Siirry pääsisältöön

Äitiysloma alkaa rv 35+1


Outo tunne, huomisaamuna kukaan ei kysy minua töihin.  Olen merkinnyt itseni varatuksi, koska aloitan virallisen äitiysloman siis huomenna. Jotenkin sitä ei osaa kuvitella tilannetta, koska oon jo niin monta vuotta kuitenkin käyny suht säännöllisesti töissä. Oikeestaan jo vuodesta 2003, kun muutin tänne kotikonnuiltani. Tänään, kun tutulta koululta soitettiin miehelleni, tuli ajatus, ”ai niin, mua ei tosiaan enää kysytäkään töihin. Mulla alkaa äitiysloma”.  Toisaalta ihan mukavaa, mut toisaalta myös vähän jännittävää. Miten mä osaan olla vaan kotona?

Kyllähän täälläkin hommaa riittää varsinkin ton gradun parissa, mutta en aatellu kuitenkaan sitä naputella koko päivää. Onneks tästä pääsee suht hyvin bussilla sekä keskustaan ja lähikirjastoon ja neuvolaan pääsen ihan kävellen, jos vaan kunto (nivuset) sen sallii. Jos mä jään vaan kotiin, mä tuun varmaan lähes hulluks, koska en oo kuitenkaan tottunu viettämään aikaani vaan kotosalla. Tykkään kyllä olla kotona, mut välillä pitää päästä muuallekin. Luultavimmin mua tulee näkemään Kirpun syntymään asti esimerkiksi kirjastoissa, kaupungilla ja kenties kaakaollakin.  Seura olisi tervetullutta, joten pistäkää viestiä, jos tapaaminen onnistuu.

Äitiyslomallahan pitäis olla aikaa esimerkiksi tavata ystäviä, mutta toisaalta myös levätä ja pitää huolta itsestään. Ystävien tapaamista vaan hankaloittaa useamman heistä työssä käynti. Siitä huolimatta toivon, että nähään vielä mahollisimman monen kanssa ennen Kirpun syntymää. Kuulumisia olisi kiva vaihtaa puolin ja toisin. Tän ekan äitiyslomapäivän olen tähän mennessä kuluttanut niin, että heräsin samaan aikaan mieheni kanssa eli kaheksan maissa. Sit tulin koneelle ja surffailin netissä mm. lueskellen muutamaa keskustelufoorumia ja kiinnostavia blogeja. Sit palasin gradun pariin ja mietin, mitä kaikkea käsite sukupuoli pitää sisällään ja onko mulla varmasti jo riittävästi tietoa ja ennen kaikkee lähteitä, jotta voisin sanoo, että ensimmäinen käsite on valmis. Tekstiä mulla tulee mun pääkäsitteestä noin viitisen sivua, muista neljästä käsitteestä sitten hieman vähemmän. Seuraavaks käppäilin Prismaan ja hain sieltä pakastepizzaa, sillä en jaksanut rueta laittamaan ruokaa.  Ruoan jälkeen palasin sukupuolen pariin ja sitä vielä jatkankin tässä.


Seuraava postaus tulee koskemaan mein kotia, jossa ollaan ny asuttu parisen kuukautta. Ajattelin laittaa teille nähtäväks kuvia meiän kodista. Ehkä jo tänään, tai sit myöhemmin tällä viikolla. Tulossa on myös neuvolakuulumisia, sillä seuraava neuvola tai siis neuvolalääkäri on keskiviikkona. Sen jälkeen oon luultavasti viisaampi esimerkiks sen suhteen, missä synnytystapa-arvio tulee tapahtumaan. Myös eka synnytysvalmennus olis keskiviikkona. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erityislapsiperhe ja yhteiskunnan tarjoama tuki (oppimisen tuesta tulossa oma postaus)

Lähde: Pixabay Aluksi tärkeä huomio:  Tähän postaukseen ei varmastikaan ole kirjattu kaikkia tarjolla olevia palveluja. Toivon, että olen poiminut tärkeimmät ja jos en, minulle saa laittaa kommenttia ja lisään niitä sitten tarvittaessa. Jos löydät postauksesta virheitä, laitatko minulle viestiä ja korjaan ne. Tämä palvelujärjestelmäviidakko on aika sokkeloinen enkä edes välttämättä ole tietoinen kaikista hyödyllisistä palveluista, joita on tarjolla. Me elämme erityisperhearkea emmekä ole olleet tietoisia kaikista yhteiskunnan tarjoamista palveluista. Olen kuitenkin ollut niistä enemmän tietoinen kuin moni muuu erityislapsiperheen vanhempi. Omien nepsy-valmentajaopintojeni yksi lähipäivä keskittyi täysin palvelujärjestelmään liittyviin asioihin. Osa asioista oli jo aiemmin tuttuja, mutta tuli opittua myös paljon uutta. Samaa asiaa käsiteltiin myös toukokuussa sopeutumisvalmennuksen toisella jaksolla. Siellä meill

Jälkivuoto ja tulehdusriski

Raskausaikana neuvolassa keskityttiin puhumaan raskausajan ruokavaliosta ja liikunnasta. Samoin mitattiin verenpainetta ja hemoglobiinia ja pääsin myös antamaan verta monta putkiloa sokerirasituksen ja lääkeainepitosuuksien tarkkailun takia. Juteltiin myös odotusajasta ja siihen liittyvistä asioista ja tottakai synnytyksestä. En kuitenkaan muista, että olisin kuullu terkan puhuvan  ollenkaan jälkivuodosta, vaikka se liittyy olennaisesti synnytykseen. Synnytyksen aikana vuodetaan verta ja sitä määrää tarkkaillaan tiiviisti. Kun synnytys on ohi, verenvuoto jatkuu edelleen ja sillon se on muuttunu jälkivuodoksi. Muistan, kun heti vauvan ja istukan syntymän jälkeen kätilö toi sen hervottoman kokosen vaipan ja ne niin ihanat, mutta kovin käytännölliset verkkohousut. Aluks ne kauhistutti ja myös naurattikin, mutta ei ois kyllä voinu muunlaisia alushousuja kuvitellakaan laittavansa jalkaan. Ne jättää hyvin tilaa sille valtavalle siteelle, mikä annetaan sen hervottoman suuren vaipan jälkeen

Sijaisopettajan selviytymispakki :)

tulee omat kokemukset mieleen... :)  Loistavia pätkiä! :) Hyvät naurut sain, kun kattelin kolme osaa. Niiiin totta. Puhuttiin mm. koulun kirjoittamattomista säännöistä ja erilaisista yleisistä käytännöistä, jotka sijaisen olisi hyvä tietää. Olisi kiva tietää esimerkiksi välituntialueen rajat, ruokalakäyttäytyminen, valvonnat ja tietysti opetettavan luokan/luokkien oppilasluettelo ja ehkä myös istumajärjestys sekä tarvittaessa lisätietoja oppilaista. Tähän mennessä vain yhdellä koululla on tullut vastaan sijaiskansio, johon oli kirjattu juuri nuo jo mainitut asiat ja vähän vielä lisääkin.