maanantai 18. kesäkuuta 2012

Arjen helpottajia ja piristäjiä


 Tällä hetkellä poika nukkuu toisia päkkäreitään ja toista tuntia (ekat puolen päivän maissa kesti tunnin), joten mulla on aikaa vaikka päivitellä blogia. Järkevämpää olis ehkä itekin ottaa päikkärit, mutta torkahin jo hetken poitsun kans sen edellisten unien aikana. Pyykkikonekin pyöri juuri ja pitäs siis ripustella kestot narulle kuivumaan. Se on sitä arkee, pyykinpesua, vaipanvaihtoo, pyllynpesua, syöttämistä, nukuttamista jne. Mies on vielä tehnyt pitkää päivää, joten mun päivät kotosalla on tuntunu varsin pitkiltä. Välillä jopa tylsiltä, voin myöntää. Laitan usein poitsun sitteriin, jotta pääsen ite tekemään kotihommia, jotka on jääny kyllä varsin vähälle, koska poitsu ei juurikaan viihy itekseen. Syli kyllä kelpaa ja siinä onhyvä olla.

Iltasin, kun mies on kotosalla, annan hänelle enemmän vastuuta Murusen hoidosta, jotta pääsen hieman hengähtämään välillä. Onnekseni mulla on mies, joka tykkää hoitaa poitsua ja vaihtaa sujuvasti vaipan, syöttää, mutta varsinkin nukuttaa. On nimittäin niin, että Murunen nukahtaa paljon nopeemmin, kun isi nukuttaa.

No, onneks on kuitenkin olemassa joitain arjen helpottajia ja piristäjiä

Murunen sai mun vanhempien naapurilta lahjaksi vieterin päässä olevan auringon. Se on ollut oikein lempilelu (tosin eipä juuri muita vielä ookaan). Sitä jaksaa katella vaikka kuinka kauan ja antaa varsinkin mulle vähän hengähdysaikaa päivälläkin.

Tämmönen

Meillä on makuuhuoneessa hoitopöytä ja kylppärissä hoitotaso vesipisteen vieressä. Ostettiin siihen kestojen säilytykseen kaappi, jonka kylki oli mun mielestä ihan liian tyhjä. Siinä oli just sopiva paikka parille värikkäälle kuvalle. Mä en jaksanu rueta ettimää sellasia eri lehistä, vaan tulostin värityskuvia, jotka sitten itte väritin. Eiköhän ne kelpaa Muruselle.

TällasetTosin välillä poitsulle riittää, kun se saa tuijotella kattoon ja jutella ja naureskella sille. Nimittäin naurua ja hymyä riittää.

Tähän malliin3 kommenttia:

 1. Ootteko kokeilleet sitä kantoliinaa tai -reppua? Meillä tuo Manduca on pelastanut niin paljon! Lapsi vaan reppuun ja itse saa täyteltyä tiskikoneen tai laitettua pyykit. Eikä tarvi koko ajan viihdyttää :) Suosittelen kovasti! :)

  VastaaPoista
 2. Me on kokeiltu molempia, mut poitsu ei oikeen viihy niissä. Paremmin ehkä kantorepussa kun -liinassa. Pitänee vielä kokeilla, josko viihtys paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kantsii kokeilla, meilläkin Ida huusi ensimmäiset kerrat, mutta sitten tottui pikku hiljaa ja pian alkoi nukkua repussa :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Ilahdun suuresti jokaisesta niistä. Rohkeasti vaan kommentoimaan, sillä jokaisella saa olla oma mielipide. :)

Kommenttisi näkyy heti tarkistuksen jälkeen.