Siirry pääsisältöön

Paluuta arkeen

Viikonloppu on mennyt lähes siivillä, mutta onneks oon saanu tehtyä valmiiks ees osan niistä hommista, jotka olin suunnitellu tekeväni ennen loman loppua. Essee on edelleen kesken, mutta perehdyin enemmän puheopetuksen saloihin ja tein itselleni listaa omista puheoppilaistani. Minulla siis kuuluu työnkuvaani myös puheopetusten pitäminen. Ihan hyvin ne on menny, vaikka mitään aiempaa kokemusta siitä hommasta mulla ei kyllä oo. Jokaisen kanssa ollaan menty eteenpäin ja ärrät ja ässät onnistuvat jo paremmin. Jatketaan harjoittelua jälleen huomisesta alkaen.

Huomenna siis koittaa paluu arkeen. Minusta on jo ihan mukava päästä takas töihin loman jälkeen ja nähdä omat työkaverit ja tottakai myös oppilaat. Paljon on varmasti kuulumisia vaihdettavana, kun jokainen haluaa kertoa, mitä kaikkea loman aikana tuli tehtyä ja mitä kullekin on tapahtunut näiden 2 ja puolen viikon aikana. Mun eka lomaviikko meni kotikonnuilla, pitkästä aikaa oli hieman pidempi visiitti ja ehti nähdä paljon sukulaisia. Joulua vietettiin mökillä perheen kesken. Pakkanen paukkui yli -20, joten hautausmaavisiitti (joulupäivänä kierrettiin kolme eri hautausmaata :) ) ja joulukirkkokin jätettiin välistä tällä kertaa. Sen sijaan vietettiin yhdessä aikaa lautapelejä pelaillen ja tietenkin kuulumisia vaihdellen. Osa porukasta kävi saunassakin, mutta minä jätin sen väliin. Meillä oli hyvin perinteinen joulu kaikkine ruokineen ja vielä aikuisenakin jokaiselle oli ainakin yksi paketti. Mieluisia lahjoja tulikin.

Kotiinpaluun jälkeen palasin takas opiskelujuttujen pariin, mutta tottakai olen tehnyt rinnalla kaikkea muutakin. Oon ehtiny shoppailla,lukea kirjoja ja lehtiä, tavata ystäviä, neulonut sukkia tai lapasia, käydä luistelemassa ja muutenkin ulkoilla. Mukavaa arkeen paluu on myös siksi, että pääsen ensi viikosta lähtien pelaamaan sählyä sekä tiistaina että torstaina. Jospa se kuntokin siitä kohenis.  Ensi viikolla on myös meidän ensimmäinen kihlapäivä, saa nähä, mitä sillon keksitään. :)

Iloisin mielin kohta uutta työviikkoa! 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erityislapsiperhe ja yhteiskunnan tarjoama tuki (oppimisen tuesta tulossa oma postaus)

Lähde: Pixabay Aluksi tärkeä huomio:  Tähän postaukseen ei varmastikaan ole kirjattu kaikkia tarjolla olevia palveluja. Toivon, että olen poiminut tärkeimmät ja jos en, minulle saa laittaa kommenttia ja lisään niitä sitten tarvittaessa. Jos löydät postauksesta virheitä, laitatko minulle viestiä ja korjaan ne. Tämä palvelujärjestelmäviidakko on aika sokkeloinen enkä edes välttämättä ole tietoinen kaikista hyödyllisistä palveluista, joita on tarjolla. Me elämme erityisperhearkea emmekä ole olleet tietoisia kaikista yhteiskunnan tarjoamista palveluista. Olen kuitenkin ollut niistä enemmän tietoinen kuin moni muuu erityislapsiperheen vanhempi. Omien nepsy-valmentajaopintojeni yksi lähipäivä keskittyi täysin palvelujärjestelmään liittyviin asioihin. Osa asioista oli jo aiemmin tuttuja, mutta tuli opittua myös paljon uutta. Samaa asiaa käsiteltiin myös toukokuussa sopeutumisvalmennuksen toisella jaksolla. Siellä meill

Jälkivuoto ja tulehdusriski

Raskausaikana neuvolassa keskityttiin puhumaan raskausajan ruokavaliosta ja liikunnasta. Samoin mitattiin verenpainetta ja hemoglobiinia ja pääsin myös antamaan verta monta putkiloa sokerirasituksen ja lääkeainepitosuuksien tarkkailun takia. Juteltiin myös odotusajasta ja siihen liittyvistä asioista ja tottakai synnytyksestä. En kuitenkaan muista, että olisin kuullu terkan puhuvan  ollenkaan jälkivuodosta, vaikka se liittyy olennaisesti synnytykseen. Synnytyksen aikana vuodetaan verta ja sitä määrää tarkkaillaan tiiviisti. Kun synnytys on ohi, verenvuoto jatkuu edelleen ja sillon se on muuttunu jälkivuodoksi. Muistan, kun heti vauvan ja istukan syntymän jälkeen kätilö toi sen hervottoman kokosen vaipan ja ne niin ihanat, mutta kovin käytännölliset verkkohousut. Aluks ne kauhistutti ja myös naurattikin, mutta ei ois kyllä voinu muunlaisia alushousuja kuvitellakaan laittavansa jalkaan. Ne jättää hyvin tilaa sille valtavalle siteelle, mikä annetaan sen hervottoman suuren vaipan jälkeen

Sijaisopettajan selviytymispakki :)

tulee omat kokemukset mieleen... :)  Loistavia pätkiä! :) Hyvät naurut sain, kun kattelin kolme osaa. Niiiin totta. Puhuttiin mm. koulun kirjoittamattomista säännöistä ja erilaisista yleisistä käytännöistä, jotka sijaisen olisi hyvä tietää. Olisi kiva tietää esimerkiksi välituntialueen rajat, ruokalakäyttäytyminen, valvonnat ja tietysti opetettavan luokan/luokkien oppilasluettelo ja ehkä myös istumajärjestys sekä tarvittaessa lisätietoja oppilaista. Tähän mennessä vain yhdellä koululla on tullut vastaan sijaiskansio, johon oli kirjattu juuri nuo jo mainitut asiat ja vähän vielä lisääkin.