sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Murusen uni ja sen tutkiminen

Meitä kysyttiin jo odotusaikana mukaan Tampereen yliopiston, Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kyselytutkimukseen lasten unirytmin kehityksestä. Suostuttiin ja ollaan siis täytelty erinäisiä lomakkeita. Äidille ja isälle on eri lomakkeet ja tästä lähtien on myös Muruselle oma paperinippunsa.  Kysymykset liittyvät sekä meiän että lapsen hyvinvointiin monelta eri kannalta. Siellä kysytään esimerkiks kotioloista, meiän keskinäisestä suhteesta, omista nukkumistottumuksista ja lapseen liittyvistä asioista, kuten tunteista lasta kohtaan. Murusen omassa lomakkeessa kysellään kaikkee mahollista, kuten tottakai lapsen omasta unirytmistä, mutta myös esimerkiks tutin käytöstä ja näköjään myös vauvan kehityksestä.

Perjantaina soitteli tutkimushoitaja Taysista ja kyseli Murusen 3 kk neuvolan ajankohtaa, koska tähän ajankohtaan sijoittuu myös kolmen vuorokauden mittainen unen (liikkeiden) seuranta jalkaan laitettavalla sykemittarin kokosella ja näkösellä mittarilla. Pois sen saa ottaa ainostaan kylvyn ja vaatteiden vaihdon ajaks.  Mielenkiintosia päiviä ja oitä siis tulossa. No, tuleepahan pidettyä kirjaa poitsun rytmistä, kun sitä on jo aika moni kysellykin meiltä.

Murusen seuranta alko siis reilu tunti sitten (00:00 la 7.7) ja kestää maanantaihin puolille öin asti.

Muoks. Kaks seurantayötä ja -päivää takana ja jostain kumman syystä poika on nukkunu melkeinpä tavallista enemmän. Ehkä se aatteli antaa uni- ja muusta rytmistään hyvän kuvan tutkijoille. :)1 kommentti:

  1. Vitsi että nämä pikkukaverit ovatkin ihan itsensä näköisiä jo varhain :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ilahdun suuresti jokaisesta niistä. Rohkeasti vaan kommentoimaan, sillä jokaisella saa olla oma mielipide. :)

Kommenttisi näkyy heti tarkistuksen jälkeen.