Siirry pääsisältöön

Kirppuun liittyviä kuulumisia


Nyt eletään siis jo raskausviikkoa 35 ( tänään 34+4). Ihan hirmu kauaa ei oo enää siihen, kun meiän Kirppunen on jo maailmassa. En osaa vielä jännittää sitä, vaikka esimerkiksi oma äitini jaksaa aina kysellä, ettenkö oo vielä miettiny synnytykseen liittyviä asioita. Ei, en oo. Aiheeseen liittyvää kirjallisuuttakin on kotosalla, mutta vielä en oo siihen ehtiny perehtyä. Vauvalehtiä oon kyllä lueskellu ja kyllähän sieltäkin löytyy kyseiseen aiheeseen liittyvää tietoo ja esimerkkitapauksiakin. Ajattelen, että kyllä mä vielä ehin, vaikka periaatteessa Kirppu vois syntyä jo hyvinkin pian.

rv 34+1 eli kuvat on maanantailta
Maha on kasvanut kovasti ja pari viikkoo sit tupareissa joku sanokin, että jo ihan parin viikon aikana kasvuspurtti on ollut aikamoinen. Joo, no onhan se muuttunu, mutta onneks oo kuitenkaan kovin jättimäinen. Olo on ihan ok, mutta pitkäaikanen istuminen ei oo enää kovin herkkua, siksipä ei olla enää menossa mun kotikonnuilla käymään ennen Kirpun syntymää. Onneksi mun äiti ja isi tulee meille täksi viikonlopuksi, niin ehitään nähä niitäkin vielä ennen Kirpun maailmaan tulemista. Tarkotuksena olis käyä shoppailemassa ja hankkia viimeset vielä puuttuvat tavarat. Niistä tuli vielä aikamoinen lista, kun kirjottelin listaa. Eikä me mitään ”ylimääräsiä” aateltu hankkia, vaan ihan perustarpeet. Kyllähän sinne kauppaan ehtii myös Kirpun syntymän jälkeenkin.

Kiitos Suskille tukivyön lainasta, se on kyllä helpottanu selkäkipuja, vaikkakin kylki on edelleen kovin kipee. Samoin taitaa olla issiasta tuolla pakara-alaselkä- seudulla. Oon kuitenkin päässy vielä tähän asti suhteellisen helpolla, joten en viitti valittaa. Kirppu liikuskelee kovasti varsinkin ilta-aikaan. Ihan hirveestihän sillä ei oo enää tilaa liikuskella, mutta kuitenkin jonkun verran.

Haettiin eilen äitiyspakkauskin, joka tuli postiin suht nopeesti. Viime perjantaina tuli Kelasta myönteinen päätös ja eilen siis tuli tieto sen saapumisesta lähipostiin. Kyllähän sitä tuli illalla tutkailtua ja mies totesi, et kovin on poikamainen väritykseltään. Onneks kuitenkin suht neutraaleja värejä pääosin. Tykkäsin etenkin makuupussista ja haalarista.Kokosin miehelle pienen isyyspakkauksenkin, jonka se saa tänään. Laitan kuvaa sisällöstä vielä tähän viestiin. Aattelin, että mieskin ansaitsee jotain piristystä ja pääsee tutustumaan Kirppuun liittyviin juttuihin jo pikkasen etukäteen. 


Tiistaina soitteli neuron lääkärikin ja pääsen syömään nykyistä enemmän lääkkeitä, koska lääkearvopitoisuus oli taas laskenu. Joulukuussa se oli 5 ja nyt vaan 4. Ennen raskautta se oli kuitenkin 15.  Seuraava soittoaika on jo toukokuulle, ja sitten aletaan miettimään annoksen pienentämistä. Toi lääkenosto tehään jo ihan senkin takia, että pitoisuus laske nollaan, koska sillon esimerkiks kohtausriski kasvaa merkittävästi, eikä se oo toivottavaa. No, näillä mennään siis nyt.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erityislapsiperhe ja yhteiskunnan tarjoama tuki (oppimisen tuesta tulossa oma postaus)

Lähde: Pixabay Aluksi tärkeä huomio:  Tähän postaukseen ei varmastikaan ole kirjattu kaikkia tarjolla olevia palveluja. Toivon, että olen poiminut tärkeimmät ja jos en, minulle saa laittaa kommenttia ja lisään niitä sitten tarvittaessa. Jos löydät postauksesta virheitä, laitatko minulle viestiä ja korjaan ne. Tämä palvelujärjestelmäviidakko on aika sokkeloinen enkä edes välttämättä ole tietoinen kaikista hyödyllisistä palveluista, joita on tarjolla. Me elämme erityisperhearkea emmekä ole olleet tietoisia kaikista yhteiskunnan tarjoamista palveluista. Olen kuitenkin ollut niistä enemmän tietoinen kuin moni muuu erityislapsiperheen vanhempi. Omien nepsy-valmentajaopintojeni yksi lähipäivä keskittyi täysin palvelujärjestelmään liittyviin asioihin. Osa asioista oli jo aiemmin tuttuja, mutta tuli opittua myös paljon uutta. Samaa asiaa käsiteltiin myös toukokuussa sopeutumisvalmennuksen toisella jaksolla. Siellä meill

Jälkivuoto ja tulehdusriski

Raskausaikana neuvolassa keskityttiin puhumaan raskausajan ruokavaliosta ja liikunnasta. Samoin mitattiin verenpainetta ja hemoglobiinia ja pääsin myös antamaan verta monta putkiloa sokerirasituksen ja lääkeainepitosuuksien tarkkailun takia. Juteltiin myös odotusajasta ja siihen liittyvistä asioista ja tottakai synnytyksestä. En kuitenkaan muista, että olisin kuullu terkan puhuvan  ollenkaan jälkivuodosta, vaikka se liittyy olennaisesti synnytykseen. Synnytyksen aikana vuodetaan verta ja sitä määrää tarkkaillaan tiiviisti. Kun synnytys on ohi, verenvuoto jatkuu edelleen ja sillon se on muuttunu jälkivuodoksi. Muistan, kun heti vauvan ja istukan syntymän jälkeen kätilö toi sen hervottoman kokosen vaipan ja ne niin ihanat, mutta kovin käytännölliset verkkohousut. Aluks ne kauhistutti ja myös naurattikin, mutta ei ois kyllä voinu muunlaisia alushousuja kuvitellakaan laittavansa jalkaan. Ne jättää hyvin tilaa sille valtavalle siteelle, mikä annetaan sen hervottoman suuren vaipan jälkeen

Sijaisopettajan selviytymispakki :)

tulee omat kokemukset mieleen... :)  Loistavia pätkiä! :) Hyvät naurut sain, kun kattelin kolme osaa. Niiiin totta. Puhuttiin mm. koulun kirjoittamattomista säännöistä ja erilaisista yleisistä käytännöistä, jotka sijaisen olisi hyvä tietää. Olisi kiva tietää esimerkiksi välituntialueen rajat, ruokalakäyttäytyminen, valvonnat ja tietysti opetettavan luokan/luokkien oppilasluettelo ja ehkä myös istumajärjestys sekä tarvittaessa lisätietoja oppilaista. Tähän mennessä vain yhdellä koululla on tullut vastaan sijaiskansio, johon oli kirjattu juuri nuo jo mainitut asiat ja vähän vielä lisääkin.