tiistai 13. maaliskuuta 2012

Neuvolakuulumisia ja muuta


Vähän venähti tää päivitys taasen. Pahoittelen. L Neuvolalääkäri oli viime keskiviikkona, ekaks tietoja siitä käynnistä.

rv. 35+3
hb  ei mitattu
verenpaine 126/82
pissa puhdas
paino + 700 g
sf-mitta 32,5 (aikamoinen kasvu :O)
syke n. 130
liikkeet ++
tarjonta rt

Kirppu ei ollu vielä kiinnittyny eikä neuvolalääkäri nähnyt mitään estettä normaalille alatiesynnytykselle.
Lähete kuitenkin laitettiin äitipolille synnytystapa-arvioon, koska keskusneuvolan lääkäri niin halusi. Se tuli bumerangina takas sanoilla: ”Hyvässä tasapainossa olevan epin takia ei tarvita erillistä synnytyksen suunnittelua, sillä ei ole mitään periaatteellista estettä normaaliin alatiesynnytykseen”.  No, terkka laitto nyt sit lähetteen keskusneuvolaan, josta ootellaan aikaa. Saa nähä, millon se tulee. Meillä on yhen keskustelupalstan tyypin kans samaan aikaan laskettu aika  ja se kävi synnytystapa-arviossa eilen, joten aika piakkoin luulis ton ajan tulevan, jos haluaa, että ehtii vielä.

Seuraava neuvolakäynti on torstaina, sen jälkeen sit uusia kuulumisia Kirpun taholta. Äiti on jo kovasti kyselly, et onko ollu jonkunlaisia tuntemuksia. Eipä oo ollu mitään erityisemmin. Ihan suht normaalisti oon edelleen kyenny liikkumaan, tosin mitään kovin pitkiä kävelylenkkejä en enää jaksa tehä. Nyt siellä on vielä suht liukastakin, joten lenkit jää varsin lyhyeks. Eilen kävelin osan matkasta, kun menin kampaajalle. Siinä olikin ihan tarpeeks kävelyä, onneks oli hieno ilma, kun aurinko paisto eikä oikeen tuullukaan. Puoltoista tuntia meni kampaajan tuolissa ja rahaakin palo ihan kiitettävästi. No, onneks oon käyny leikkaamassa/värjäämässä vaan n. 3 kk välein. On se siltikin kallista.

Käytiin viime keskiviikkona ekassa perhevalmennuksessakin. Siellä meitä tais olla 12 pariskuntaa ja aiheena oli parisuhde ja vanhemmuus. Vastuuhenkilönä oli kirkon nuoriso- ja perhepappi. Aika pitkälti se oli powerpointien kattelua, vähän myös keskusteltiin aiheeseen liittyvistä asioista, tuntemuksista ja peloista. Mies meinas nukahtaa sinne, joten toivottavasti huomenna olis vähän mielenkiintosempi kerta. Aiheena onkin synnytys.

Torstaina käytiin puolestaan tutustumassa Taysiin. Kätilö esitteli meille kuvien ja tekstien kautta Taysin synnytysosastoo ym. Tarjoiluakin oli järkätty, suun kostukkeeks mehua ja kyytipojaks keksejä. Siellä oli tosi monta pariskuntaa samaan aikaan ja lasketut ajatkin varmaan suunnilleen kaikilla huhtikuun aikana. Toivottavasti kuitenkaan ihan kaikki ei satu synnyttään samaan aikaan, synnytyssaleja kun on kuitenki vaan se 10. Kätilö kerto, että keskimäärin synnytyksiä on päivässä 12-13, mutta joskus on ollu jopa 30 tai yli.  Peukut pystyyn, että kun me mennään synnyttään, siellä ei ois kamalaa ryysistä.  Mä tykkäsin tutustumiskäynnistä ja sain  siellä myös paljon uutta tietoo. Kaikkein hellyttävimpiä oli kuitenkin synnytyksen jälkeiset kuvat tuoreesta isästä ja äidistä ja pikkusesta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Ilahdun suuresti jokaisesta niistä. Rohkeasti vaan kommentoimaan, sillä jokaisella saa olla oma mielipide. :)

Kommenttisi näkyy heti tarkistuksen jälkeen.