Siirry pääsisältöön

Synnytystapa-arvioo 37+3Kävin tänään keskusneuvolassa synnytystapa-arviossa. Lääkäri oli eri kun viime kerralla, mutta osas kyllä tehdä työnsä. Aluks lääkäri tarkasti kohdunsuun tilanteen ja kysy, onko ollu supistuksia. Sanoin, et ei, mut se sano, et kyllä sulla on ollu, kun kohdunsuuta on jäljellä 1, 5 cm ja se on pehmeä. Kuulema kun uudelleen synnyttäjällä eli avautumisvaiheen pitäs olla lyhempi kun normaalisti ensisynnyttäjällä.  Sit lääkäri tunnusteli lantion ja sano, et ei oo mitään estettä tai ongelmaa normaalille alatiesynnytykselle.

Tietty lääkäri myös ultras ja pääsin katteleen meiän Kirppua vielä kerran livenä ennen syntymää. Mies oli valitettavasti töissä, eikä päässy paikalle.  Kirppu liikku kovasti ja käänsi pään pois, kun sitä ilmeisesti katteltiin liikaa. Lääkäri otti myös paljon erilaisia mittoja ja Kirppu vastas niitä hyvin, oli jopa muutamaa päivää vanhempi jonkun mitan mukaan. Painoarvio oli tällä hetkellä pikkasen vajaa 3 kiloo ja lääkäri myös vakuutteli, että ei ainakaan isompaa ku edellisellä kerralla annettu arvio (3600 g) vauvelia olis tulossa. Lapsivettä oli normaalisti ja virtaukset oli hyvät.  Napanuora on osittain naaman edessä, mutta se ei haittaa mitään.

Totesin lääkärille, että jos nyt syntys vasta huhtikuun puolella, niin saisin gradua vielä eteenpäin. Lääkäri sano vaan, et tarkkaa päiväähän ei voi sanoo, mutta hän on kyllä sitä mieltä, että 42. viikolle asti ei mennä ilmeisesti just ton kohdunsuun tilanteen takia. Eli nyt sit vaan odotellaan ja paiskitaan töitä gradun parissa.

P.S Kävin keskustassa villakangastakilla ja voin sanoo, että sillä tuli jo kuuma. Joten, kevät on tulossa! :) Siksipä kaivoinkin kaapista mun valkosen kevättakin ja laitoin sen päälle, vaikka se ei meekään kiinni. 

Kommentit

 1. Heh, pakko kommentoida, että mulla oli rv 38 synnytystapa-arvio. Kohdunsuu pehmeä ja sitä 1 cm jäljellä. Ja silti meni yliaikaiseksi ;) Että eipä noista koskaan tiedä :)

  VastaaPoista
 2. Hassuja koodijuttuja raskaudesta nuo virtaukset sun muut :) Olin muuten viikko sitten työillallisella, jossa minä ainoana naisena kuuntelin korvat punaisena, kun 3-viikkoisen tytön tuore isä kertoi tohkeissaan synnytyksen kulun. Kuulemma sitä vaipanvaihtoa sit riittää, uskomaton määrä :D

  Tsempit loppuviikoille, eiköhän se synny huhtikuun puolella, siinä 7. päivän paikkeilla ;)

  -A

  VastaaPoista
 3. Suski: Saas nähä. :)Eiköhän se täs parin viikon sisällä selviä.
  A: Ne on noita napanuora-juttuja, en mäkään niistä sen ihmeemmin ymmärrä. Edelleenkään. Noi synnytysjutut, no joo. En ny välttämättä lähtis ainakaan tuntemattomalle kertoon. Toki jokainen tyylillään.
  Syntymäpäivää ei pysty ennustaan, mutta kunhan ny huhtikuun puolelle mentäs, ni ehtisin vääntään tota gradun analyysia ees alkua pidemmälle.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Ilahdun suuresti jokaisesta niistä. Rohkeasti vaan kommentoimaan, sillä jokaisella saa olla oma mielipide. :)

Kommenttisi näkyy heti tarkistuksen jälkeen.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erityislapsiperhe ja yhteiskunnan tarjoama tuki (oppimisen tuesta tulossa oma postaus)

Lähde: Pixabay Aluksi tärkeä huomio:  Tähän postaukseen ei varmastikaan ole kirjattu kaikkia tarjolla olevia palveluja. Toivon, että olen poiminut tärkeimmät ja jos en, minulle saa laittaa kommenttia ja lisään niitä sitten tarvittaessa. Jos löydät postauksesta virheitä, laitatko minulle viestiä ja korjaan ne. Tämä palvelujärjestelmäviidakko on aika sokkeloinen enkä edes välttämättä ole tietoinen kaikista hyödyllisistä palveluista, joita on tarjolla. Me elämme erityisperhearkea emmekä ole olleet tietoisia kaikista yhteiskunnan tarjoamista palveluista. Olen kuitenkin ollut niistä enemmän tietoinen kuin moni muuu erityislapsiperheen vanhempi. Omien nepsy-valmentajaopintojeni yksi lähipäivä keskittyi täysin palvelujärjestelmään liittyviin asioihin. Osa asioista oli jo aiemmin tuttuja, mutta tuli opittua myös paljon uutta. Samaa asiaa käsiteltiin myös toukokuussa sopeutumisvalmennuksen toisella jaksolla. Siellä meill

Jälkivuoto ja tulehdusriski

Raskausaikana neuvolassa keskityttiin puhumaan raskausajan ruokavaliosta ja liikunnasta. Samoin mitattiin verenpainetta ja hemoglobiinia ja pääsin myös antamaan verta monta putkiloa sokerirasituksen ja lääkeainepitosuuksien tarkkailun takia. Juteltiin myös odotusajasta ja siihen liittyvistä asioista ja tottakai synnytyksestä. En kuitenkaan muista, että olisin kuullu terkan puhuvan  ollenkaan jälkivuodosta, vaikka se liittyy olennaisesti synnytykseen. Synnytyksen aikana vuodetaan verta ja sitä määrää tarkkaillaan tiiviisti. Kun synnytys on ohi, verenvuoto jatkuu edelleen ja sillon se on muuttunu jälkivuodoksi. Muistan, kun heti vauvan ja istukan syntymän jälkeen kätilö toi sen hervottoman kokosen vaipan ja ne niin ihanat, mutta kovin käytännölliset verkkohousut. Aluks ne kauhistutti ja myös naurattikin, mutta ei ois kyllä voinu muunlaisia alushousuja kuvitellakaan laittavansa jalkaan. Ne jättää hyvin tilaa sille valtavalle siteelle, mikä annetaan sen hervottoman suuren vaipan jälkeen

Sijaisopettajan selviytymispakki :)

tulee omat kokemukset mieleen... :)  Loistavia pätkiä! :) Hyvät naurut sain, kun kattelin kolme osaa. Niiiin totta. Puhuttiin mm. koulun kirjoittamattomista säännöistä ja erilaisista yleisistä käytännöistä, jotka sijaisen olisi hyvä tietää. Olisi kiva tietää esimerkiksi välituntialueen rajat, ruokalakäyttäytyminen, valvonnat ja tietysti opetettavan luokan/luokkien oppilasluettelo ja ehkä myös istumajärjestys sekä tarvittaessa lisätietoja oppilaista. Tähän mennessä vain yhdellä koululla on tullut vastaan sijaiskansio, johon oli kirjattu juuri nuo jo mainitut asiat ja vähän vielä lisääkin.