Siirry pääsisältöön

LeffailtaAiemmin:

"Hei, katottasko joku leffa?"
"Juu."

"Ostetaan jotain naposteltavaa ja juotavaa eli karkkia ja limpparia Ja valitaan, mitä katotaan."
"Ok."

Leffa alkaa, löhötään sohvalla vierekkäin ja nautitaan leffasta ja hyvästä seurasta.


Nyt:

"Katottasko toi Millenniumin vika osa?"
"Juu, katotaan vaan."

Laitetaan leffa pyörimään ja just on saatu poitsu nukkumaan. Ehitään kattoo muutama minuutti, kun yläkerrasta kuuluu käskevä ääni "vää" ja mies lähtee hakemaan poitsun alas. Jatketaan leffaa, pyykkikone on pyöriny ja ne pitää saada narulle ei kun taas pauselle ja pyykit laittamaan ja seuraava koneellinen pyörimään.

Leffa jatkuu, puhelin soi, isi soittaa ja tietenkin puhelin on yläkerrassa. Haen puhelimen, mies on pojan kanssa sohvalla ja leffa laitetaan pauselle.

Leffa jatkuu, poitsu ilmoittaa olevansa nälkäinen. Leffa pauselle ja hakemaan poitsulle maitoo. Leffa jatkuu, kunnes poitsu alkaa itkeä, koska vaipassa on jotakin. Leffa pauselle ja vaipanvaihtoon. Leffa jatkuu, poitsu alkaa itkeä ja haluaa syliin. Leffa jatkuu, poitsu itkee taas, haluaa pois sylistä sohvalle. Leffa jatkuu, poitsu ei halua olla enää sohvalla, lasken hänet lattialle viltin päälle. Leffa jatkuu, poitsu ei viihdy enää lattialla, vaan haluaa takas sohvalle.

Saatiin kuitenkin leffa katottua loppuun useasta katkosta huolimatta. Alkuperänen suunnitelma oli tälläkin kertaa kattella se kahestaan ja nauttia illasta lapsen nukkuessa, mutta eipä se niin menny. Poika oli jomman kumman sylissä, koska ei viihtyny yksikseen ja kainalo jäi vaan haaveeks. Ehkä sit ens kerralla.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erityislapsiperhe ja yhteiskunnan tarjoama tuki (oppimisen tuesta tulossa oma postaus)

Lähde: Pixabay Aluksi tärkeä huomio:  Tähän postaukseen ei varmastikaan ole kirjattu kaikkia tarjolla olevia palveluja. Toivon, että olen poiminut tärkeimmät ja jos en, minulle saa laittaa kommenttia ja lisään niitä sitten tarvittaessa. Jos löydät postauksesta virheitä, laitatko minulle viestiä ja korjaan ne. Tämä palvelujärjestelmäviidakko on aika sokkeloinen enkä edes välttämättä ole tietoinen kaikista hyödyllisistä palveluista, joita on tarjolla. Me elämme erityisperhearkea emmekä ole olleet tietoisia kaikista yhteiskunnan tarjoamista palveluista. Olen kuitenkin ollut niistä enemmän tietoinen kuin moni muuu erityislapsiperheen vanhempi. Omien nepsy-valmentajaopintojeni yksi lähipäivä keskittyi täysin palvelujärjestelmään liittyviin asioihin. Osa asioista oli jo aiemmin tuttuja, mutta tuli opittua myös paljon uutta. Samaa asiaa käsiteltiin myös toukokuussa sopeutumisvalmennuksen toisella jaksolla. Siellä meill

Jälkivuoto ja tulehdusriski

Raskausaikana neuvolassa keskityttiin puhumaan raskausajan ruokavaliosta ja liikunnasta. Samoin mitattiin verenpainetta ja hemoglobiinia ja pääsin myös antamaan verta monta putkiloa sokerirasituksen ja lääkeainepitosuuksien tarkkailun takia. Juteltiin myös odotusajasta ja siihen liittyvistä asioista ja tottakai synnytyksestä. En kuitenkaan muista, että olisin kuullu terkan puhuvan  ollenkaan jälkivuodosta, vaikka se liittyy olennaisesti synnytykseen. Synnytyksen aikana vuodetaan verta ja sitä määrää tarkkaillaan tiiviisti. Kun synnytys on ohi, verenvuoto jatkuu edelleen ja sillon se on muuttunu jälkivuodoksi. Muistan, kun heti vauvan ja istukan syntymän jälkeen kätilö toi sen hervottoman kokosen vaipan ja ne niin ihanat, mutta kovin käytännölliset verkkohousut. Aluks ne kauhistutti ja myös naurattikin, mutta ei ois kyllä voinu muunlaisia alushousuja kuvitellakaan laittavansa jalkaan. Ne jättää hyvin tilaa sille valtavalle siteelle, mikä annetaan sen hervottoman suuren vaipan jälkeen

Sijaisopettajan selviytymispakki :)

tulee omat kokemukset mieleen... :)  Loistavia pätkiä! :) Hyvät naurut sain, kun kattelin kolme osaa. Niiiin totta. Puhuttiin mm. koulun kirjoittamattomista säännöistä ja erilaisista yleisistä käytännöistä, jotka sijaisen olisi hyvä tietää. Olisi kiva tietää esimerkiksi välituntialueen rajat, ruokalakäyttäytyminen, valvonnat ja tietysti opetettavan luokan/luokkien oppilasluettelo ja ehkä myös istumajärjestys sekä tarvittaessa lisätietoja oppilaista. Tähän mennessä vain yhdellä koululla on tullut vastaan sijaiskansio, johon oli kirjattu juuri nuo jo mainitut asiat ja vähän vielä lisääkin.