torstai 7. kesäkuuta 2012

Nimiasiaa
Näin Murusen ristiäisten alla voisin miettiä vähän tota nimiasiaa. Odotusaikana kävimme mieheni kanssa lapsen nimeen liittyviä keskusteluja yleensä saunomisen lomassa. Ehdotin hänelle monia nimiä, mutta syystä tai toisesta hän ei tykännyt niistä. Toinen yhteinen ongelma on ja tulee olemaan myös toivottavasti muiden lasten nimien suhteen se, että koulumaailmassa on tullut niin monta nimeä vastaan, joita ei missään nimessä haluaisi omalle lapselleen. Syynä tähän on niiden assosoituminen tiettyihin henkilöihin tyyliin "Ville on vilkas ja itsensä ongelmiin laittava". Olisi niin monta nättiä nimeä, mutta ei niitä voi antaa juuri tuon tietyn mielikuvan takia.

Saatiin kuitenkin saunareissujen lomassa pähkäiltyä sopivia nimiä Muruselle, jonka sukupuoli oli siinä vaiheessa vielä arvoitus. Tytölle ja pojalle saatiin molempia miellyttävä etunimi keksittyä, mutta tokaa nimeä mietittiin ihan viime viikkoihin asti. Mies tosin sanoi, että hänen pitää ensin nähdä lapsi, jotta voi päättää, käykö mietitty nimi sille.

Haluttiin tai ainakin minä halusin poitsulle nimen, mikä ei ole niin yleinen kuin esimerkiksi Ville on. Tutkailtiin netistä nimirekistereitä ja huomattiin, että eipä Muruselle valittu nimi ookaan niin harvinainen, kun ainakin minä olin olettanut. Tieto ei kuitenkaan muuttanut meiän valintaa. Toinen nimi aiheuttikin enemmän päänvaivaa. Haluttiin nimi, joka käy hyvin yhteen valitun etunimen kanssa ja loppujen lopuksi jäljelle jäi kolme hyvää, joiden suhteen käytiin keskustelua. Erään kävelyreissun aikana toinen nimi tuli kuitenkin päätettyä ja se oli miehen päätös. Etunimi on taas ehkä enemmän mun päättämä, vaikka asiaa mietittiinkin yhdessä.

Meiän sukunimi vaikutti myös päätökseen, sillä tavallisen suomalaisen sukunimen kanssa ei mielestämme käy mikään kovin eksoottinen ja vaikeesti lausuttava nimi. Murusen pappa ehdotti pojalle nimeä Ilmari ja ystäväpariskuntamme oli taas Laurin kannalla. Ei kuitenkaan valittu kumpaakaan niistä. :)

Aina on myös hyvä muistaa, että lapsi tulee kantamaan nimeä tulevaisuudessakin, joten joku Brooke tai Ridge-tyyliset ei oo ehkä kaikkein järkevin valinta. Meiän mielestä, joku muu voi olla toista mieltä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Ilahdun suuresti jokaisesta niistä. Rohkeasti vaan kommentoimaan, sillä jokaisella saa olla oma mielipide. :)

Kommenttisi näkyy heti tarkistuksen jälkeen.