tiistai 12. kesäkuuta 2012

Uusi vs. vanha (KUVIA)

Rupesin miettimään, mitä meiän poitsulle on ostettu käytettynä ja mitä uutena. Uusina ostettujen lista ei ole kovin pitkä, vaikka siihen lasketaan tietysti myös muiden ostamat vaatteet. Vaunujen ostaminen uutena on niin älyttömän kallista, että päätettiin ostaa ne käytettyinä, koska eteen tuli sopivat jo viime syksynä. Mä niin kattelin Emmaljungan City Crosseja, mutta niille ois tullu hintaa ihan liikaa. Emmaljungat meillä kuitenkin on, lastentarvikekirppikseltä ostetut. Sillä reissulla ei ollut aikomustakaan ostaa vaunuja varsinkaan, kun raskaus ei ollut vielä edes kovin pitkällä, mutta mun ihmetykseks myös mies oli vaunujen oston kannalla, kun näki ja testasi ne.Jotkut haluaa ehdottomasti hommata turvakaukalon uutena varmistuakseen siitä, ettei istuinta ole kolaroitu ja tietysti myös kuosilla voi olla väliä Käytiin kattomassa lastentarvikeliikkeistä myös uutta turvakaukaloa ja meinattiin sellainen jo hankkia, mutta mies löysi yhdellä lapsella olleen, kolaroimattoman, kaukalon tori.fi:stä. Se on ihan uudenveroinen Brio Primo ja värikin miellyttää silmää, vaikkei olekaan ruskea.
Sänky ajateltiin ainakin hankkia uutena, mutta selaillessani erään lastentarvikeliikkeen Facebook-sivua, ihastuin yhteen siellä olevaan sänkyyn.Käytiin paikan päällä tsekkaamassa se ja vietiin mukanamme kotiin. Hyvä ostos sekin. Ikeasta aateltiin ekaks hommata ja käytiinkin sieltä kattelemas, mutta ei ostettu. Olisin halunnut laskettavalla laidalla, mutta ei olla koettu sen olemattomuutta haitaksikaan. Lähes yhtä helposti lapsen nostaa syliin, ainakin mun kokemuksen mukaan. Ehkä olis ollu eri asia, jos oisin imettänyt.

Toi sänky on vaan joku malli, meillä on ihan erilainen.Aluksi mietittiin, tarvitaanko sitteriä ollenkaan, mutta päätettiin kuitenkin hommata sellanen. Monella kauppareissulla kateltiin niitä, mutta jätettiin ostamatta. Sit yhellä kirppisreissulla tuli sopiva vastaan ja varsin edulliseen hintaan. Me ei tarvita siihen mitään ylimääräsiä härpäkkeitä, ääniä tai keinuominaisuutta. Ihan perusmalli riittää. Kyllähän tolle on käyttöö ollu, koska se antaa meille vapaat kädet tehdä jotain muutakin kuin pitää poitsua sylissä. Onneks siis tuli hankittua.

Vaatteita ajattelin, jo ennen kuin edes olin raskaana, hommata mahdollisimman vähän uutena ja melkein onnistuinkin siinä. Jossain vaiheessa mies tosin totesi, että mua ei voi laskee enää yksin kauppaan, kun aina on jotain uutta vaatetta mukana. Mietin, että ehkä kymmenen prosenttia Murusen vaatteista on ostettu uutena tai saatu ja loput löydetty eri kirppiksiltä halpaan hintaan. Kirppiksiä tuli kierreltyä ahkerasti varsinkin loppuraskauden ja äitiysloman alussa ja mies pääsi taas huomauttamaan mun osteluvimmasta. :) Murusen syntymän jälkeen ollaan käyty ainakin kerran viikossa jollakin kirppiksellä tarkistamassa, josko siellä olisi jotain meille sopivaa. Lisäksi ollaan ostettu vaatteita sekä nettikirppiksen että ystävän kautta. Ihan sokkona en ole kuitenkaan ostanut mitään, vaan ekaks kattonu kuvan ja sit tehny päätöksen ottamisesta tai jättämisestä. Ja osa mein poitsun vaatteista lähtee lainaan siskon vauvalle, ihan kaikkia en kuitenkaan raaski antaa eteenpäin.

