perjantai 17. elokuuta 2012

Neuvola- ja lääkärikuulumisia

 Käytiin keskiviikkona Murusen kanssa 4-kuukautisneuvolassa ja -lääkärissä. Kaikki oli kunnossa. Pituutta on nyt 65,3 cm ja painoa 6810 g. Eli kasvaa hyvin, kuten on lukenu jokaisen neuvolakäynnin jälkeen pojan terveyskortissa. Onneks tällä kertaa ei tullu rokotuksia, koska siitä ois seurannu parin illan ja päivän huudot eikä se oo kellekään kivaa. Kiinteiden alotuksesta myös kyselivät, mutta vielä ei oo tarvetta pojan nykysillä maitomäärillä. Poika syö toisina päivinä paljon ja toisina paljon vähemmän eli just ja just 700 ml tai 850 ml.  Painoa on kuitenki tullu lisää 800 g viime käyntiin ja poika menee hienosti edelleen omilla käyrillään eli siinä vähän nollan alapuolella. 

Poika ei vielä kannattele niskojaan tarpeeks hyvin, joten sitä pitäs reenailla. Pää kuitenkin nousee jo hyvin pystyyn ja pysyykin siinä, joten pienellä reenillä varmaan toikin asia korjaantuu. Ei huolta, koska jokainen lapsi ja jokaisen lapsen kehitys on erilaisia. Pituuskasvu oli nyt tasaantunu, ei ollu tullu viittä senttiä, vaan muutama sentti. Siispä seuraavaa kasvupyrähdystä odotellessa. Mutta jotta ehittäs pitää kaikkia laatikoista löytyviä vaatteita, ei tarvis vielä hetkeen tulla hirveesti lisää pituutta. :)

Kävin eilen myös itte lääkärissä noitten tulehdusten tiimoilta. Hyödynsin yths:n palveluita, kun siihen on vielä vuoden ajan mahollisuus. Soittelin ajanvaraukseen viime viikolla ja oisin saanu ajan tosi nopeesti, mutta menkkojen takia käynti siirrettiin tälle viikolle. Lähettiin siis pojan kanssa tänään bussilla kaupunkiin ja oltiin just ajoissa paikalla. Ei ois tarvinnu, kun ajat oli melkein puol tuntia myöhässä. Lääkäri teki sisätutkimuksen ja tsekkas kohdun ja munasarjat, mutta kaikki oli kunnossa. Kuulema alavatsakivut johtuu vielä elimistön palautumisprosessin keskeneräsyydestä raskauden jälkeen ja yleensäkin mulla kipuilee vaan oikee puoli ennen menkkoja. 

Ennen tutkimusta näytin lääkärille synnytyskertomuksen ja käytiin sitä yhessä läpi ja mietittiin, löytyskö sieltä jotain syytä mun oireille. Eli siis oisko siellä ollu merkintää esimerkiks siitä, ettei istukkaa saatu kokonaisena, mutta kaikki oli senkin osalta kunnossa. Gyne oli sitä mieltä, että sillon toukokuun lopulla mulla on ollu selkeesti tulehdus, mutta heinäkuussa ei oo ollu tulehdusta, vaikka se onkin näyttäny siltä kokemattoman kesäsijaisen  silmin. Maitohappobakteereita pitäs syödä ja sit tarvittaessa ottaa lääkettä paikallisesti. Olin tyytyväinen käyntiin, koska siellä selvis, että kaikki on kunnossa. Papa pitäs vielä käyä antamassa, kunhan ennätän.

Hauska sattuma sinänsä, että tää gyne teki vuos sitten mun kaks alkuraskauden ultraa ( ekalla kerralla ei näkyny vielä viikot, ni sain ajan kahen viikon päähän) ja näki nyt, millanen vauva sieltä synty. Juteltiin siinä lääkärin kanssa myös lapsiasioista ja hän oli myöskin sitä mieltä, että jos mahollista, lasten ikäeron tulis olla sopivan pieni. Myöskin mun epi-lääkitys on siltä osalta jo valmiiks kunnossa. Ja kovasti kannusti puristamaan gradun valmiiks. Niin aion tehäkin vielä tän vuoden aikana (papereitten saanti siirtyy kuitenki ens vuoden puolelle)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Ilahdun suuresti jokaisesta niistä. Rohkeasti vaan kommentoimaan, sillä jokaisella saa olla oma mielipide. :)

Kommenttisi näkyy heti tarkistuksen jälkeen.