torstai 12. heinäkuuta 2012

Murusen 3 kuukauden neuvola 9.7. (tasan 3 kk)


Murusella oli tosiaan kolmen kuukauden neuvolakäynti maanantaina. Poikkeuksellisesti se oli muualla kuin tuossa lähineuvolassa kesälomien takia. Kaikki oli ok.

paino 6020 g

pituus 62,7 cm

päänympärys 40,4 cm

Murunen sai myös ROTAn ja kaks piikkiä. Rota meni hyvin alas, samoin kuin viime kerrallakin. Se maistuu kuulema banaanilta, Toinen juttu olikin sit noi kaks rokotetta. Pistämiseen asti poika oli kuin aurinko ja vain hymyili ja jutteli kovasti terkalle. Ei siis mitään ongelmia.

Rokotteethan pistettiin molempiin reisiin, ei kuten aiemmin molempiin kankkuihin. Oli hiukka hankalaa pidellä rimpuilevaa pientä miestä kiinni, jotta terkka sai rokotteen laitettua. Vielä vaikeempi oli toisen piikin laitto, koska poika tiesi jo, mitä on luvassa.

Terkka kirjotti neuvolakorttiin: " Kasvaa oikein hyvin! Kääntyy kyljelleen. Hymyilee!"

Meillä ei oo yleensä ollu mitään huutokonsertteja iltasin, mutta sekä maanantai- että tiistai-iltoina poika huusi monta tuntia ja ainut paikka, missä oli hyvä olla, oli isin sylissä niin, että isi oli liikkeessä ja poitsun jalat ylhäällä. Muuten poika huusi koko ajan. Maanantaina ei vielä annettu pojalle mitään lääkettä, vaan yritettiin olla ilman. Suppoja meillä oli, mutta ne oli sulanu (yläkerrassa lämpöasteita sillon +28). Myös tiistaiaamu pojan kanssa kotona oli yhtä huutoo. Mitenkään ei ollu hyvä olla. Illemmalla mies kävi sit apteekista hakemassa Burana-liuosta, josta oli onneksi apua ja pienen olo helpottui huomattavasti. Sen vaikutushan kestää ilmeisesti sen n. 8 tuntia, sillä toinen annos piti antaa vielä puolenyön jälkeen, koska huuto oli jälleen kova. Sen jälkeen onneks helpotti.

Ruoka ei maistunu kunnolla kahteen päivään ja vattankin kanssa oli ongelmia. Kakkaa ei meinannu tulla millään ja tietenkin sekin teki pojan olon epämukavaksi. Ekaa kertaa syönnin jälkeen (ahneuksissaan söi liikaa) puklu lensi kaaressa ja sekä minä että poika oltiin yltä päältä oksennuksessa. Ei muuta ku poika suihkuun, koska lavuaarissa en ois saanu Murusta millään puhtaaks. Poika ei oikeen innostunu suihkusta, mutta saatiinpahan ainakin paremmalta tuoksuva vauva.

Kakkaakin onneks alko tulla eilen ja sen jälkeen sitä onkin tullu kiitettävästi useemmassa vaipassa putkeen. JOten pyykkikone laulaa ahkerasti, että vaippoja on riittävästi.

Näin siis rokotuksista ja niitten jälkimainingeista.

Tässä vielä kylvyn jälkeen otettu kuva poitsusta. Aika onnistuneet otokset amatöörin ottamaks. Mun mielestä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Ilahdun suuresti jokaisesta niistä. Rohkeasti vaan kommentoimaan, sillä jokaisella saa olla oma mielipide. :)

Kommenttisi näkyy heti tarkistuksen jälkeen.