naftaliinista taas. Tässä postauksessa ajattelin esitellä itseäni hieman tarkemmin. Katsoin äsken @ninnu.hoon Instagram- tarinoita, joissa hän pohti, kuka hän oikeasti on. Se oli mielenkiintoista pohdintaa ja laittoi ajattelemaan. Hän kertoi peilaavansa omia tekemisiään menneisyydestään käsin ja haluaa siirtyä tekemään asioita tulevaisuutta ajatellen.  Olen kotoisin Savosta. Lapsuudenperheeseeni kuuluu äiti, iska ja kaksi pikkusiskoa. Asuimme omakotitalossa taajama-alueella. Elin hyvän ja turvallisen lapsuuden, näin ajattelen. Meillä kotona oli tiukat säännöt ja esimerkiksi kotiintuloajat. Olin kuitenkin tunnollinen lapsi ja noudatin niitä. Vanhempani ovat syntyneet aika pian sodan jälkeen ja se, miten heidät on kasvatettu, on heijastunut myös meidän kasvatukseemme. Kasvatusmetodit olivat sen ajan mukaiset. En ole kuitenkaan kyseenalaistanut sitä, sillä ajattelen, että silloin elettiin sen ajan mallin mukaan. Ei silloin erikseen paljoa puhuttu tunteista tai itses