torstai 1. maaliskuuta 2012

Gradun edistymisestä


Ainakin joitakin kiinnostanee, missä vaiheessa graduni on. Nyt siis hieman tietoa siitä. Muihin aiheisiin liittyviä päivityksiä tullee vielä tämän päivän aikana. Tämän voi siis ohittaa, jos gradu-terkut ei kiinnosta. Se on kuitenkin tällä hetkellä hyvin olennainen osa mun päiväohjelmaa.

Nyt on hiihtoloma menossa ja mulla siis vika viikko ennen virallista äitiyslomaa. Aika on mennyt aika tiiviisti gradun parissa. Kovasti se on vielä keskeneränen, mutta pikku hiljaa siitä alkaa tullakin jo jotain järkevää. Soittelin eilen ystäväni R:n kanssa ja pohdittiin mun graduun liittyviä juttuja, sillä mun työn ohjaaja haluaa keskustella vasta paperiversiosta eli sieltä ei paljon apuja heru. Onnekseni voin siis keskustella asiasta mieheni lisäksi (joka on jo aivan kyllästynyt kasvatus-aiheeseen graduuni) lisäksi myös ystävieni kanssa. Kiitos siis siitä! J

Oikeestaan työn alla on ollut teoria-osio ja työni tärkeimmät käsitteet, joita on viisi kappaletta (yksi lisää ohjaajan toivomuksesta). Olin jo ihan paniikissa, sillä olin kadottanut yhden erittäin tärkeän tiedoston paikkaan x ja  juuri siinä tiedostossa oli päivitetyin versio tämän hetkisestä tuotoksestani. Olen tallettanut gradu-juttuja useampaan paikkaan ja hetken aikaa panikoituani löysin onnekseni oikean tiedoston. Kokosin siihen nyt kaiken tähän asti kirjoittamani asiat koko gradustani siis. Sivuja on tällä hetkellä kasassa vajaa 40, mutta esimerkiksi analyysi-osio puuttuu vielä lähes kokonaan tekemättä. Tämän päivän ja oikeestaan viikonkin ja varmaan osittain vielä ens viikonkin, olis saada teoria-osiosta järkevä ja ymmärrettävää tekstiä sisältävä osio. Siinäpä sitä haastetta riittää kerrakseen. Huh huh! Työtä siis riittää, mutta jos ajattelin saada työni ensimmäiseen tarkastukseen ennen Kirpun syntymää, on vain jaksettava puurtaa.

Mä oon semmonen ihminen, että en osais tehä työtäni joissain yliopiston kirjaston uumenissa lähes hiljaisuudessa.  Kaikkein parhaiten saan aikaan ihan kotosalla oman tietokoneen ääressä. Kuuntelen esimerkiksi samalla musiikkia ja en todellakaan keskity koko aikaa vaan graduun vaan saatan leikkiä kissojen kanssa tai surffailla netissä. Tämä on mulle toimivin tapa, vaikkakaan ei varmaankaan kovin monelle sopiva. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Ilahdun suuresti jokaisesta niistä. Rohkeasti vaan kommentoimaan, sillä jokaisella saa olla oma mielipide. :)

Kommenttisi näkyy heti tarkistuksen jälkeen.