Siirry pääsisältöön

Elokuun alun kuulumisia KUVIA

Ensinnäkin mun pikkusisko synnytti pienen tytön viime viikolla, joten musta tuli samalla ekaa kertaa täti. Onnittelut siis vielä kerran tuoreille vanhemmille ja pienelle perheenlisälle. :) Myös serkkupoika yhtyy onnitteluihin.

Sit niistä mun tulehduksista. Mullahan on siis ollu kaksi tulehdusta tuolla alakerrassa. Kävin niitten takia kaks kertaa terveyskeskuslääkärillä ja sain molemmilla kerroilla antibioottikuurin/-t. ilmeisesti sekä toukokuussa että myös heinäkuussa mua tutki kesäsijaiset. Mietin jo menemistä yksityiselle selvittämään, mistä noi johtuu, mutta sit mies muistutti, että voin mennä myös yths:n gynelle.

Soittelin yths:l heti maanantaina (kuuri loppu siis tänä aamuna) ja lääkäri soitteli mulle tänään takasin. Kyseli sit monenlaista oireista ja siihen saaduista lääkkeistä ja samalla selvis, että oon saanu molemmilla lääkärikerroilla lääkkeet kohtutulehdukseen, vaikka mulle puhuttiin emätintulehduksesta. Joka tapauksessa sain akuuttiajan ens viikolle ja toi gyne kyllä varmasti ottaa asioista selkoo ja tutkii, mikä noihin on ollu syynä. Itte epäilen, että kohtuun on saattanu jäädä synnytyksestä jotain, jotka aiheuttaa nuo tulehdukset. Ikinä aiemmin kun mulla ei oo tollasia vaivoja ollu. 


Muuten Murunen kasvaa ja kehittyy kovaa vauhtia koko ajan. Tänään on ikää tasan 4 kk. Ens viikolla on neuvola, jolloin saadaan tarkempia mittoja. Jokeltelua, juttelua ja hihkumista kuulee täällä joka päivä. Suloista. :) Nukkumisrytmit parani Savon reissun aikana, jolloin poika nukku jopa 8 tuntia putkeen ilman heräämisiä ja meni nukkumaan jo hyvissä ajoin ennen puolta yötä. Reissun jälkeen tilanne palasi entiseen, nukkumaan mennään vasta puolen yön maissa tai sen jälkeen. Myös yöllä herätään muutamaan kertaan, kun tutti on tippunu suusta Ehkä myös maitopullo pitää saada, mutta ei joka yö. 

Tässäpä kai tärkeimmät. 

Vielä muutama tuore kuva.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erityislapsiperhe ja yhteiskunnan tarjoama tuki (oppimisen tuesta tulossa oma postaus)

Lähde: Pixabay Aluksi tärkeä huomio:  Tähän postaukseen ei varmastikaan ole kirjattu kaikkia tarjolla olevia palveluja. Toivon, että olen poiminut tärkeimmät ja jos en, minulle saa laittaa kommenttia ja lisään niitä sitten tarvittaessa. Jos löydät postauksesta virheitä, laitatko minulle viestiä ja korjaan ne. Tämä palvelujärjestelmäviidakko on aika sokkeloinen enkä edes välttämättä ole tietoinen kaikista hyödyllisistä palveluista, joita on tarjolla. Me elämme erityisperhearkea emmekä ole olleet tietoisia kaikista yhteiskunnan tarjoamista palveluista. Olen kuitenkin ollut niistä enemmän tietoinen kuin moni muuu erityislapsiperheen vanhempi. Omien nepsy-valmentajaopintojeni yksi lähipäivä keskittyi täysin palvelujärjestelmään liittyviin asioihin. Osa asioista oli jo aiemmin tuttuja, mutta tuli opittua myös paljon uutta. Samaa asiaa käsiteltiin myös toukokuussa sopeutumisvalmennuksen toisella jaksolla. Siellä meill

Jälkivuoto ja tulehdusriski

Raskausaikana neuvolassa keskityttiin puhumaan raskausajan ruokavaliosta ja liikunnasta. Samoin mitattiin verenpainetta ja hemoglobiinia ja pääsin myös antamaan verta monta putkiloa sokerirasituksen ja lääkeainepitosuuksien tarkkailun takia. Juteltiin myös odotusajasta ja siihen liittyvistä asioista ja tottakai synnytyksestä. En kuitenkaan muista, että olisin kuullu terkan puhuvan  ollenkaan jälkivuodosta, vaikka se liittyy olennaisesti synnytykseen. Synnytyksen aikana vuodetaan verta ja sitä määrää tarkkaillaan tiiviisti. Kun synnytys on ohi, verenvuoto jatkuu edelleen ja sillon se on muuttunu jälkivuodoksi. Muistan, kun heti vauvan ja istukan syntymän jälkeen kätilö toi sen hervottoman kokosen vaipan ja ne niin ihanat, mutta kovin käytännölliset verkkohousut. Aluks ne kauhistutti ja myös naurattikin, mutta ei ois kyllä voinu muunlaisia alushousuja kuvitellakaan laittavansa jalkaan. Ne jättää hyvin tilaa sille valtavalle siteelle, mikä annetaan sen hervottoman suuren vaipan jälkeen

Sijaisopettajan selviytymispakki :)

tulee omat kokemukset mieleen... :)  Loistavia pätkiä! :) Hyvät naurut sain, kun kattelin kolme osaa. Niiiin totta. Puhuttiin mm. koulun kirjoittamattomista säännöistä ja erilaisista yleisistä käytännöistä, jotka sijaisen olisi hyvä tietää. Olisi kiva tietää esimerkiksi välituntialueen rajat, ruokalakäyttäytyminen, valvonnat ja tietysti opetettavan luokan/luokkien oppilasluettelo ja ehkä myös istumajärjestys sekä tarvittaessa lisätietoja oppilaista. Tähän mennessä vain yhdellä koululla on tullut vastaan sijaiskansio, johon oli kirjattu juuri nuo jo mainitut asiat ja vähän vielä lisääkin.