Siirry pääsisältöön

Murusen neuvola- ja lääkärikäynti 30.5.12 (2 kk) + tietenkin kuvia :)


Murusella oli tänään jo viikkoo etukäteen 2 kuukauden iässä tehtävä neuvola- ja lääkärintarkastus. Samalla mulla oli myös jälkitarkastus ja tulehduskontrolli.

Tässäpä tietoja: (mulla ei oo kun perustiedot, koska neuvolakorttia ei ollu valitettavasti mukana :/ )

pituus: 57,5 cm
paino: 4870 g
päänympärys 38,7 cm

Poitsu sai myös Rota-rokotteen suun kautta eikä ollut moksiskaan. Neuvolassa ja lääkärintarkastuksessa kaikki olo kunnossa ja poitsu käyttäytyi suht rauhallisesti, tosin lääkärin tekemät jotkut jutut ei ollu oikeen kivoja. Lääkäri tarkasti sydänäänet, korvat, askelluksen (tai mikskä sitä sanotaan), istuma-asennon (tostakaan en tiiä oikeeta termiä), piti poikaa mahallaan (ja kehotti tekemään sitä päivittäin myös kotona) ja tutki muutenkin poitsua. Kaikki oli kunnossa.

Mulla oli samalla jälkitarkastus ja sisätutkimuksen mukaan kaikki oli ok, tulehduskaan ei enää vaivaa. Lääkekuuri kestää kuitenkin perjantaihin asti.Myöskin paino mitattiin ja omasta mielestä sitä on vielä liikaa, ei siitä kyllä terkka sanonu mitään. . Papaa ei otettu, koska synnytyksestä on niin vähän aikaa. Lääkäri myös kehotti harjottamaan lantionpohjalihaksia 200 kertaa päivässä. Eipä oo kyllä tullu niitä treenailtua, josko sitten tästä lähtien.

Lääkäri myös kyseli yleisesti jaksamisesta, synnytyksestä, poitsun syömisistä ja nukkumisesta. Huonoihin uniin liittyen lääkäri kehotti nukuttamaan poitsua joka päivä ulkona, jotta uniin saadaan jonkunlaista rytmiä. (Paraikaa Murunen vetelee sikeitä vaunuissa pihalla jo toista kertaa tänään, unet 13.30 -16.15)


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erityislapsiperhe ja yhteiskunnan tarjoama tuki (oppimisen tuesta tulossa oma postaus)

Lähde: Pixabay Aluksi tärkeä huomio:  Tähän postaukseen ei varmastikaan ole kirjattu kaikkia tarjolla olevia palveluja. Toivon, että olen poiminut tärkeimmät ja jos en, minulle saa laittaa kommenttia ja lisään niitä sitten tarvittaessa. Jos löydät postauksesta virheitä, laitatko minulle viestiä ja korjaan ne. Tämä palvelujärjestelmäviidakko on aika sokkeloinen enkä edes välttämättä ole tietoinen kaikista hyödyllisistä palveluista, joita on tarjolla. Me elämme erityisperhearkea emmekä ole olleet tietoisia kaikista yhteiskunnan tarjoamista palveluista. Olen kuitenkin ollut niistä enemmän tietoinen kuin moni muuu erityislapsiperheen vanhempi. Omien nepsy-valmentajaopintojeni yksi lähipäivä keskittyi täysin palvelujärjestelmään liittyviin asioihin. Osa asioista oli jo aiemmin tuttuja, mutta tuli opittua myös paljon uutta. Samaa asiaa käsiteltiin myös toukokuussa sopeutumisvalmennuksen toisella jaksolla. Siellä meill

Jälkivuoto ja tulehdusriski

Raskausaikana neuvolassa keskityttiin puhumaan raskausajan ruokavaliosta ja liikunnasta. Samoin mitattiin verenpainetta ja hemoglobiinia ja pääsin myös antamaan verta monta putkiloa sokerirasituksen ja lääkeainepitosuuksien tarkkailun takia. Juteltiin myös odotusajasta ja siihen liittyvistä asioista ja tottakai synnytyksestä. En kuitenkaan muista, että olisin kuullu terkan puhuvan  ollenkaan jälkivuodosta, vaikka se liittyy olennaisesti synnytykseen. Synnytyksen aikana vuodetaan verta ja sitä määrää tarkkaillaan tiiviisti. Kun synnytys on ohi, verenvuoto jatkuu edelleen ja sillon se on muuttunu jälkivuodoksi. Muistan, kun heti vauvan ja istukan syntymän jälkeen kätilö toi sen hervottoman kokosen vaipan ja ne niin ihanat, mutta kovin käytännölliset verkkohousut. Aluks ne kauhistutti ja myös naurattikin, mutta ei ois kyllä voinu muunlaisia alushousuja kuvitellakaan laittavansa jalkaan. Ne jättää hyvin tilaa sille valtavalle siteelle, mikä annetaan sen hervottoman suuren vaipan jälkeen

Sijaisopettajan selviytymispakki :)

tulee omat kokemukset mieleen... :)  Loistavia pätkiä! :) Hyvät naurut sain, kun kattelin kolme osaa. Niiiin totta. Puhuttiin mm. koulun kirjoittamattomista säännöistä ja erilaisista yleisistä käytännöistä, jotka sijaisen olisi hyvä tietää. Olisi kiva tietää esimerkiksi välituntialueen rajat, ruokalakäyttäytyminen, valvonnat ja tietysti opetettavan luokan/luokkien oppilasluettelo ja ehkä myös istumajärjestys sekä tarvittaessa lisätietoja oppilaista. Tähän mennessä vain yhdellä koululla on tullut vastaan sijaiskansio, johon oli kirjattu juuri nuo jo mainitut asiat ja vähän vielä lisääkin.