Kuvien vaatteet punasia äitiyspakkauksen housuja ja ruskeita sukkia lukuunottamatta on ostettu käytettyinä.

Kun päätettiin alkaa kestoilemaan, tarvitaan tietysti vaippoja, joita käyttää. Taas olivat kirppikset ja ystävät hyvä apu ja päästiin hyvin kasvattamaan meiän kokoelmaa ja testaamaan, mitkä sopii just meiän poitsulle ja mitkä ei. Lisäks oon ostanu kirppiksiltä, jos on tullu halvalla vastaan, käytetyistä kun ei viitti ihan kamalasti maksaa. Uutena ei oo ostettu ensimmäistäkään, sen verran hinnakkaita ne on kuitenkin ja ovatpahan valmiiks jo hyvässä imussa ja testattu, kun ovat meille saapuneet. Kestoissa on tietty sekin hyvä juttu, että kun on kerran ostanu, niin on jo valmiiksi oottamassa seuraavaa tulokasta. Tosin voihan olla, ettei samat vaipat sovi, mutta sen näkee sitten. Meiän jälkeen vaipat tai ainakin osa niistä lähtee kiertoon mun siskon lapselle. Hyvää säästöä siis taas.

Tuttipulloja ja esimerkiksi rintapumppua ei haluttu ostaa käytettynä. Pulloja ostettiin aluksi vain muutama, nyt niitä on jo lähes kymmenkunta,  ja pumpunkin mies kävi hakemassa, kun sitä nyt kuitenkin sitten tarvittiin. Kaiken kaikkiaan, jos miettii, niin suht halvalla ollaan päästy. Pelkästään vaunuihin ois saanu menemään lähes tonnin eikä sänkykään oo mikään halpa hankinta. Vaatteita oon siis voinu ostella käytettynä, mutta myös uutena, hyvällä omalla tunnolla enemmänkin, koska sen verran iso säästö ollaan tehty noissa isommissa hankinnoissa.

En oo kuitenkaan kokenu tarpeelliseks laskee, kuinka paljon kaikkiaan menny Muruselle hankittuihin tavaroihin ja vaatteisiin. JOssain vaiheessa pidin vielä kirjaa vaatteista ja niiden koista, mutta kovin kauaa en jaksanu sitäkään tehä. Sen kuitenkin tiiän, että vaatetta meillä on ainakin riittävästi.

Tällaista pohdintaa tällä kertaa. Listasta saatto nyt unohtua jotain, mutta noi tuli ekaks mieleen.

P.S. Kommentteja odottelen kovasti, niitä on mukava lueskella ja myös vastailla.


2 kommenttia:

  1. Vauvat on nykyisin niin hyvää bisnestä, että vain taivas taitaa olla rajana. Kun kaikki haluaa lapsilleen parasta, niin vaihtoehtoja ja hintaluokkia on sitten joka sorttia. Pieni lapsi kun ei vaatteita vielä paljon kulutakaan, niin kierrätys on kyllä oikeasti mainio juttu.

    Ootteko miettineet lelukaaren hankkmista? Se voisi olla poitsulle myös viihdyke, jos joutuu sitterissä olemaan tai lattialla makoilemaan. Ei tulis niin tylsää itekseen :)

    VastaaPoista
  2. Ei olla mietitty, mutta se vois olla kyllä varsin järkevä hinta tai sit leikkimatto. Pitänee katella, jos sopiva tulis vastaan.

    Tuossa se taas naureskelee auringolle eikä todellakaan oo menossa nukkuun. Taaskaan.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ilahdun suuresti jokaisesta niistä. Rohkeasti vaan kommentoimaan, sillä jokaisella saa olla oma mielipide. :)

Kommenttisi näkyy heti tarkistuksen jälkeen.