sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Viikko takana päin

No niin. Eka työviikko loman jälkeen takana. Sain tosiaan valmiiks kovasti stressanneen esseen torstaiaamuyönä. Nyt on helpottunut olo, kun se on palautettu ja arvosana tulee aikanaan. Kunhan ny läpi menis. :) Helmi- ja huhtikuussa on sit kahet opintoihin liittyvät luennot ja tottahan toki niiden lisäks pitää viel kirjotella essee. Toivottavasti kuitenkin vähän suppeempi ku toi edellinen oli. Opintopisteitä karttuu, mutta tukia niistä ei tipu, koska ovat avoimen opintoja ja mun tuet on lakkautettu tän vuoden alusta. Voi rauhassa keskittyä töitten tekoon. Viime vuodelta onkin takasinmaksuja tulossa vajaa 2000 e. No, itte oon ne aiheuttanu tekemällä liikaa töitä. Ei voi mitään.

Sain sukatkin tos äsken vihdoinki valmiiks, niit tuli työstettyäkin useempi viikko. Mun niskat ja hartiat ei kestä jatkuvaa neulomista, ni ei edistykään niin nopeesti ku haluis. Ihan ok ne on näin alottelevaks sukantekijäks. Virheitä on joukossa, mutta niistä oppii aina. Lämpimät ne on, mukava laittaa jalkaan, ni ei jalat palele kylmistä lattioista huolimatta. Voisin vaikka laittaa jonkinlaista kuvaakin niistä. On siis mun tokat onnistuneet sukat, mut edelliset meni äitille, kun niist tuli pikkasen liian pienet omaan jalkaan. Ja niistä en muistanu kuvia ottaa. Pitkät varret on tosi mukavat ja mä tykkään tehä tota joustinneuletta. Se on niin helppoo. Yhet lapasetki oon tehny, mut peukalot ei oikeen onnistunu, muuten ne on ihan hyvät. Kyl mä oon niitä pitäny, mutta vaan toisten hanskojen alla. Pitäs opetella oikeenlainen peukalonteko, ni ehkä sitä mielellään tekis sukkien lisäks myös lapasia.  Saa nähä, mitä seuraavaks, ehkä jonkunlainen pipo, kenties.Juttelin mun työkaverin kanssa tällä viikolla siitä, kuinka mein työpaikalla on mukava ilmapiiri. Tottakai siellä on omat ongelmansakin, mutta toiminta ei oo sellasta sisäänpäin lämpiävää, kuin joillakin muilla kouluilla, vaan siihen on helppo mennä mukaan. Muistan ekan päivän elokuussa, kun astuin sisään opettajanhuoneeseen. Minut otettiin hyvin vastaan ja apua oli saatavilla aina tarvittaessa. Välitunneilla juttu luistaa ja meillä on siellä yhdessä mukavaa ja myös ne vaikeammat hetket on hyvä käsitellä yhdessä. Olin välissä poissa reilun kuukauden ja sain lämpimän vastaanoton tullessani uudestaan marraskuun lopulla uusiin hommiin. Ja samaan aikaan mun kanssa alotti toinenkin sijainen, hänen kanssaan ollan ystävystytty näiden viikkojen aikana ja se on mukava juttu. :)

Tosiaan työviikko takana ja huomenna alkaa seuraava. Heti aamulla ois ekojen kanssa puheopetusta tai lukemista ym. Katotaan huomen, mikä tilanne on. Ehkä hankalimpia tunteja työviikon aikana on enkun tunnit sellasille oppilaille, joiden motivaatio on hukassa. Mieluummin sitä opettas perusasioita tiedonnälkäisille oppilaille, mutta niin ei nyt ole. Tai ehkä ongelmana on puutteellinen suomen kielen taitokin. Jospa motivaatio vielä löytys, niin tunnit ei ois niin tervanjuontia, mitä ne tällä hetkellä valitettavasti on. Pitänee kehitellä joku palkkiojärjestelmä, joka kannustas kotonakin tekeen töitä kielen oppimisen eteen. Ei siellä opitissakaan voi joka tunti olla.

Eilen käytiin miehen kanssa syömässä ekan kihlapäivän kunniaks. Pitkästä aikaa sitten lokakuisen häämatkan syötiin vähän paremmin. Hyvää oli, vaikka mein pitikin tyytyä paikka numero kakkoseen, ykkönen oli täynnä. Käytiin jo hyvissä ajoin eilen illalla ja takas kotona oltiinkin jo joskus kasin maissa. Ennätettiin siis hyvin kattoo Putousta ja nauraa Munamiehelle. Se on aikas loistava! Niin ja tietty siivosinhan mä täällä eilen sillä aikaa, mun mies oli töissä. Mukavan raikas tuoksu ja puhtaat lattiat.  Tää päivä piti olla vaan kotosalla, mutta jostain syystä sain päähäni, että vois lähtee käymään Ikeassa. Mies suostui, joten käytiin siellä nauttiin kaakaot ja daimsuklaakakkua, mutta jotain tarttui mukaankin. Kehys viidelle valokuvalle, jääpalamuotti ja seinähylly sekä kannatin tarttuivat mukaamme.

Ai niin! Sainhan mä eilen sen värikartankin maalausurakkaa varten. Oli nättejä värejä ja muutama sellanen meille sopivakin. Mut ennen sitä pitää hankkia jonkunlainen lupa koko puuhaan. Laitettiin siis isännöitsijälle mailia, johon ehkä joku vastaakin ens viikon aikana. Mietittiin, tarvitaaks me ees lupaa, mut aateltiin kuitenkin pelata varman päälle.

Niin ja sitä graduprojektiakin pitäs edistellä tulevalla viikolla ja siitä eteen päin. Joten voi olla, että Taru saa jossain vaihees postia tai konsultointipyynnön. :)

Tällasta.

1 kommentti:

  1. Tosi kivaa että työpaikalla on hyvä henki :) Ainahan se ei niin ole, etenkin kun sijaisia ei aina oikein huomioida, ollaan jopa töykeitä joskus..

    Hienoa että gradu edistyy :) Sitä saa lähetellä mulle, mutta en lupaa, että olen nopea tai 100% hyvä kielenhuoltaja :P

    -Taru

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ilahdun suuresti jokaisesta niistä. Rohkeasti vaan kommentoimaan, sillä jokaisella saa olla oma mielipide. :)

Kommenttisi näkyy heti tarkistuksen jälkeen.